تفاوت معاملات بلوکی و کد به کد
- کد به کد را می توان به اصطلاح عمل “این جیب به آن جیب کردن” نامید، به این صورت که یک کد معاملاتی سفارش های خریدوفروش را به صورت هم زمان ثبت می کند. به طور مثال زمانی که شرایط مناسبی برای رشد قیمت سهم وجود دارد، یک کد حقوقی که چندین کد حقیقی هم دارد، سفارش فروش حجمی از سهام را با کد حقوقی ثبت و توسط کد حقیقی خود آن حجم را خریداری می کند. به این صورت، سود خوب و قابل توجهی عاید کد حقیقی خواهد شد، البته در جهت ریزش قیمت هم ممکن است این اتفاق رخ دهد. اما در معاملات بلوکی خریدار و فروشنده که دو کد متفاوت هستند، در صفحه ای جداگانه به انجام معامله می پردازند و هدف از این نوع معاملات فقط تحت تأثیر قرارداد قیمت نیست.
دیگر تفاوت های معاملات بلوکی و معاملات کد به کد
• معاملات بلوکی کارمزد ندارد ولی معاملات کد به کد کارمزد دارد به همین علت کد به کد مهمتر از بلوکی است.
• هدف از معاملات بلوکی فقط شاخص سازی است ولی هدف از معاملات کد به کد پیاده کردن برنامه های خاص است. شاید دیده باشید زمانی که شاخص کل روزانه منفی است در برخی از نمادهای بازار ممکن است معامله بلوکی انجام شود. این معاملات به منظور مثبت کردن شاخص کل و یا کم کردن اثر منفی شاخص کل انجام می شود و اصطلاحاً می گویند در نماد مورد نظر معاملات بلوکی انجام شده است. بنابراین باید معاملات بلوکی را در هر روز مشخص و اثرات آن را بر روی شاخص کل مشاهده کرد چرا که ممکن است شاخص کل مثبت باشد و شما فکر کنید که بازار هم مثبت است در صورتی که بسیاری از نمادهای بازا منفی باشد و تنها معاملات بلوکی در یک سهم موجب رشد شاخص شده است.
• معاملات بلوکی یک معامله در ثانیه است ولی کد به کد چندین معامله با قیمت و حجم واحد در یک ثانیه است.
• برای شناسایی معاملات بلوکی از فیلتر زیر استفاده می کنیم:
(l18[(l18).length-1]==2)
در جلوی نام نمادی که معاملات بلوکی داشته عدد 2 قرار می گیرد و معاملات عادی سهم در نماد درج شده و معاملات بلوکی در نماد2 ثبت می شود.
• گاهی اوقات معاملات بلوکی موجب رشد قیمتی سهم می شود و این امر مربوط به سطح انتظارات سرمایه گذاران می باشد چراکه عموماً ارزشگذاری بلوک بالاتر از قیمت تابلو می باشد و به همین دلیل انتظار بازار اینست که سهم رشد کند. پس زمانی که آگهی بلوکی سهمی منتشر می شود حتماً باید معاملات آن را رصد کرد و اثرات قیمتی سهم را مد نظر داشت.