دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / گردشگری /

سیری در جاذبه های امامزاده عبدالله روستای کندر! 

پنجشنبه، 31 فروردین 1402
بنای امامزاده عبدالله در فهرست آثار تاریخی ملی ایران قرار گرفته است. این اثر در تاریخ 18 اسفند 1387 به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است . این اثر تاریخی که به دوره صفویه مربوط می شود.
فهرست []

امامزاده عبدالله کندر که با نام امامزادگان عبدالله و طاهر کندر نیز شناخته می‌شود، در 22 کیلومتری شمال شرق شهر کرج و در هفت کیلومتری جاده‌ی کرج–چالوس، در روستای کندر قرار دارد و مدفن دو تن از نوادگان حضرت امام موسی کاظم (ع) است. با 90 متر مربع مساحت، بقعه در محیط قبرستانی به وسعت یک هزار و 174 متر مربع در مرکز روستا واقع شده است که در آن سنگ قبرهای تاریخی با نقش‌های حک شده در ارتباط با شغل متوفی، جنسیت و... دیده می‌شود. بنای امامزاده با قدمتی که به دوره صفوی بازمی‌گردد، از دیدنی های کرج به شمار می‌رود و در تاریخ 18 اسفند 1387، با شماره ثبت 25377 به‌‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

بنای امامزاده عبدالله روستای کندر کرج که از روستاهای دهستان آدران در محور کرج – چالوس می باشد ، در فهرست آثار تاریخی ملی ایران قرار گرفت. این اثر در تاریخ 18 اسفند 1387 با شماره ثبت 25377 به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است با ثبت این اثر تاریخی که به دوره صفویه مربوط می شود، شمار بناهای تاریخی ثبت شده کرج در فهرست آثار ملی به 54 اثر افزایش یافت.

نسب این امامزاده به امام موسی بن جعفر کاظم (ع) می رسد و نقشه معماری این امامزاده گرد و مدور است که مصالح به کار رفته در آن نیز سنگ است اما در نمای بیرونی گنبد به خاطر موقعیت جغرافیایی منطقه، از شیروانی استفاده شده است. امامزاده عبدالله طاهر روستای کندر کرج در محیط قبرستان به وسعت یک هزار و 174 متر مربع در مرکز روستا قرار گرفته که مساحت خود ساختمان بقعه، 90 متر مربع است.

در این امام‌زاده سنگ قبرهای تاریخی و دارای نقش‌های حک شده در ارتباط با شغل متوفی، جنسیت و… دیده می‌شود. معماری تاریخی این امامزاده شامل معماری هشت وجهی و منتظم و از سه جبهه شمالی، شرقی و جنوبی مدخل ورودی دارد. نقشه معماری این امامزاده گرد و مدور است که مصالح به کار رفته در آن نیز سنگ است اما در نمای بیرونی گنبد به خاطر موقعیت جغرافیایی منطقه، از شیروانی استفاده شده است.

در این بقعه متبرکه به دوتن از نوادگان حضرت امام موسی کاظم (ع) آرمیده‌اند. قدمت اولیه این بنا هم‌زمان با دوره صفوی بوده ولی ساختمان فعلی شامل اتاق کوچکی است که ایوانی، بخش جنوبی و غربی آن را فراگرفته است .بقعه بنا در محوطه محصور قبرستان روستای کندر قرار دارد.محوطه باستانی رزکان نو مربوط به هزاره اول قبل از میلاد مسیح نیز که در آن آرامگاه باستانی یافت شده بود، بزودی در فهرست آثار ملی قرار خواهد گرفت. شهرستان کرج در مجموع دارای 115 اثر، محوطه و بنای تاریخی است که حدود نیمی از آنها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

خلاصه

امامزاده عبدالله روستای کندر مربوط به دوره صفوی است و در کرج، بخش آسارا، دهستان آدران، روستای کندر واقع شده و این اثر در تاریخ 18 اسفند 1387 با شمارهٔ ثبت 25377 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 17 تیر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ویدیو/ آب‌دزدک "سالپ" موجودِ شفاف دریایی که به تخم‌شربتی غواصان معروف است
ویدیو/ خاطرات فرار از صف مدرسه با مخفی شدن در کلاس/ حالا این کلاس کمد داشت ناظم ندید، بقیه بگن کجا مخفی می‌شدین؟
ویراستاری تخصصی مقاله
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
نوحه ترکی مسعود پزشکیان با رخت عزای امام حسین در مجلس با فرا رسیدن ماه محرم+ویدیو/ حسینه یئرلر آغلار، گویلر آغلار
12 حیوان عجیب و غریب دنیا که تا کنون ندیده‌اید! / احتمال اینکه این حیوانات را در طبیعت ببینید صفر است!
دارالترجمه رسمی به زبان انگلیسی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب