به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، انجمن لیبرا که فیس بوک آن را سال گذشته گرد هم آورد، در تلاش است که با برندسازی مجدد، خود را از چشم انداز اصلی فیس بوک که سال گذشته معرفی شد دور کند.
به گزارش کوین دسک، این گروه که متشکل از ۲۷ شرکت مختلف است، روز سه شنبه (۱۱ آذر) اعلام کرد که نام خود را به دییِم (Diem) تغییر می دهد تا برای راه اندازی یک ارز دیجیتال باثبات وابسته به دلار آمریکا آماده شود. این نهاد تیم رهبری خود را هم تعیین کرد. این افراد شامل دالیا مالخی (Dahlia Malkhi) به عنوان مدیر ارشد فناوری، کریستی کلارک (Christy Clark) به عنوان رئیس ستاد، استیو بانل (Steve Bunnell) به عنوان مدیر ارشد حقوقی و کیران راج (Kiran Raj) به عنوان معاون اجرایی رئیس در امور نوآوری و معاون مشاور هستند.
این افراد به مدیران قبلی این مجموعه، یعنی استورات لووی (Stuart Levey) به عنوان مدیرعامل اجرایی، جیمز امت (James Emmett) به عنوان مدیرعامل، استرلینگ دینز (Sterling Daines) به عنوان مدیر ارشد بخش هماهنگی های قانونی، ایان جنکینز (Ian Jenkins) به عنوان مدیر ارشد مالی و سومیا باوسار (Saumya Bhavsar) به عنوان مشاور عمومی خواهند پیوست.
فیس بوک، غول صنعت رسانه های اجتماعی، پس از یک سال کار و تحقیق مخفیانه، در ژوئن ۲۰۱۹ (خرداد ۹۸) از لیبرا رونمایی کرد. در آن زمان، دورنمای این پروژه این بود که یک استیبل کوین پشتیبانی شده با مجموعه ای از ارزهای فیات ارائه دهد که به عنوان وسیله ای برای مبادله در همه جای جهان قابل استفاده باشد. این موضوع بلافاصله با واکنش نهادهای قانون گذاری در سراسر جهان مواجه شد. قانون گذاران خواستار متوقف شدن توسعهٔ لیبرا تا زمانی شدند که قانون گذاران بتوانند آن را به درستی درک کنند، برخی از چارچوب های نظارتی را بر آن اعمال کنند و اطمینان حاصل کنند که هیچ خطری برای ثبات مالی دنیا ندارد.
اما چرا ناظران و بانک های مرکزی اینقدر نگران ارزهای دیجیتال پایدار هستند؟ و آیا دلیلی برای این نگرانی وجود دارد؟
ارزهای دیجیتال پایدار، رمزارزهایی هستند که با هدف تثبیت ارزش آنها در مقایسه با دارایی های دیگر، توسعه داده شده اند. در واقع، با تثبیت ارزش می توان از آنها به عنوان وسیله ای برای پرداخت استفاده کرد. این چیزی است که نسل قبلی دارایی های رمزارزی، بیت کوین (BTC) و آلت کوین ها، نتوانستند به آن دست پیدا کنند. نمونه ی بارز بی ثباتی سایر انواع رمزارزها را می توان در تغییرات چشمگیر قیمت بیت کوین در ماه گذشته مشاهده کرد.
علاوه براین، ارزهای دیجیتال پایدار مزایای زیادی، از جمله سرعت بالا، کارآیی و شمول مالی را نیز به همراه داشته و می توانند به عنوان روشی برای ذخیره ی ارزش سرمایه در کشورهایی که ارز داخلی پایداری ندارند، عمل کنند. این نوع رمزارزها، با ساختار مناسب و تحت کنترل های قانونی، نظارتی و حاکمیتی مناسب، نقش ارزنده ای در اقتصاد جهان داشته و می توانند مزایای فناوری رمزارزها را برای کاربران به ارمغان آورند.
این در حالی است که با دیم، پتانسیل اعمال تغییرات گسترده در شبکه ی مالی جهانی نیز وجود دارد. طبق گزارش ها، فیس بوک ماهانه ۲٫۷ میلیارد کاربر فعال دارد، به این معنا که دیم می تواند به سرعت به یک وسیله ی مبادله ی آنی در سطح وسیعی از جهان تبدیل شود.
با این حال، به گفته ی ناظران، علاوه بر خطرهای شناخته شده مانند ذخیره ی امن کیف پول، حاکمیت و کنترل مناسب، مبارزه با پولشویی، محافظت از داده ها، مالیات و امنیت سایبری، ارزهای دیجیتال پایدار خطرات بیشتری را به همراه دارند. از جمله ی مهم ترین این موارد، حصول اطمینان از پشتیبانی مناسب از رمزارز توسط دارایی مذکور و اعمال تمام کنترل های لازم برای مدیریت این ذخایر است.
علاوه براین، در صورتی که مصرف کنندگان و پس اندازکنندگان بخواهند به جای ارزهای داخلی خود، این نوع ارزها را نگهداری کنند، سیستم های مالی موجود، سیاست پولی کشورها و در نهایت، رشد اقتصادی آنها شدیدا تحت تأثیر قرار خواهند گرفت. به همین دلیل است که تنظیم کنندگان جهانی در مورد ارزهای دیجیتال پایدار، به ویژه دیم، بسیار نگران هستند.
از این رو، نهادهای نظارتی سراسر جهان برای رفع این نگرانی ها تلاش می کنند. پاییز سال جاری میلادی، کمیسیون اروپا یک پیشنهاد جامع را برای تنظیم قانون دارایی های رمزارزی ارائه داد. در حالی که این پیشنهاد، تمامی دارایی های رمزارزی را پوشش می دهد، اما الزامات سختگیرانه ای را برای ارزهای دیجیتال پایدار، و حتی الزامات سختگیرانه تری را برای ارزهای دیجیتال پایدار جهانی، مانند دیم، معرفی کرده است. وزارت خزانه داری انگلیس نیز قصد دارد به زودی پیش نویس مقرراتی را برای ارزهای دیجیتال پایدار و CBDCها منتشر کند.