دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / ادامه تحصیل / تحصیل در خارج / تحصیل در کشور ترکیه /

9 شرط پذیرش دانشگاه های ترکیه در ارشد 

شنبه، 20 اردیبهشت 1399
ترکیه این روزها به گزینه‌ای مناسب برای مهاجرت در میان مردم ایران تبدیل شده است. خوشبختانه سیستم آموزشی مدارس ترکیه علاوه بر دارا بودن کیفیت بالا، گزینه‌های متفاوتی ارائه می‌دهد که می‌تواند انواع سلیقه‌ها با انواع امکانات مالی

ترکیه این روزها دانشجویان بسیاری را از سراسر جهان برای ادامه تحصیل به خود جذب کرده است. در این کشور 200 دانشگاه خصوصی و دولتی به زبان های ترکی و انگلیسی خدمات آموزشی ارائه می دهند. هزینه تحصیل در این کشور به نسبت سایر کشورها بسیار اندک است و کمک هزینه تحصیلی و یا بورسیه نیز به دانشجویان تعلق می گیرد. دانشگاه های آن از امکانات بالایی برخوردارند. این کشور به عنوان پل ارتباطی آسیا و اروپا یکی از محل های مهم برای ایستگاه موقت برای مهاجرت به اروپا برای تحصیلات تکمیلی است. علاوه بر همه این ها، کشوری زیبا برای کار و تفریح است. همه ی این ها ترکیه را به یکی از گزینه های قابل تامل ادامه تحصیل تبدیل کرده است.

ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه به چه شکل است؟

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه دو سال به طول می انجامد. مقطع دکتری در ترکیه نیز چهار سال به طول می انجامد. نیمی از دوره تحصیلی به گذراندن 20 الی 30 واحد درسی ارائه شده سپری می شود و نیمی دیگر بر تحقیق و پژوهش های مربوط به پایان نامه.

پذیرش دانشجویان در این دو مقطع، کنکور سراسری ندارد. هر دانشگاه دانشجویان را به صورت مجزا پذیرش می کند و یا آزمون ورودی مخصوص به آن دارد. هر دانشگاه در هرسال دو بار برای رشته هایی که ظرفیت دارند با اعلام تعداد ظرفیت آزمون ورودی برگزار می کند و متقاضیان می توانند ثبت نام کرده و در آزمون شرکت کنند. بنا بر آیین نامه پذیرش دانشجویان خارجی در ترکیه، همه دانشجویان متقاضی باید مدرک احاطه کامل به زبان ترکی استانبولی را دریافت کنند. سپس مدرک معتبر آن را با دیگر مدارکشان برای درخواست پذیرش ارائه دهند.

دانشجویان در ترکیه از بیمه درمانی رایگان برخوردار می شوند و هزینه درمانی آن ها رایگان است. امکانات رفاهی مانند سلف، خوابگاه، باشگاه و… به دانشگاه بستگی دارد. باوجوداینکه اغلب دانشگاه ها هیچ گونه تعهدی مبنی بر تخصیص خوابگاه به دانشجویان نمی دهند، اغلب آن ها مخصوصا برای دانشجویان خارجی این امکان را فراهم کرده اند. حتما اگر مسئله اقامت یا امکانات رفاهی برایتان اهمیت دارد پیش از هر اقدامی این مسئله را چک کنید و شرایط تعلق هرکدام از این امکانات را پیدا کنید.

شرایط پذیرش دانشگاه های ترکیه در ارشد : مدارک لازم

مهم ترین مدرک برای درخواست پذیرش از دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد، ارائه مدرک تحصیلی کارشناسی از دانشگاه های معتبر است. ورود به دانشگاه های ترکیه شرایط سنی ندارد و گپ تحصیلی اهمیتی برای دانشگاه یا اداره مهاجرت این کشور ندارد اما ارائه مدرک زبان از الزامات دریافت پذیرش است؛ برای دوره هایی که به زبان انگلیسی برگزار می شوند، باید مدرک آیتلس با نمره حداقل ۶ ارائه داد و برای دوره هایی که به زبان ترکی برگزار می شوند، باید مدرک تومر داشت.

دانشگاه های کشور ترکیه برای متقاضیان شرکت در دوره های کارشناسی ارشد که نمره مدرک زبان پایینی ارائه دهند، دوره های زبان انگلیسی و ترکی نیز برگزار می کنند. برای شرکت در این دوره ها باید در زمان مشخصی شرکت کرد تا ورودی مارس و نوامبر برای آغاز مقطع کارشناسی ارشد از دست نرود.

انگیزه نامه تحصیلی از جمله مواردی است که برخی دانشگاه ها در لیست مدارک موردنیاز برای پذیرش قرار داده اند. افزون بر انگیزه نامه تحصیلی که نوشتن آن به عهده متقاضی است، نامه دیگری نیز در حین درخواست پذیرش باید ارسال شود که توصیه نامه تحصیلی نام دارد. برای دریافت توصیه نامه باید به محل تحصیل در مقطع پیشین مراجعه کرد و از استادان مرکز آموزشی دوره کارشناسی نامه را در سربرگ و با مهر دانشگاه دریافت کرد.

