به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از مهر، آزمون های پیش کارورزی دانشجویان پزشکی، جامع علوم پایه پزشکی و دندانپزشکی و جامع داروسازی و ارتقای دانش آموختگان داروسازی آغاز شده است و دانشجویان می توانند تا پایان روز چهارشنبه ۱۰ شهریورماه در این آزمون ها ثبت نام کنند.
زمان آزمون پیش کارورزی برای دانشجویان پزشکی صبح روز پنجشنبه ۱۸ شهریور ساعت ۸:۳۰ صبح، آزمون علوم پایه پزشکی بعدازظهر ۱۸ شهریور ساعت ۱۴ بعدازظهر است.
آزمون جامع داروسازی (۱۸۰ واحدی) صبح روز جمعه ۱۹ شهریور ساعت ۸:۳۰ صبح و آزمون علوم پایه دندانپزشکی بعدازظهر روز جمعه ۱۹ شهریور ساعت ۱۴ بعدازظهر برگزار می شود.
این آزمون ها به منظور ارتقای آموزشی دانشجویان علوم پزشکی هر ساله در دو نوبت شهریورماه و اسفندماه برگزار می شود.
دانشجویان پزشکی در طول دوران تحصیل خود باید در آزمون علوم پایه شرکت کنند و پس از موفقیت در این آزمون وارد دوره کارآموزی (استاژری) شوند و پس از طی دوره کارآموزی، باید در آزمون پیش کارورزی (پره انترنی) شرکت کنند و پس از موفقت در آن وارد دوره کارورزی یا انترنی شوند.
برای دانشجویان دندانپزشکی نیز شرکت در آزمون علوم پایه به معنای پایان دوره و ورود به دوره کارورزی است.
دانشجویان داروسازی نیز در دو سال اخیر باید آزمون جامع داروسازی (۱۸۰ واحدی) را بر اساس کوریکولوم جدید با موفقیت طی کنند تا بتوانند در رشته خود ادامه تحصیل دهند.
شرایط کرونا و حرکت سینوسی آن موجب شده که از ابتدای شناسایی کرونا در ایران، آزمون های کشوری و دانشگاهی در موقعیت های مختلف زمانی لغو و به تعویق بیافتند.
پیش از این یک بار آزمون های پیش کارورزی دانشجویان پزشکی، جامع علوم پایه پزشکی و دندانپزشکی و جامع داروسازی در اسفندماه ۱۳۹۸ در ابتدای شناسایی کرونا و ناشناخته بودن مقابله با بیماری لغو و مقرر شد بر اساس دستورالعمل معاونت آموزشی وزارت بهداشت، سوابق تحصیلی دانشجویان در ارزیابی آنها دخیل شود.
در روزهای اخیر با توجه به شدت گرفتن شیوع بیماری کرونا در کشور، گروهی از دانشجویان علوم پزشکی که واجد شرکت در آزمون های پیش کارورزی، علوم پایه، جامع داروسازی هستند، خواستار تعویق و لغو این آزمون ها شده اند و در شبکه های اجتماعی متعدد کمپین هایی به منظور مشکلات این آزمون ایجاد کرده اند.
دانشجویان موافق تعویق آزمون های پیش کارورزی و علوم پایه معتقد هستند که شرایط کرونایی موجب شده که بخشی از دانشجویان آموزش مجازی را طی کنند و نتوانسته اند به خوبی در فیلد بالینی و دانشگاه حضور یابند و همین موضوع در آزمون ارزیابی نهایی تاثیر منفی می گذارند.
این گروه از دانشجویان همچنین به خطرات آزمون در شرایط قرمز اشاره می کنند و یادآور می شوند که جان دانشجویان در این شرایط در خطر می افتد و بسیاری از دانشجویان علوم پزشکی به دلیل حضور در این شرایط ممکن است مبتلا شوند و یا ناقل بیماری باشند.
در مقابل، گروهی دیگر از دانشجویان نیز معتقد هستند که تعویق آزمون های شهریورماه و اعتراض به آن از سوی عده ای صورت می گیرد که درس نخوانده اند و وقت دانشجویان را تلف می کنند.
این گروه از دانشجویان می گویند تقریباً همه افرادی که قرار است در این امتحان شرکت کنند واکسینه شده اند و حضور چند ساعته آنها در امتحان خطری ندارد. ضمن اینکه اگر هر کدام از این امتحانات به تعویق بیافتد دانشجویان باید برنامه جدیدی داشته باشند و وضعیت ورود کارآموزان و کارورزان به بیمارستان ها و بخش ها با مشکل مواجه می شوند.
همچنین وزارت بهداشت هم در آخرین ویرایش منتشر شده از تقویم آزمون های علوم پزشکی، بر برگزاری این آزمون ها در شهریورماه صحه گذاشته است.
بر اساس این تقویم در شهریورماه تعداد ۸ آزمون در گروه علوم پزشکی برگزار می شود.
آزمون کتبی دانشنامه تخصصی بالینی پزشکی (دوره ۶۸ بورد تخصصی) و آزمون کتبی دانشنامه فوق تخصصی بالینی پزشکی (دوره ۳۵ بورد فوق تخصصی) در روزهای ۱۱ تا ۱۴ شهریور، آزمون پیش کارورزی و آزمون علوم پایه پزشکی در ۱۸ شهریور، آزمون علوم پایه دندانپزشکی، آزمون جامع رشته داروسازی (۱۸۰ واحدی) و آزمون ارتقای دانش آموختگان داروسازی خارج از کشور ۱۹ شهریور و آزمون صلاحیت شغل های پرستاری - اتاق عمل - هوشبری ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ برگزار می شوند.
ضمن اینکه پیش از این در ۲۷ تیر ۱۴۰۰ آئین نامه جدید فعالیت آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده بود و در آن تاکید شد که آموزش و امتحانات دانشجویان علوم پزشکی باید حضوری برگزار شود و دانشگاه ها ملزم به اتمام برنامه واکسیناسیون شدند.
در بندی از این آئین نامه آمده است که شیوه ترجیحی آزمون ها مبتنی بر حضور فیزیکی است.
شیوه ترجیحی برگزاری آزمون های دوره بالینی کارآموزی کارورزی در عرصه آزمون مبتنی بر حضور فیزیکی (کتبی یا آزمون های مبتنی بر مرکز مهارت های بالینی) مبتنی بر رعایت اصول ایمنی و پروتکل های بهداشتی است.
شیوه ترجیحی برگزاری آزمون های دروس تئوری، آزمون های حضوری الکترونیک مبتنی بر سالن های استاندارد آزمون است. در غیر این صورت برگزاری کتبی آزمون ها با رعایت پروتکل های بهداشتی توصیه می شود.
تنها در مواردی که نتوان شرایط رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را فراهم کرد از آزمون الکترونیک از راه دور، با رعایت تمام ملاحظات صحت آزمون بر اساس دستورالعمل های ابلاغی برگزاری آزمون ها استفاده شود. استفاده از این روش آزمون به دلیل پیچیدگی اطمینان از عدالت و سلامت در برگزاری آزمون باید در اولویت آخر باشد.
مسئله اصلی این روزهای وزارت بهداشت در حوزه آموزش پزشکی، بازگرداندن وضعیت آموزشی دانشگاه ها به حالت عادی است و در همین زمینه برگزاری منظم آزمون هایی که به روند آموزش دانشجویان مربوط است در دستور کار است.
بر اساس آئین نامه ابلاغی وزارت بهداشت روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی موظف هستند که هماهنگی و برنامه ریزی لازم را برای بازگرداندن وضعیت آموزشی دانشگاه ها به حالت عادی را در دستور کار قرار دهند.
در این میان کمپین های متعددی نیز در فضای مجازی پیگیر موضوعات آزمون های دانشجویان علوم پزشکی هستند اما با توجه به شرایط متغیر شیوع کرونا مشخص نیست که این آزمون ها هم سرنوشتی مشابه لغو و تعویق می یابند و یا در موعد مقرر خود برگزار می شوند.