به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ب نقل از مثلث آنلاین، جمهوری خواهانی که تقریباً شکست ترامپ را محتمل فرض کرده اند برای آن که تلخی این شکست را کمرنگ جلوه دهند، می گویند: نوع تحریم ها به گونه ای است که حتی اگر بایدن هم بخواهد نمی تواند به سرعت آن ها را بردارد، نکته ی مهم دیگر اما برجام و تصمیم دولت بعدی آمریکا ـ منهای ترامپ ـ است، مسئله ای که دکتر بیگدلی می گوید:«برجام بایدن با برجام اوباما متفاوت است اما جوبایدن تلاش خواهد کرد ایران به جامعه ی بین المللی بازگردد و شاید این تنها نقطه ی عطف روی کار آمدن جو بایدن باشد.»
بیگلدلی دیدگاه آمریکا را نسبت به اینکه آیا برجام هم همانند ایران برای آن ها یک مسئله استراتژیک است این طور شرح می دهد:
بله! قطعا برای آمریکایی ها مهم و استراتژیک است. دلیل آن هم این است که ما ذاتاً با آمریکا مشکل نداریم آمریکا انقلاب ما را به رسمیت شناخته است. حتی به شاه هم به دلیل اینکه بین ایران و آمریکا دشمنی به وجود خواهد آمد ویزای ورود به آمریکا را نداد. بنابراین آنچه که در برجام اهمیت دارد این است که آمریکا خصوصا در زمان آقای ترامپ تعهداتشان نسبت به حفظ و سلامت اسرائیل خیلی بالا گرفته است زیرا، ترامپ با حمایت آمریکایی های یهودی تبار قدرت را به دست گرفت به همین دلیل اقدامات او در سیاست خارجی بیشتر متوجه اسرائیل بود هم بلندی های جولان هم انتقال پایتخت از تلاویو به بیت المقدس و هم اقدامات اخیر در علنی سازی ارتباط کشورهای عربی با اسرائیل. این ها همه نشان دهنده این بود که ترامپ تعهداتی نسبت به لابی های یهودی دارد.
خشن ترین تحریم ها برای ایران وضع شده است
این استاد دانشگاه در ادامه خاطرنشان می کند: ترامپ ممکن است اشتباهاتی در دوره چهار ساله حکومت خود کرده که لطمه ای به فضای مقبولیت و محبوبیت خود وارد کرده باشد که هر روز هم شانس بایدن برای پیروزی در انتخابات در حال افزایش است بنابراین برجام را به این دلیل و علت که ایران اگر صاحب بمب هسته ای شود امنیت اسرائیل را به خطر خواهد انداخت بد می داند و نهایت محدودیت ایران بر اساس برجام اول تا سال 2025 بوده صحبت ترامپ این بود که اصلا باید محدودیت زمانی را برداریم. ترامپ گفته است که ایران در هیچ زمانی نباید صاحب بمب هسته ای شود. اختلاف با ایران هم بر سر همین قضیه است پس حتما جنبه استراتژیک دارد.
این تحلیلگر مسائل بین المللی ادامه می دهد: تحریم هایی که آمریکا علیه کشورهای دیگر مثل ونزوئلا، کوبا و کره شمالی اعمال کرده است البته منهای کره شمالی اینقدر خشن نیست که در حوزه ایران وضع کرده این نشان دهنده اهمیت ایران برای آمریکا است و موقعیت ژئوپولتیک ایران به خاطر نزدیکی به رژیم صهیونیستی برای لابی های یهودی هم مهم است.
تحریم زنگنه یعنی ترامپ از انتخاب مجدد ناامید شده است!
دکتر علی بیگدلی با اشاره به موقعیت متزلزل ترامپ اظهار می دارد: مثلا تحرم هایی که اخیرا در حوزه نفتی انجام داده گفته شده به دلیل کمک به تروریست است و البته نشان دهنده این هم است که ترامپ از انتخاب مجدد خود ناامید شده است و بعد از آمدن آقای بایدن به عنوان رئیس جمهور احتمالی برداشتن این ها قدری مشکل خواهد شد چون بار تروریستی دارد و سیاست عمومی آمریکا مبارزه با تروریست است. بنابراین با آمدن آقای بایدن هم روزگار خوش و مطلوبی نخواهیم داشت و به راحتی نمی توانیم با او به توافق عمومی برسیم با توجه به اینکه بایدن عنوان کرده است که به برجام برمی گردد و باید بدانیم برجام اوباما با برجام بایدن خیلی تفاوت دارد و مسائل دیگری را در بر می گیرد حالا اینکه آیا ایران حاضر است به پیشنهادات بایدن جواب مثبت دهد کار مشکلی است که مثلا از تمام نفوذش در منطقه دست کشد که با توجه به این همه هزینه ای که شده و شهدایی که داده ایم سخت خواهد بود.
ایران نه مورد قبول جمهوری خواه است نه دموکرات
دکتر بیگدلی معتقد است به هیچ وجه آمریکا ایران هسته ای را نخواهد پذیرفت و ادامه می دهد: آمریکا هیچ گاه اجازه نخواهد داد ایران صاحب دانش هسته ای شود. بایدن هم نمی تواند از زیر سلطه لابی های یهودی خارج شود بنابراین او هم از ایران همین تقاضا را خواهد داشت به اضافه تقاضاهای دیگر چون رعایت حقوق بشر، کنترل موشکی، کاهش برد موشک ها، عدم دخالت ایران در منطقه و عدم پرداخت کمک های مالی به گروه های تروریستی. بنابراین اکنون ایران به دلیل همسایگی با اسرائیل بیش از کره شمالی، کوبا و ونزوئلا تحت فشار است.
بایدن مسیر اوباما را طی خواهد کرد
این تحلیلگر مسائل بین المللی در ادامه ی گفتگوی خود با آفتاب یزد به دوران اوباما بازگشته می گوید: اوباما در سخنرانی که در استرالیا بود گفت که ما از خاورمیانه دست کشیده ایم و به سمت شرق آسیا می رویم. یکی از دلایلی که به پیشنهاد اوباما برجام عملی شد این بود که ما ایران را وارد نظام بین المللی کنیم تحریم ها را برداریم و سیاست خشونت متقابل را کاهش دهیم. ایران را
رفته رفته به تعهدات بین المللی متعهد کنیم و بعد در این مسیری که خصومت وجود ندارد کم کم از ایران بخواهیم در منطقه دخالت نکند. این سیاست سیاست پسندیده تری بود شاید ایران هم به این مسئله تن می داد. اما رفتار خشونت آمیز ترامپ ایران را ناچار کرد که سیاست های متقابل را در پیش گیرد که باعث تاریکی روابط شد. تصور من این است که بایدن هم باز برگردد به همان شیوه که ایران را از این حالت خصومت آمیز رها کند.
دنیا،دنیای اقتصاد است
بیگدلی تاکید می کند: دنیا دیگر دنیای نظامی نیست نظامی ها در حال عقب نشینی اند روسیه با این توان و قدرت نظامی الان به قدرت درجه دوم تبدیل شده است.دنیا دنیای اقتصادی است نگاه آدم ها به یکدیگر اقتصادی است بنابراین سیاست و نظامی گری تابعی از اقتصاد است بنابراین ما باید برگردیم به دنیای جدیدی که مبانی پایه ای آن بر اساس اقتصاد است.
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش