به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از زوج باز، از دوران گذشته تا هم اکنون هم یکی از دغدغه های زن و شوهر های جوان این بوده است که چگونه با خانواده شوهر یا زن خود رفتار کنند و یا چگونه ارتباطات خود را به بهترین نحو تنظیم کنند تا یک رابطه خوب بین آنها ایجاد شود.
از طرفی دیگر این نحوه ارتباط با خانواده شوهر برای بسیاری از خانم ها جزو دشوارترین کارهاست که بخصوص قبل از ازدواج در مورد آن استرس دارند و گاها با عدم آگاهی خود موجب بروز مشکلات و اختلافاتی می شوند که بعدا خیلی عمق پیدا می کند و حتی نحوه مدیریت این اختلافات و مشکلات را نیز نمی دانند و در نهایت به جایی می رسد که زندگی آنها را به شدت دچار بحران می کند که شاید بعد ها قابل جبران نباشد اما باید این مسئله را از همان ابتدا به یاد داشته باشید که شما فردی را از خانواده همسرتان به عنوان شوهر و شریک زندگی خود انتخاب کرده اید یعنی به او عشق و علاقه دارید پس باید هزینه این علاقه به او را بدهید و گاها با ازخودگذشتگی و صبر در مقابل آنها از بروز اختلافات جلوگیری کنید.
البته باید این تصورم عام را که خانواده شوهر بخصوص خواهر شوهر و مادر شوهر را همیشه مثل یک هیولا در اذهان جای می دهند را به طور کل نادیده بگیرید و فراموش نکنید در وهله اول خودتان و با رفتار و گفتار خود می توانید فاصله، حدود و صمیمت خود با آنان را مشخص کنید و خود را در دل آنها جای دهید.
بهترین رفتار با خانواده شوهر باید چگونه باشد؟
۱- مسائل را از دید مخاطب ببینید
اگر شما نیز به دنبال یک ارتباط خوب با خانواده شوهرتان هستید باید سعی کنید به همه مسائل و نظرات آنها از دید خود نگاه نکنید و فکر نکنید چون قضیه ای که به نظر شما خوب است پس نظر یا دید آنها بر علیه شماست و اهمیتی ندارد سعی کنید خودتان را جای آنها بگذارد و کمی واقع بین باشید چون همیشه آن ذهنیت منفی که شما دارید نیست و ممکن است آنها واقعا نیت خوبی داشته باشند پس انعطاف پذیر باشید و از دید آنها به مسائل نگاه کنید که در نهایت تنش ها نیز خود به خود از بین می روند.
۲- احوال آنها را بپرسید
اگر می خواهید رابطه نزدیک تر و بهتری با خانواده شوهر خود داشته باشید سعی کنید از آنها به طریق تلفنی و حضوری نیز احوال پرسی کنید و وضعیت آنها را جویا شوید و اگر این کار را زمانی انجام دهید که همسرتان نیست بهتر است چون خانواده شوهرتان می دانند که پسرشان برای این کار میانجی نبوده است و شما خودتان دوست دارید که جویای احوالشان شوید.
۳- همسرتان را باخانواده اش تنها بگذارید
سعی کنید در هر جا و هر موقعیتی کنار همسرتان نباشید و به او نیز حق بدهید تا با خانواده خود خلوت کند دقیق همان گونه که شما این مسئله را دوست دارید پس او را راحت بگذارید تا از این طریق به خانواده او نیز القاء کنید که اصلا قصد ندارید که در روابط بین شوهرتان و خانواده اش هیچ اختلالی بوجود بیاید.
۴- از آنها مشورت بگیرید
اگرچه شاید خودتان برای انجام یک کار مشکلی نیز نداشته باشید اما برای بهترین نحوه برخورد پیشنهاد می شود از خانواده شوهرتان در برخی امور مشورت بگیرید برای مثال جهت پخت یک غذا از خواهر شوهر و یا مادر شوهرتان راهنمایی بگیرید و یا هر مسئله ای که فکر می کنید با مشورت گرفتن از آنها نتیجه بهتری به دست می آید را با کمک آنها انجام دهید و مطمئن باشید آنها نیز با این کار احترام شما را درک می کنند.
۵- در مقابل بعضی مسائل خونسرد باشید
اگر زمانی از خانواده همسر خود نظری دریافت می کنید و یا هر امری که با توجه به شخصیتتان و از سوی آنان باعث عصبانیت شما می شود؛ باید در اولین قدم به جای ابراز عصبانیت و نشان دادن خشم خود به آنان با خونسردی رفتار کنید و به آنها بگویید که به پیشنهادشان فکر می کنید البته این رفتار را نیز در کمال احترام انجام دهید و اگر دیدید آنها باز بر رفتار خود پافشاری می کنند آن موقع مسقیما به ایشان بگویید که خودتان با همسرتان مسائل را حل می کنید.
۶- در روابط آنها دخالت نکنید
درست است که شما عروس خانوداه ای هستید و از اکثر مسائل خانوادگی مربوط به آنان اگاه هستید اما فراموش نکنید که با دخالت کردن در مسائل آنان از احترام خود مقابل ایشان کم می کنید بنابراین اگر حتی موضوع بر سر همسر شما و یا اختلاف و مشاجره بین او و خانواده اش صورت گرفت شما خود را از ماجرا دور کنید و به کارهای دیگری مشغول شوید.
