دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / پوست و مو /

تفاوت های اصلی بین پوست زنان و مردان 

چهارشنبه، 25 تیر 1399
اولین تفاوت از همان زمان بلوغ خود را نشان میدهد. با آغاز ترشح هورمونهای جنسی، شاهد ظاهر شدن بیشتر موهای زائد روی پوست پسران در مقایسه با دختران و ترشح بیشتر سبوم یا چربی هستیم. به دلیل ترشح این هورمون که به تستوسترون هم معروف است، میزان شیوع آکنه و جوشهای سرسیاه در پسران بیشتر و درمان آن نیز سختتر است

در نگاه اول شاید تنها تفاوت، وجود موهای زائد بیشتر و ضخیمتر بودن پوست مردان باشد اما در واقع پوست زنان و مردان هم از نظر ظاهری، هم ساختاری و هم روند پیر شدن با هم تفاوت دارد و مسلما به مراقبت های متفاوتی نیازمند است. در اینجا به برخی از این تفاوتها اشاره میکنیم تا آقایان بدانند چرا میگوییم از کرم مرطوبکننده همسرتان نباید استفاده کنید و به دنبال استفاده از محصولات بهداشتی مخصوص آقایان باشید.

اولین تفاوت از همان زمان بلوغ خود را نشان میدهد. با آغاز ترشح هورمونهای جنسی، شاهد ظاهر شدن بیشتر موهای زائد روی پوست پسران در مقایسه با دختران و ترشح بیشتر سبوم یا چربی هستیم. به دلیل ترشح این هورمون که به تستوسترون هم معروف است، میزان شیوع آکنه و جوشهای سرسیاه در پسران بیشتر و درمان آن نیز سختتر است. گرچه لایه های پوستی در زنان و مردان یکسان است اما کارکرد و ترکیبهای شیمیایی آن تفاوت دارد. پوست مردان ۲۵درصد ضخیم تر و مقاوم تر از پوست زنان است و رطوبت بیشتری دارد اما بهدلیل آسیبهای محیطی این رطوبت به راحتی از دست میرود. پوست مردان همچنین اسیدی تر است و این موضوع باعث میشود کمتر دچار عفونت و آلودگی با باکتریها شوند.

حساسیت:

پوست مردان نسبت به پوست زنان ضخیم تر است اما نکته قابل توجه این است که مردان نسبت به زنان پوست حساس تری نیز دارند که این امر، به خاطر فرسایش روزانه در سطح پوست می باشد. آقایان به علت شرایط کار خود، در معرض شرایط محیطی مختلفی قرار دارند که باعث ایجاد ضایعات و عوارضی در پوست آنها می شود. علاوه بر این، بیشتر مردها به طور مکرر ریش خود را اصلاح می کنند که این امر نیز به مرور زمان، باعث آسیب پوست می گردد. اصلاح مداوم موجب تجزیه پرده نازک هیدرولیپید در سطح پوست می شود و چربی سازی و خاصیت حفاظتی آن را کاهش می دهد. با وجود اینکه زنان از چنین حساسیتی رنج نمی برند، اما دارای پوست نازک تری هستند که آن را در برابر اشعه ماورای بنفش حساس تر می سازد.

چربی پوست:

علیرغم اینکه مردان دارای غدد چربی ترشح کننده چربی کوچکتری نسبت به زنان هستند، اما پوست چرب تری دارند. زنان از وجود استروژن بهره می برند که ترشح چربی را کنترل می کند. زمانی که مردان یا زنان به سن ۵۰ سالگی می رسند تولید چربی در آنها کمابیش یکسان است. متأسفانه در آن زمان، عوامل متعدد دیگری شروع به ایفای نقش می کنند.

پیری پوست:

با پیر شدن پوست، آقایان و خانم ها شاهد تغییراتی در پوست خود می باشند. مردها در طول هر سال حدود ۱٪ از ضخامت پوست خود را از دست می دهند. زنان نیز با از دست دادن استروژن، نسبت به اشعه آفتاب حساس تر می شوند. در طول دوران یائسگی، خانم ها تغییرات قابل توجهی را در پوست خود خواهند داشت. همچنین زنان کاهش بیشتری از کلاژن را در مقایسه با مردها مشاهده می کنند. به همین دلیل روند پیری در زنان نسبت به مردان بیشتر قابل مشاهده است.

نشانه های قابل رؤیت پیری پوست، تغییراتی هستند که در زیر سطح پوست و در نتیجه تأثیرات مضر عوامل خارجی اتفاق می افتند. این عوامل خارجی، رادیکال های آزاد را تولید می کنند که دشمنان اصلی پوست محسوب می شوند. رادیکال های آزاد به ساختار طبیعی پوست حمله کرده و به آن آسیب می رسانند. این عوامل ساختاری عمدتاً از فیبرهای الاستین و کلاژن و عوامل محافظ رطوبت که موسوم به پلی ساکارید هستند، تشکیل شده اند. حداقل نتایج این آسیب، ایجاد خطوط ریز، چین و چروک ها، خشکی پوست و از دست دادن شفافیت آن می باشد.

سلولیت

ظاهر سلولیت در خانم ها بیشتر است. در حقیقت تخمین زده شده که 90 درصد خانم ها به مشکل سلولیت دچار هستند اما چرا این مشکل مردان را درگیر می کند؟ زیرا ساختار بافت پوست آن ها متفاوت است.مطالعات نشان می دهد که بافت اتصالی در مردان قوی تر است. بنابراین تجمع چربی ها اتفاق نمی افتد و در حقیقت سلول های چربی در خانم ها بزرگتر هستند و بافت اتصالی ضعیف تر عمل می کند. محصولات مردانه خاصیت ضدسلولیت ندارند.

تعریق

پوست مردان پرمو و احتمال ازدیاد باکتری در آن بیشتر است و در مقایسه با زنان بیشتر عرق می کنند و بوی عرقشان تند تر و ماندگار تر است بنابراین محصولات خوشبوکننده مردانه قوی تر و با بوی تندتر است.

حساس نبودن

پوست مردان مانند پوست زنان حساس نیست و در برابر تهاجمات خارجی مانند پوست خانم ها سریع قرمز و ملتهب نمی شود. به همین خاطر اگر زنان از برخی محصولات مردانه استفاده کنند، پوست حساس آنها ممکن است ملتهب گردد.

سن

علائم پیری مثل چین و چروک در پوست مردان دیرتر ظاهر می شود اما چین و چروک در آن ها شدیدتر و عمقی تر است و پف زیر چشم و تیرگی در خانم ها بیشتر است. پوست آن ها نیز افتادگی بیشتری پیدا می کند، زیرا توده عضلانی آن ها کمتر است و ظاهر خسته را به چشم شان خواهد داد.

کلاژن

همان طور که پیش تر هم گفتیم، کلاژن سازی پوست مردان تا حد زیادی بیشتر است. در نتیجه پوست آن ها فشرده تر و سفت تر به نظر می رسد. این ماده کم کم با بالا رفتن سن، به صورت تدریجی کاهش پیدا می کند که این پروسه در خانم ها متفاوت است.

از آن جا که پوست مردان ضخیم تر از خانم ها می باشد، اولین چین و چروک ها بین سنین 35 تا 40 سالگی برای مردان اتفاق می افتد اما این ترک ها برای خانم ها بین سنین 30 تا 35 سالگی رخ می دهد و پوست آنها چندین سال سریع تر از پوست مردان پیر می شود. بنابراین مصرف محصولات ضد چروک مردانه کارایی کافی برای تحریک ساخت کلاژن در پوست زنان و پیشگیری از بروز چین و چروک را ندارد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
گام به گام مراحل چاپ کتاب
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
سابمیت مقاله چیست؟