روش لیپوساکشن به معنی بیرون کردن چربی های ناحیه ای و موضعی با نیروی مکيدن است. سال هاست که این روش استفاده ميشود نخست با دستگاههای سنتی به بستری و بی هوشی عمومی زيادي نیاز بود با ابداع روشهای جدید بتدریج پزشکان رو به روشهای کم خطرتر و سریعتر آوردند.
در روش های قبل ميزان خون ريزي و کاهش هموگلوبین بیش تر بود، درضمن مریض تحت بی هوشی عمومی و خطرات آن قرار می گرفت و احتمال آمبولی هم بیش تر بود و مریض حدود یک سایز کم ميشد . با ابداع روشهای جدید بتدریج پزشکان رو به روشهای کم خطرتر و سریعتر آوردند.
اگر چه لاغري های موضعی از طرف بعضی محافل و سازمانها تائید شده و بیمارانی هستند که تلاش دارند تا از طريق این شیوه تناسب اندام خویش را بازیابند. ولی هنوز هم این شیوه مخالفان خویش را دارد. به طوریکه مخالفت با تمرکز بر بعضی عوارض احتمالی، آنرا روشی پرخطر دانسته که میتواند سیستم ایمنی بدن بیماران و همچنين سلامت بیماران را تحت تأثیر منفی خویش قرار دهد. در حالیکه تمامی بدبینی های آن ها قابل رد است و میتوان با جواب های علمی و منطقی، عوارض گفته شده از طرف آنان را ردشده دانست. من جمله عوارض گفته شده میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
عمل لیپوماتیک و مشکلاتش
اگر چه لاغری موضعی تایید شده است اما مشکلات خاص خود را دارد که در زیر به تعدادی از آنها اشاره شده است:
پزشکتان باید برای این درمان زمان صرف کند چون این دستگاه بر اساس لرزش یا ویبریشن است و ممکن است پزشک خسته شود. در نتیجه دچار اشتباه شود ویبریشن شدید سبب آسیب دیدن بیمار و جراح می شود
- برای چربی ران ها، بازوها و قسمت شکم مناسب است
- بی حسی موضعی قسمت های مورد جراح
- عفونت قسمت جراحی شده
- ایجاد مشکل برای کلیه یا قلب
- واکنش آلرژیک
- سوختگی پوست
- کش آمدن پوست
- خارش پوست
- بالا رفتن دمای بدن
- حالت تهوع التهاب احساس ضعف و سرگیجه
تخریب سلول های چربی توسط دستگاه لیپوماتیک
معمولاً افراد این روش را به منظور کاهش وزن انجام نمی دهند بلکه بیشتر با هدف تغییر سایز، حجم و فرم بدن استفاده می دهند. انجام لیپوماتیک نسبتاً راحت می باشد و افراد از نتایج حاصل از آن رضایت دارند.همچنین برای افرادی که قبلاً روش های پیکرتراشی مثل ساکشن یا لیپولیز را انجام داده اند مناسب تر می باشد. دستگاهی که در این روش استفاده می شود از طرف سازمان دارویی مورد تائید می باشد و با روشی دقیق و بی خطر می تواند چربی های موضعی را از بین ببرد.
پاسخ به سوالات متداول درباره لیپوساکشن و لیپوماتیک
تفاوت اصلی لیپوساکشن با لیپوماتیک چیست؟
تفاوت اصلی، در استفاده از چربی های شکم است. بنابراین، روش جراحی غیرتهاجمی لیپوماتیک را می توان پیکرتراشی دانست. چربی ها در روش لیپوماتیک نمی سوزند و به نقاط مختلف بدن تزریق خواهند شد. روش لیپوماتیک باید توسط فوق تخصص جراحی پلاستیک انجام شود تا پیوند چربی به خوبی صورت بگیرد و عفونتی بر جای نگذارد.
لیپوماتیک سینه به چه صورتی انجام می شود؟
لیپوماتیک سینه برای کاهش میزان چربی در سینه است، اما برای شکم، پهلو، ران و بازو توصیه می شود.
