به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در مراسم آیین کلنگ زنی و افتتاح پروژه های عمرانی پردیس با بیان اینکه در این دوره از وزارت راه و شهرسازی به دنبال آن بودیم که بتوانیم با فراهم کردن سازوکار های اصولی جریان تولید مسکن در کشور را به یک جریان پایدار تبدیل کنیم، گفت: این مهم ترین تفاوتی بوده است که در این دوره از وزارت راه و شهرسازی در سیاست ها و رویکرد ها قابل مشاهده است.
او ادامه داد: فکر و اندیشه، رویکردها، طرح ریزی ها و برنامه ریزی ها در جهتی بوده است که بتواند این جریان پایدار را به صورت پیوسته تقویت کند تا نتیجه مورد انتظار حاصل شود.
اسلامی با بیان اینکه برای آنکه یک سیاست تاثیرگذار باشد، اخذ نتیجه بسیار حائز اهمیت است، گفت: از روز اول برای تکمیل مسکن مهر با همه کاستی هایی که داشت، اهتمام ویژه داشتیم. ما در این دوره مدیریت نتوانستیم هیچ منبع دولتی برای تکمیل مسکن مهر دریافت کنیم، چرا که دیگر ردیفی در بودجه برای این کار وجود نداشت.
اسلامی با بیان اینکه باید از منابع داخلی خود و با سازوکار های متفاوت مالی این کار را انجام می دادیم، افزود: نمی توانستیم پروژه مسکن مهر را با سرانه هایی که ایجاد نشده بود و یا ساختمان هایی که دارای نواقص بود ادامه دهیم.
این مقام مسئول بیان کرد: مردمی که در این مساکن ساکن می شوند، باید بتوانند محل مناسب برای سکونت خود داشته باشند و افزون بر آن لوازمی که پشتیبان زندگی است، مانند امنیت، فضای سبز، بازار و فعالیت های گوناگون محله محور را در اختیار بگیرند که بتوانند یک زندگی طبیعی داشته باشند.
اسلامی اظهار کرد: برای این کار فقط در پردیس ۷ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده و این منابع مالی با سویه های گوناگون تا به امروز تامین شده است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه امیدواریم پردیس با توسعه جدی در علم پارک وفناوری که بزرگ ترین شهرک دانش بنیان کشور است و امروز بیش از ۳۰۰ هکتار در اختیار آن قرار دارد به یک سکونت گاه فاخر و یک محل کسب وکار فاخر دانش بنیان که محل جذب و رشد نخبگان کشور خواهد بود، تبدیل شده و به عنوان یک شهر کاملا متمایز از سایر شهر های کشور معرفی خواهد شد، افزود: با این نگاه سیاست احداث شهر های جدید را دنبال می کنیم. نگاهی که سکونت و فعالیت متناسب و هم افزایی را به وجود بیاورد تا شهر های جدید ما به یک محل تنزل یافته خوابگاهی و شهر هایی که روز مرده است و شب خوابگاه تبدیل نشود.
او تاکید کرد: این سیاست و این نگاه نیاز به اهتمام پیوسته داشت و لازم است مصادیق عملی داشته باشد که شاهد حرکت این سیاست در بستر اجرا نیز باشیم.
اسلامی تصریح کرد: در بحث سازوکار های مربوط به تولید مسکن ما سه عامل را در این مدت با نگاه ویژه دنبال کردیم و در این دوره برنامه ریزی پایدار برای شناسایی متقاضی واجد شرایط انجام شد تا در کانون زندگی متقاضی برای او تامین مسکن انجام شود.
اسلامی با بیان نکته مهم این است که تعداد متقاضیان واقعی در فراخوان های طرح اقدام ملی مسکن تقریبا ۷۰ درصد ریزش داشت، گفت: از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر که در ۵ مرحله ثبت نام کردند کل واجدان شرایط که استحقاق دریافت زمین و مسکن را دارند، نزدیک ۵۳۰ هزار نفر بودند و اگر کسی می خواهد برنامه ریزی کمی برای تولید مسکن انجام دهد، باید به این نکات توجه کند که کدام مکان، در کدام شهر و برای کدام متقاضی باید احداث شود، این امر امروز اتفاق افتاده است.
اسلامی بیان کرد: در فاز پنجم ثبت نام که ۱۸۳ شهر انجام شد، از ۳۳۰ هزار نفری که ثبت نام کردند، تنها ۱۳۰ هزار نفر واجد شرایط بودند و شناسایی متقاضیان روی بستر نرم افزاری و نظام برنامه ریزی حرکت می کند که مرتب تکرار شود و مسیر خود را پیدا کرده است.
او با بیان اینکه سال ها بود که وزارت راه و شهرسازی به دلیل تناقضات قانونی نمی توانست اراضی خود را دریافت کند، افزود: در این چندسال با فقر زمین که یکی از عوامل مهم در تولید و قیمت تمام شده مسکن است، مواجه بودیم زمانی که زمین به دلیل تناقض قانونی از ما دریغ می شود، به طور طبیعی وزارتخانه نمی تواند جریان سازی برای تولید مسکن انجام دهد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: با پیگیری ویژه، وزیر جهاد و سازمان جنگل ها و منابع طبیعی موافقت کردند که ماده ۱۲ قانون زمین شهری اجرایی شود و اراضی را که در محدوده و حریم شهر ها است، به وزارت راه و شهرسازی تحویل دهند. اکنون توقف و رکود برای همیشه برداشته شده و ما در این یک سال توانستیم ۲۴۰ هزار هکتار اراضی را که متعلق به ما بوده در اختیار بگیریم.
اسلامی بیان کرد: باید سازوکار های مرتبط با قوانین و مقررات مرتبط با قانون و آیین نامه های دولت و شیوه نامه های تولید در مناطق مختلف اعم از شهر های جدید، بافت های فرسوده و سایر مکان ها به صورت کاملا معنی دار منسجم اصلاح و تکمیل شد.
او ادامه داد: ما اکنون یک شابلون واحد سیاستی و خط مشی مدیریتی را مدون کردیم و بر این اساس، امروز جریان مدیریتی برنامه مسکن را دنبال می کند.
اسلامی با بیان اینکه در شورای پول و اعتبار، سقف وام مسکن افزایش یافت، گفت: نسبت وام به قیمت تمام شده مسکن تا دو ماه پیش ۲۰ درصد بود که امروز به بالای ۵۰ درصد رسیده است و این گام بزرگی در جهت توانمندسازی مردم برای صاحب خانه شدن است.