تحصیل دکترا در ترکیه امروزه گزینه بسیاری از دانشجویان می باشد که تمایل دارند که مهاجرت به ترکیه نموده و درکشور همسایه ایران به ادامه تحصیل بپردازند ، تحصیل دکترا در ترکیه دارای شرایط متفاوت و متعددی می باشند ، تحصیل دکترا در ترکیه برای دانشجویان بین المللی در دسترس می باشد ، دانشجویان می توانند در مقطع دکترا در رشته های متعدد به زبان انگلیسی در ترکیه به ادامه تحصیل بپردازند ، کشور ترکیه برای تحصیلات دکترای بین المللی همواره گزینه بسیاری از دانشجویان بوده است .
زمان اقدام برای گرفتن پذیرش
برای اقدام جهت دریافت پذیرش یا دریافت پیشنهاد رسمی کار بعنوان دانشجوی دوره دکتری یا پژوهشگر، معمولا هیچگونه زمان مشخصی وجود ندارد و شما می توانید در هر زمانی شروع به مکاتبه و نامه نگاری با دپارتمان دانشگاه دلخواه تان کنید و یا برای موقعیت های خالی دوره دکتری که در سایت دانشگاه آگهی می شوند، اقدام کنید. بنابراین، مهم است که اطلاعات دقیق را از سایت هر دانشگاه مورد نظر دریافت کنید. بسیاری از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در ترکیه، موقعیت های تحقیقاتی شان را در سایت دانشگاه آگهی می کنند و بدین ترتیب برای همگان این امکان وجود دارد که برای آنها اقدام کنند. در ترکیه، بطور معمول ترم تحصیلی در دانشگاه ها از ماه آگوست تا ژانویه و ژانویه تا ژوئن است.
مدارک لازم:
مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه متفاوت است اما به صورت کلی فرم درخواست می بایست به صورت آنلاین تکمیل گردد و مدارک زیر آپلود شود :
- فرم درخواست آنلاین
- مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی به همراه ریز نمرات
- مدرک کارشناسی و ریز نمرات
- مدرک کارشناسی ارشد و ریز نمرات
- CV فعلی متقاضی
- کپی گذرنامه
- انگیزه نامه
- توصیه نامه
- زبان انگلیسی TOEFL نمره حداقل : IBT 79
- GRE و GMAT
- نمره زبان ترکی برای دوره های ترکی (BAU TURKMER / TOMER min B2 )
- برای برنامه دکترا یک کپی از پایان نامه کارشناسی ارشد و پروژه مورد نیاز است .
آزمون ورودی برای تحصیل در مقطع دکترا
متقاضیان ادامه تحصیل مقطع دکتری در کشور ترکیه می بایست آزمون ورودی را با موفقیت پشت سر بگذرانند. آزمون ورودی اصلی در ترکیه (Academic Personnel and Graduate Education Entrance Exam (ALES. نام دارد. معمولاً حداقل نمره ۵۰ تا ۷۰ برای این آزمون مورد نیاز است. آزمون در تاریخ های مشخص در طول سال برگزار می شوند. این امکان برای متقاضیان وجود دارد که نمره سایر آزمون های بین المللی نظیر GMAT با حداقل نمره ۵۰۰ یا GRE با حداقل نمره ۶۸۵ ، را به دانشگاه مورد نظر ارائه نمایند.
عوامل موثر موفقیت در اخذ پذیرش
طبیعتا شخصیت، توانایی و کارنامه علمی و شایستگی متقاضی برای احراز موقعیت شغلی یا دوره پژوهشی مربوطه نخستین معیارها برای موفقیت در روند پذیرش بشمار می روند. یکی از شروط اصلی و مهم موفقیت در دریافت پذیرش در مقطع دکتری، داشتن معدل بالا در دوره کارشناسی ارشد، مدرک زبان با نمره بالا و داشتن تالیفات در ژورنال های معتبر علمی با ضریب تاثیر (IF) بالا است.
شروط اخذ پذیرش
- فارغ التحصیلی از دانشگاه معتبر
- مرتبط بودن رشته لیسانس و فوق لیسانس
- مقاله بین المللی
- مدرک زبان خوب
- معدل بالا
- پرداختن ساعاتی به صورت ریسرچ زیر نظر استاد راهنما
شرایط کار برای دانشجویان
امکان یافتن کار برای دانشجویانی که در مقطع دکترا مشغول به تحصیلند بیشتر از سایر دانشجویان در دیگر مقاطع تحصیلی می باشد زیرا دانشجویان این دوره دستاوردهای قابل ملاحظه ای را کسب نموده اند و سطح علمی آنان چندین بار مورد ارزیابی قرار گرفته است. اما بطور کلی یافتن کار در ترکیه برای دانشجویان بین المللی کمی دشوار است. اگر چه دانشجویان می توانند به انجام کارهای غیر مرتبط با رشته تحصیلیشان در ترکیه بعنوان مثال در بخش گردشگری و یا رستوران ها و هتل ها بصورت پاره وقت به انجام کار بپردازند.