به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، این که شما بدانید طلافروشان متقلب از چه راه هایی برای کلاه گذاشتن سر مشتریانشان وارد می شوند امری ضروری است، اکثر مشتریان طلا فکر می کنند تقلب طلافروش ها زیر سر ترازو طلافروشان و ماشین حساب های مخصوص طلافروشان است؛ اما باید بگوییم که این دو ابزار مهم طلافروشان از جانب بازرسان اتحادیه بررسی می شوند در نتیجه تخلفات طلافروشان از جای دیگریست که کمی هوشیاری و دقت می خواهد تا آن ها را متوجه شویم، از جمله این تخلفات به شرح زیر است:
گرانفروشی:
نوسانات بازار طلا مهم ترین متهم در این تخلف است و به دلیل آنکه در سال های اخیر قیمت طلا دقیقه ای بالا و پایین می شد این مشکل هم شدت گرفت؛ همچنین با افزایش نوسانات بازار طلا، مردم رو به خرید طلا آوردند و مشتریان طلا بیش از هر موقع به خرید انواع مصنوعات طلا و مسکوکات طلا یا خرید طلای آب شده و شمش های طلا رو آوردند و آب را برای یک سری از طلافروشان سودجو گِل آلوده تر کردند و باعث شدند که طلافروشان از این آشفته بازار سود زیادی نصیبشان شود و با هر قیمت من در آوردی طلا را به بسیاری از مردم بفروشند.
کم فروشی:
یکی از مشکلاتی که برخی از خریدارها را راهی اتحادیه می کند، بحث کم فروشی از سوی طلافروشان است. بعضی از فروشندگان طلا از بی خبری مشتری ها استفاده می کنند و طلا را با وزن کمتر از وزن توافق شده به فروش می رسانند؛ به عنوان مثال ممکن است فردی برای انگشتری با وزن 6 گرم پول بدهد اما خریدار به او انگشتری با گرم پایین تر بفروشد، به همین دلیل است که همیشه توصیه می کنیم که وزن را خودتان هم از روی ترازوی طلافروشان نگاه کنید و آن را با وزنی که در فاکتور می نویسند، تطبیق دهید.
خرید و فروش سکه:
متأسفانه یا خوشبختانه، افرادی خارج از صنعت طلا و جواهر، سکه را خرید و فروش می کنند؛ مانند افرادی که در بازار یا چهارراه استانبول به صورت سرپایی سکه می خرند و می فروشند. در این مدل معامله شاهد بوده ایم که سکه تقلبی یا غیربانکی خرید و فروش شده است که شکایت های متعددی را درپی داشته است؛ پیشنهاد می کنیم اگر به خرید و فروش سکه علاقه دارید، در دی اجرت مقاله « نکات اساسی در مورد سکه های طلا » را بخوانید تا بیشتر سر از آن در بیاورید.
نگین اصل و بدل:
سنگ هم مستثنا از تخلف نیست، در سنگ جواهر هم گاهی تخلفی رخ می دهد. یک سری سنگ به نام سنگ اتمی بر کار طلا سوار می شود که بدل بودنش از نامش مشخص است اما ممکن است بعضی از فروشنده ها، این سنگ های اتمی را با قیمت بالا به عنوان سنگ گران قیمت به فروش برسانند؛ البته نحوه ی تشخیص سنگ ها بدل از اصل یا همچنین تشخیص الماس اصل از بدل آن راه کارهایی دارد که می توانید در هنگام خرید جواهرات یا طلاهای نگین دار از آن استفاده کنید.
طلای دست دوم:
فروش طلای کهنه به جای نو، تخلف دیگری است که به ندرت با آن مواجه شده ایم. در این شیوه طلافروشان، طلای کهنه یا دست دوم را از مشتریان خریداری می کنند و آن را به جای نو به مشتری می فروشند، توجه داشته باشید که تشخیص طلای نو با طلای متفرقه و دست دوم در بعضی مواقع بسیار سخت است، شما می توانید در هنگام خرید طلا به قسمت قفل طلاجات دقت کنید اگر خط و خش داشت، آن طلا دست دوم است و شما باید آن را بدون اجرت از فروشنده بخرید و نه به عنوان یک قطعه طلای نو!
خرید طلای قاچاق و عیار پایین:
این روزها در بعضی از ویترین های طلافروشان طلاجات و مصنوعات طلای قاچاق دیده شده است که از کشورهای دیگری مثل ترکیه به بازارهای طلای ایران در شهرها و شهرستان های مختلف قاچاق می شود؛ علاوه بر این از آنجا که عیار استاندارد کشورهای مختلف برای ساخت مصنوعات طلا با هم فرق دارد ممکن است طلاهایی که از کشورهای دیگر به ایران آورده می شود عیاری پایین تر از استاندارد عیار استاندارد در کشور ما باشد و فروشنده ی طلا آن قطعه طلای قاچاق را به عنوان عیار استاندارد کشور ( یعنی عیار 18 ) بفروشد و شما روحتان هم خبردار نشود تا زمانی که بخواهید آن طلا را بفروشید! آن وقت است که دیگر دست به دامن اتحادیه طلا شوید تا شاید بتوانید ضرری که متحمل شده اید را جبران کنید.
همچنین گاهی اوقات دیده شده فروشندگان طلاهای قاچاق عیار پایین را به عنوان طلاهای خارجی با اجرت ساخت های نجومی نیز به ما قالب کنند، به همین دلیل توصیه می کنیم در هنگام خرید طلاهای خارجی حتماً عیار آن را به نحوی بسنجید تا از 18 عیار بودن آن قطعه طلا مطمئن شوید.