نمره مدرک زبان انگلیسی، معدل آخرین مدرک تحصیلی (کارشناسی)، ریز نمرات و تعداد واحدهای گذرانده شده موردنیاز در دوره کارشناسی، ارتباط رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد، ظرفیت پذیرش دانشجو در آن رشته در دانشگاه موردنظر، داشتن سابقه کار مرتبط و … از جمله مواردی است که مسیر دریافت پذیرش از دانشگاه و حتی بورس تحصیلی را هموارتر می کند.

1- کپی کارت ملی و شناسنامه ترجمه شده

2- نسخه اصلی به همراه ترجمه رسمی از مدرک تحصیلی لیسانس

3- نسخه اصلی به همراه ترجمه رسمی از ریزنمرات لیسانس

4- پر کردن و به تایید رساندن تطبیق واحدها و تایید دانشگاه ( دنلیک)

5- برای دانشجویانی که تحصیلات کارشناسی خود را در ترکیه گذرانده اند. ” لازم است با در دست داشتن مدارک تحصیلی خود به وزارت خارجه مراجعه نمایند و مدارک خود را تایید نمایند.

6- برای دانشجویانی که تحصیلات کارشناسی خود را در خارج از ترکیه گذرانده باشند لازم است با در دست داشتن اصل مدارک به همراه ترجمه رسمی به سفارت ترکیه در کشور خود مراجعه نمایند تا مدارک خود را به تایید سفارت برسانند.

7- برای دانشجویانی که مدرک کارشناسی خود را از یکی از دانشگاه های کشورهای اروپایی اخذ کرده باشند لازم است تا اصل مدرک به همراه ریزنمرات را به ترکی ترجمه رسمی نمایند.

8- دانشجویانی که تابعیت دوگانه دارند و مدرک کارشناسی خود را از ترکیه اخذ کرده اند بایستی مدارکی که نشان دهنده اقامت شخص در طول مدت تحصیل می باشد و همچنین ورود و خروج به ترکیه را به دانشگاه ارایه دهند

9- اخذ کارت اقامت

آزمون پذیرش دانشگاه های ترکیه در ارشد

به طور کلی آزمون اَلِس از دو بخش زبان شناسی (کلامی) و ریاضی (رقمی) تشکیل شده است؛ هر بخش شامل دو زیرمجموعه است که در کل ۲۰۰ سوال دارد و دانشجو موظف است، در بازه زمانی ۳ ساعته به این سوالات پاسخ دهد. آزمون ALES مانند تعداد دفعات ورودی دانشگاه ها در مقطع ارشد، دوبار در سال و در ماه های مارس و نوامبر برگزار می شود.

توجه داشته باشید که آزمون ALES نمره منفی دارد و چهار پاسخ غلط یک پاسخ درست را نیز حذف می کند. نمره قبولی از این آزمون ۵۵ به بالا است و تا سه سال پس از دریافت نتیجه اعتبار خواهد داشت؛ به عبارتی دیگر، از زمان دریافت نتیجه آزمون برای اقدام جهت تحصیل در دانشگاه های ترکیه تنها سه سال زمان وجود دارد.

لازم به ذکر است که کسب امتیاز بالا در این آزمون در گزینش دانشگاه و انتخاب رشته موردنظر اهمیت بسیاری دارد. البته برای ورود به برخی دانشگاه ها می توان امتیاز کسب شده از سایر آزمون های بین المللی نظیر GMAT (با حداقل نمره۵۰۰) یا GRE (با حداقل نمره ۶۸۵) را ارائه داد.

شرایط پذیرش دانشگاه های ترکیه در مقطع ارشد با توجه به این که شما ترجیح می دهید در دوره با تز یا دوره بدون تز شرکت کنید کمی با هم متفاوت می باشد. اگر می خواهید مدرک کارشناسی ارشد خود را بدون پایان نامه ادامه دهید، نیازی به شرکت در آزمون ALES ندارید. برای کسانی که می خواهند مدرک کارشناسی ارشد را با پایان نامه به پایان برسانند شرکت در آزمون ALES اولین قدم می باشد. آزمون ALES سه بار در سال توسط مرکز OSYM برگزار می گردد.

آزمون ALES چیست؟

این آزمون در سال دو بار در برخی از دانشگاه های ترکیه برگزار می شود. این آزمون راهی برای سنجش استعداد تحصیلی داوطلب به زبان ترکی است. 50 سوال این آزمون مهارت ریاضی و هوش داوطلب را می سنجد و 50 سوال دیگر استدلال منطقی و درک مطلب زبان ترکی است. شما می توانید به جای نمره این آزمون، نمرات آزمون های بین المللی GMAT یا GRE را ارائه بدهید. برای GMAT کسب حداقل نمره ی 500 و برای GRE کسب حداقل نمره ی 685 الزامی است.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
سابمیت مقاله چیست؟
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC