دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

سیاست /

تاکید وزیر علوم بر رفع موانع انجام تحقیقات کاربردی 

چهارشنبه، 09 اسفند 1396
کد خبر: 3389
ساعد نیوز: وزیر علوم تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه نحوه امتیازدهی به پروژه‌های کاربردی مانع اصلی اساتید برای حرکت به سمت تحقیقات کاربردی دانست و گفت: بر این اساس درخواست می‌شود تا شاخص‌ه

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا، دکتر منصور غلامی در پنجاه و یکمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها در یک دوره‌ای فعالیت‌های خود را محدود به امر آموزشی کرده بودند، افزود: این امر موجب شد تا پژوهش نیز در بخش‌های آموزشی محدود شود که این امر در زمان خود اقدام خوبی بود.

 

وی ادامه داد: ولی شرایط اجتماعی و مباحثی که هم در مدل‌های دانشگاه‌های دنیا و هم در شرایط اجتماعی ایجاد شد، انتظاراتی از دانشگاه‌ها تعریف شد که ما قادر به جوابگویی آن نبودیم. غلامی مشارکت مستقیم دانشگاه‌ها در مطالعات تخصصی در توسعه کشور را از مهمترین انتظارات دنیا از دانشگاه‌ها دانست و یادآور شد دانشگاه‌های ایران هر چند به صورت غیرمستقیم در مطالعات تخصصی و توسعه کشور اثرگذار بودند ولی انتظار می‌رود که پژوهش‌های دانشگاهی در سطح توسعه اجتماعی اثرگذار باشند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: بر اساس گزارش‌های ارائه شده در سطح دانشگاه‌ها پروژه‌های زیادی که در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی کاربردی شده‌اند ولی به دلیل آنکه خوب تبلیغ نشد یا ضرورت آن ایجاب نمی‌کرد به جامعه شناسانده نشده است.

وی با تاکید بر اینکه وزارت علوم در حوزه پژوهش نگاه ویژه‌ای به پژوهش‌ها با رویکرد حل مسائل دارد خاطرنشان کرد: در حال حاضر چالش‌های بسیاری در حوزه‌های اجتماعی، محیط زیست و آب وجود دارد که قطعا راه حل‌های آن علمی است و دانشگاه‌ها با دارا بودن اساتید می‌توانند به این موضوع ورود پیدا کنند.

غلامی همچنین با تاکید بر اینکه موفقیت‌های دانشگاه‌ها توانمندی آنها را به اثبات رسانده است اضافه کرد: در حال حاضر مباحثی در خصوص آئین‌نامه ارتقا و نحوه امتیازدهی به پژوهش‌های کاربردی مطرح است که بر اساس آن نحوه امتیازدهی از جمله موانعی است که اساتید به سمت تحقیقات کاربردی حرکت نکنند.

غلامی خاطرنشان کرد: بر این اساس از دانشگاه‌ها و ستاد وزارت علوم درخواست می‌شود که شاخص‌هایی برای پروژه‌ها و فعالیت‌های کاربردی تعریف کنند.

وزیر علوم با اشاره به چالش‌های کشور در زمینه بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها یادآور شد در شرایط کنونی نقدهایی به دانشگاه‌ها در زمینه بیکاری فارغ التحصیلان وجود دارد و پاسخ ما این است که هر چند که ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان جزو وظایف و مسئولیت‌های وزارت علوم نیست ولی قبول داریم دانشجویان باید با فضای کسب و کارهای جدید آشنا شوند.

غلامی با تاکید بر ضرورت آشنایی دانشجویان با کسب و کارهای جدید و آمادگی آنها اضافه کرد: در این راستا طرح‌های زیادی وجود دارد که از آن جمله می‌توان به طرح‌هایی در حوزه توانمندسازی مهارتی دانش آموختگان در حال تحصیل اشاره کرد.

وی ادامه داد: بر این اساس دانشجویان با حضور در دوره‌های آموزشی می‌توانند با مشاغل مختلف آشنا شوند ولی به نظر می‌رسد فضای کسب و کار در حوزه پژوهش نیاز به توجه بیشتری دارد و در این صورت می‌تواند آینده بهتری برای فارغ التحصیلان ایجاد کند.

وزیر علوم با تاکید بر ضرورت ایجاد تعامل با دانش آموختگان دانشگاه‌ها به عنوان کارآفرینان موفق اضافه کرد: وزارت علوم در کنار رویکردهای توجه به آینده دانشگاه‌ها به وضع فعلی آنها نیز توجه دارد و طرح‌هایی را برای بهبود شرایط فعلی در نظر گرفته شده است. ضمن آنکه مدل‌های جدیدی نیز بر حسب ماموریت‌های دانشگاه نیز تعریف شود.

به گفته وی هر چه دیرتر در این زمینه اقدام کنیم دسترسی ما به شرایط مطلوب سخت‌تر خواهد شد.

وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های ایجاد شده در حوزه اخلاق علمی و پژوهشی اشاره کرد و گفت:‌ ما در دانشگاه‌های دولتی تلاش زیادی بر نظارت و کنترل فعالیت‌های پژوهشی صورت گرفته که در این راستا کارگروه‌های زیادی ایجاد شده است ولی در فضاهایی که ما حضور پررنگی نداشتیم اتفاقاتی افتاده که باید جلوی این اقدامات گرفته شود.

غلامی ادامه داد: بر این اساس در نشست‌هایی که دانشگاه‌ها دارند درخواست می‌شود تا برنامه‌های پیشنهادی خود را در زمینه پیشگیری از تخلفات علمی ارائه دهند که ما از این نظرات در برنامه‌های خود استفاده کنیم تا از این طریق بتوانیم ساحت علم و پژوهش را از اتهامات پاک کنیم.

وزیر علوم یادآور شد: مسائل اخلاق در آموزش و پژوهش مسئله مهمی است ولی با همه وسعتی که دانشگاه‌ها و تعداد اعضای هیات علمی و دانشجویان داریم نسبت تخلفات پایین است که از یک طرف نشان می‌دهد جامعه علمی ما اخلاق محور است ولی از سوی دیگر این مقدار کم هم نباید باشد.

وی خاطرنشان کرد: چرا که یک اشتباه کل جامعه علمی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
نگاهی به جشن تولد 93 سالگی پدر حمید معصومی نژاد گوینده خبر از رُم/مبارکا باشه +عکس
(فیلم) داماد کم شعور گریه عروس را درآورد! / وقتی مامان و بابات برات زن می‌گیرن و تو جنبه نداری!
ماجرای تسبیح رایگانی که به زائران حج امسال هدیه داده می شود!
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
رونمایی از چهره واقعی و زیبای کیمیا خاتون و شمس تبریزی برای اولین بار/ چشمان بادامی و ابروی کمانی دختر مولانا+عکس
عکس قدیمی دیده نشده از جواد نکونام و لیلا اوتادی با یک ژست عجیب و غریب! / واقعا مغز طراح این ژست رو باید تو موزه نگه داشت!
نگاهی به تغذیه مدرسه ساده و سالم پناه و نبات دخترای شاهرخ استخری در بلژیک+عکس/ مثل همیشه مقوی و مفید
گردش لاکچری شبنم قلی خانی بازیگر نقش مریم مقدس در یک کافه سر سبز در دبی/ خوش بگذره +عکس
رونمایی از فرزند پسر دیده نشده و بزرگ مرحوم مهرداد میناوند/ چقد شبیه پدرشه +عکس