۷- محدوده و خط قرمز خود را به آنها بگویید
برای اینکه خانواده شوهرتان نیز ویژگی های شما را بهتر بشناسند بهتر است از همان اوایل زندگی در کمال آرامش و در حین گفتگو های ساده با آنها صحبت کنید مثلا به ایشان بگویید که عادت من اینچنین است و از فلان کار خوشم می آید و برعکس از چه کاری خوشم نمی آید و اینچنین با مشخص کردن خط قرمز های خود آنان نیز می دانند که چگونه با شما برخورد کنند و احتمال تنش و بروز اختلافات در میان شما با ایشان به حداقل می رسد.
برای حل اختلافات و مشکلات با خانواده شوهر باید چکار کنید؟
۱- در مورد آنها پیش قضاوت نکنید
با افکار و الگو های کهنه ای که در مورد خانواده شوهر وجود دارد و بدون دقت به عملکرد و شخصیت آنها در موردشان قضاوت نکنید و مسئله اختلاف را به عنوان امری طبیعی نگاه کنید چون در هر حال شما از دو خانوداه با ویژگی های متفاوت هستید اما باید بهترین راه حل را انتخاب کنید و زمانی که از طرف حانواده شوهرتان اختلاف یا ناملایمتی صورت می گیرد آن را بر عهده همسر خود نگذارید و سعی کنید برای حل آن فقط از او کمک بگیرید.
۲- در ارتباط با آنها حریم تعیین کنید
برای جلوگیری از اختلاف و یا حل کردن ناملایماتی که با خانواده شوهرتان پیش می آید لازم است شما محدوده ارتباطاتتان را از هر نوعی از جمله عاطفی، مالی و غیره تعیین کنید بخصوص اگر کنار هم و یا در منازل آپارتمانی نزدیک هم هستید حتما به طور غیر مستقیم هم باشد باید این کار را انجام دهید و با همسر خود بر سر این مسائل به توافق برسید.
۳- از شخص سوم برای انتقال پیام استفاده نکنید
اگر با خانواده شوهرتان اختلافی پیدا کردید یا سوء تفاهمی بر سر یک مسئله برای شما ایجاد شد از یک شخص سوم مانند مانند همسرتان استفاده نکنید برای مثال اگر از مادر شوهر خود دلخور هستید خودتان مستقیم و در کمال احترام مسئله را با او بحث کنید و این کار خیلی بهتر است تا آن را به شخصی دیگر بسپارید و اختلافات بیشتر ریشه پیدا کند.
۴- برای قانع کردن آنها خیلی تلاش نکنید
اگر بر سر مسائل مختلفی از جمله مسائل مالی، سیاسی، تربیت فرزند و غیره دیدگاه تان با خانواده شوهر یکی بود پس جای نگرانی نیست اما اگر دیدگاهتان مخالف باشد آن موقع است که اختلاف صورت می گیرد جون تا تضاد نباشد اختلاف هم نیست پس در درجه اول سعی کنید تلاش خود را برای تغییر دیدگاه آنان به کار نگیرید و برای راضی کردن آنها تلاش نکنید و ثانیا باید درک کنید که آنها تجربه ای بیشتر از شما دارند و به خاطر اینکه در زمان قدیمی تری زندگی کرده اند شاید هرگز دیدگاه امروزی شما را اگرچه درست هم باشد نپذیرند.
۵- راز های خانواده خود را حفظ کنید
اگرچه شما خانواده ای کوچک هستید اما شما هم برای رابطه و سایر مسائل خود راز هایی دارید که نباید برملا شوند و با این کار خانواده شوهر یا خانواده خودتان نیز اجازه دخالت پیدا کنند. بنابراین قبلا با همسرتان توافق کنید که چه مسائلی باید در چهارچوب خانه بماند و با فاش کردن آنها استقلال خانوداگی خود را زیر سوال نبرید و ناخواسته باعث اختلاف نشوید.
۶- همیشه فاز مخالفت به خود نگیرید
شاید شما هم مانند آن دسته از افراد فکر کنید که ممکن است هر نظر و ایده ای را از سمت خانواده شوهر نوعی دخالت به حساب بیاورید و یا فکر کنید آنها مغرضانه این کار را می کنند اما پیشنهاد می شود در صوتی که صاحب این تفکر هستید کمی واقع بین باشید و قبل از هر کاری و ایجاد تفکر منفی پیشنهاد آنها را برای خود بسنجید اگر آن را دوست داشتید و به نفعتان بود که چه بهتر اما اگر به نفعتان نبود به جای اینکه سریعا مخالفت خود را به رخ آنان بکشید کمی صبورباشید و به ایشان بگویید حتما به پیشنهاد و ایده شان فکر میکنید و با این کار ادب شما نیز در مقابل آنان حفظ خواهد شد.
۷- احترام و جایگاه خود را حفظ کنید
اگر می خواهید با خانوده شوهر خود با مشکل مواجه نشوید باید صمیمت خود را در حد خاصی نگه دارید چون شما تجربه داشتید که حتی با صمیمی ترین دوست و اعضای خانواده خود نیز اختلاف داشته اید بنابراین به آنها احترام بگذارید تا احترام خودتان نیز حفظ شود و هرگز آنقدر صمیمی نشوید که هر وقت بخواهید و سرزده به آنجا بروید و یا تماس مکرر با آنها برقرار کنید به این طریق آنها هم کمتر به خود اجازه دخالت کردن می دهند.
12 ماه پیش