اولین قدم جهت تحصیل در آلمان، داشتن پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاه های این کشور است، البته این به تنهایی کافی نیست و دانشجویان پس از آن باید جهت دریافت ویزای دانشجویی به سفارت آلمان مراجعه نماید.با توجه به اینکه طبق قوانین آلمان، ویزای توریستی قابل تبدیل به ویزای تحصیلی نمیباشد و مدارک مورد نیاز هر کدام مجزا از یکدیگر است در نتیجه نمیتوان از طریق ویزای توریستی برای ویزای تحصیلی اقدام کرد. از طرفی کشور آلمان تنها به افرادی ویزا میدهد که قبلا پذیرش تحصیلی خود را جهت تحصیل یک رشته معین در یک دانشگاه معین دریافت کرده اند. مدت زمان بررسی درخواست ویزای تحصیلی بین 6 الی 8 هفته می باشد.
درخواست ویزای دانشجویی در سفارت آلمان:
دانشجویان ایرانی که قصد تحصیل در آلمان دارند، باید ابتدا از این سفارت درخواست نوبت مصاحبه کنند. این امر از طریق وبسایت سفارت و به صورت آنلاین میسر میشود. البته با توجه به حجم بالای درخواست ها باید برنامه ریزی درستی برای درخواست نوبت مصاحبه جهت حضور به موقع در سفارت انجام دهید. در صورت ارایه مدارک کامل، ابتدا یک ویزای 3 ماهه صادر میشود که متقاضی باید پس از حدود 2 ماه از اقامت خود جهت تمدید آن و در واقع اخذ اقامت یکساله اقدام نماید.
مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان:
گرفتن ویزای تحصیلی بین ۶ تا ۸ هفته طول می کشد و گرفتن تعیین وقت ویزا بصورت آنلاین از طریق سایت سفارت انجام می پذیرد. این ویزا ۳ ماهه است و پس از اخذ آن دانشجو باید در آلمان به اداره اتباع خارجی رفته و آن را تمدید نماید. پس از قبولی ویزا سفارت از دانشجو می خواهد تا برای دریافت آن و همچنین بیمه نامه به سفارت مراجعه نماید.
- فرم پرشده ی درخواست ویزا
- پذیرش از دانشگاه یا کالج مورد نظر
- گواهی پشتیبانی مالی: به میزان ۸۰۰۰ یورو برای هر سال تحصیلی به نسبت مدت دوره یا ارایه گواهی ضمانت و پشتیبانی توسط یکی از وابستگان متقاضی که ساکن آلمان میباشد.
- مدارک کاری اگر برای فوق لیسانس و یا دکترا اقدام میشود
- گواهی پایان دوره سه سال متوسطه (به همراه ترجمه)
- گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی (به همراه ترجمه)
- گواهی پایان دوره کارشناسی و یا کارشناسی ارشد (به همراه ترجمه)
- بیمه مسافرتی برای مدتی که قبل از ثبت نام در دانشگاه وارد آلمان میشوید
- گذرنامه ی معتبر به همراه دو نسخه رونوشت از صفحات دوم و سوم آن
- عکس رنگی پاسپورتی
- شناسنامه و دو نسخه رونوشت شناسنامه
- مدرکی در مورد سوابق شغلی
در گرفتن پذیرش تحصیلی از آلمان باید به این نکته توجه داشته باشید که رشته مورد نظر باید همان رشته ای باشد که در ایران آنرا گذرانده اید و یا رشته ای شبیه به آن باشد، در غیر اینصورت باید از مقطع لیسانس و با شرایط مربوط به آن پذیرش دریافت کنید. از سال ۲۰۰۴ در سیستم آموزشی آلمان گرفتن پذیرش از بسیاری از دانشگاه ها از طریق سازمان Uni Assist انجام می پذیرد. بنابراین این ارگان مدارک را دریافت کرده و پس از بررسی درصورت واجد شرایط بودن مدارک را به دانشگاه مربوطه می فرستد. در گرفتن پذیرش نمره های دیپلم و یا دانشگاه و همچنین نمره زبان آلمانی و انگلیسی بسیار مهم است. هزینه اولیه درخواست از Uni Assist ۷۵ یورو می باشد.
متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی
- دیپلم دبیرستان و پیش دانشگاهی
- قبولی در دانشگاه سراسری
- گذراندن دوره زبان آلمانی و یا انگلیسی و اخذ مدرک آن (در صورتیکه رشته تحصیلی به زبان آلمانی باشد)
- قبولی در امتحان ورودی دانشگاه و احتمالا گذراندن یکسال کالج در آلمان
نکته: منظور از قبولی در دانشگاه سراسری تنها قبولی در مقطع لیسانس روزانه و یا شبانه است و مقطع کاردانی و یا دانشگاه های غیر انتفاعی، فنی حرفه ای و … مورد قبول نمی باشد.
مرحله اول: کالج
کالج دوره ای یکساله می باشد که معمولا از ۲ ترم تحصیلی تشکیل شده. همانطور که قبلا ذکر شد، ممکن است در برخی از رشته ها و دانشگاه ها گذراندن دوره یکساله کالج نیاز باشد. در آلمان بیش از ۳۷ کالج به بیش از ۳۰۰۰ دانشجوی خارجی خدمات تحصیلی ارائه می دهد. شرکت در کالج رایگان می باشد و همچنین برخی هزینه ها از جمله هزینه های حمل و نقل در محدوده کالج را پوشش می دهد. دانشجویان در مدت تحصیل در کالج اجازه کار ندارند و تنها در تعطیلی ما بین دو ترم می توانند کار کنند. بنابراین هزینه زندگی در این مدت بر عهده دانشجو می باشد. این هزینه ها بین ۵۰ تا ۲۰۰ یورو در هر ترم می باشد.
متقاضیان ایرانی که مایل هستند در دانشگاه های آلمان مشغول به تحصیل شوند، در صورتی که در ایران دانشجو نبوده باشند و یا کمتر از دو سال در ایران تحصیل کرده باشند، معمولا باید دوره کالج را بگذرانند.
شرط ورود به کالج قبولی در امتحان زبان آلمانی می باشد. بنابراین گذراندن حداقل ۶۰۰ ساعت زبان آلمانی برای قبولی الزامیست. امتحان کالج 2 بار در سال برگزار می شود. درصورت قبول نشدن در امتحان دانشجو تنها یکبار دیگر و آنهم پس از گذشت سک نیمسال تحصیلی می تواند تجدید دوره نماید.
ارسال مدارک به این کالج ها معمولا بصورت مستقیم نمی باشد. بدین معنی که دانشجو باید اصل و ترجمه مدارک خود را برای دانشگاهی که کالج تحت پوشش آن است و یا ارگانهای مربوط به این کار بفرستد. برای دانستن جزییات این امر باید با کالج مربوطه مکاتبه نمایید.
مرحله دوم:
پس از دریافت پذیرش کالج، مرحله دریافت ویزای تحصیلی می باشد.
مرحله سوم:
پس از قبولی در امتحان کالج دانشجو می تواند پذیرش دانشگاه را دریافت نماید.
متقاضیان تحصیل در مقطع بالاتر از لیسانس
تحصیل در آلمان تحت برنامه Bologna-Reform اجرا میشود، به طوری که اولین مقطع،Bachelor است و سپس دانشجو در صورت تمایل میتواند در مقطع Master و دکتری ادامه تحصیل دهد.
- مدرک کارشناسی
- مدرک زبان انگلیسی در صورت تحصیل در رشته انگلیسی و یا مدرک آلمانی در صورت تمایل به تحصیل به زبان آلمانی
- رزومه کاری
- احتمالا قبولی در یک امتحان ورودی
نکته: برای پذیرش در مقطع فوق لیسانس و بالاتر دانشجو به شرط داشتن مدرک لیسانس چه از دانشگاه آزاد، دولتی، پیام نور و غیرانتفاعی می تواند اقدام نماید. البته دانشجو نباید انتظار داشته باشد که تمامی واحد های وی پذیرفته شود و ممکن است دانشگاه تعدادی از واحدهای وی را قبول نکند.
6 سال پیش
6 سال پیش
7 سال پیش
7 سال پیش
7 سال پیش
7 سال پیش
7 سال پیش
7 سال پیش