لیپوماتیک سینه آقایان به چه شکل انجام می شود؟
لیپوماتیک سینه آقایان یا جراحی ژنیکوماستی، سبب ارتقا ظاهر سینه مردان می شود. با این عمل، بافت های نرم سینه به گونه ای که ظاهر نامطلوب نداشته باشد، جراحی می شود. عمل بافت غده ای سینه که به آن ژنیکوماستی گفته می شود، اولین اقدام در فرایند جراحی چربی ناحیه سینه در مردان است. پس از آن، بافت های چربی سینه که لیپوماستیا نام دارد برداشت می شود. اگر نیاز بود، پوست اضافی برداشته می شود که در نهایت این عمل موجب بالا بردن یا کوچک شدن نوک سینه مردان خواهد شد. مردانی که در بخش سینه شان انباشته سینه دارند، می توانند این عمل جراحی را انجام دهند.
انجام لیپوماتیک برای چه کسانی مناسب نیست؟
همه چیز به نظر و تشخیص علمی پزشک متخصص بستگی دارد. همچنین شرایط بیماران و انتظارات آن ها با یکدیگر متفاوت است. بنابراین بیماران باید در جلسه مشاوره حاضر شوند. در این جلسه، عوارض، خطرات و مراقبت های پس از عمل، تشریح می شود. گاهی با عکسبرداری از بیمار، تشریح مصور انجام می شود. گاهی پیش از انجام عمل لیپوماتیک، پزشک برای فرد آزمایش هایی هم تجویز می کند.
علاوه بر افرادی که دچار چاقی مفرط هستند، بیماران هموفیلی نیز باید از انجام این عمل خودداری کنند. در عمل لیپوماتیک، خون زیادی از شما می رود و این، برای بیماران هموفیلی خطرناک است. اگر بیماری عفونی دارید و سیستم ایمنی بدن شما ضعیف است، از انجام عمل دوری کنید؛ مگر با انجام آزمایش، تشخیص و معاینه پزشک متخصص.
آیا انجام لیپوماتیک برای کوچک کردن سینه بانوان مناسب است؟
جراحی کوچک کردن سینه بانوان (ماموپلاستی) به جراحی و لیفت پوست نیاز دارد؛ بنابراین روش لیپوماتیک که روش غیرتهاجمی محدودی است، کاربرد مطلوبی نخواهد داشت.
چرا پس از انجام عمل لیپوساکشن، دوباره شاهد بازگشت چربی ها هستیم؟
عدم رعایت رژیم غذایی سبک و کم حجم و ورزش نکردن، معمولا از عوامل اصلی بازگشت چربیِ افرادی است که به تازگی عمل لیپوشاکن را انجام داده اند. هیچ پزشکی نمی تواند، چاق نشدن شما را پس از عمل لیپوماتیک تضمین کند. به طور کلی، عمل های لاپاراسکوپی که در دنیای پزشکی از نوعِ جراحی غیرتهاجمی به شمار می روند، روشی با نتایج کوتاه مدت است. افزایش وزن بیمار بعد از عمل به خود بیمار و سبک زندگی او بستگی دارد. در واقع عمل های این چنینی، باعث لاغری فرد می شود، اما به هیچ عنوان، لاغری همیشگی فرد را به همراه ندارد.
چربی های کدام بخش از بدن را می توان با عمل لیپوساکشن برداشت؟
توجه داشته باشید که چربی های مقاوم (چربی هایی که با رژیم غذایی و ورزش از بین نمی روند) را می توان از طریق لوله های باریک لیپوساکشن خارج کرد و عمل مکش را انجام داد. با این روش، چانه، گونه ها، گردن، بازوها، بالای سنیه، شکم و ران و سابق و قورک از جمله بخش هایی هستندکه با روش لیپوساکشن می توان نسبت به برداشت چربی های اضافه اقدام کرد.
روش انجام جراحی لیپوساکشن چگونه است؟
جراحی لیپوساکشن نیازی به بیهوشی کامل ندارد و در مدت زمان کمی انجام می شود. مدت عمل حدود ۲ ساعت است و اگر تراکم چربی ها زیاد باشد، این مدت به ۴ ساعت هم افزایش می یابد. اما معمولا بیمار، نیاز به بستری پس از عمل ندارد. روش عمل به این صورت است که جراح باید برش های ریزی در نقاط دارای چربی ایجاد کند. او لوله ای به نام کانولا به داخل بافت می فرستد تا بافت چربی را با مکش دستگاه از بدن خارج کند.