به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا، در پی سقوط افغانستان به دست طالبان، عبدالغنی برادر، رئیس دفتر سیاسی این جنبش در بیانیه کوتاه ویدئویی گفت، این پیروزی که طی آن ظرف یک هفته تمامی شهرهای اصلی سقوط کردند، به طور غیر منتظره ای سریع بود و در جهان سابقه نداشت اما "آزمون واقعی اکنون با برآوردن انتظارات مردم و خدمت به آنها از طریق حل مشکلاتشان آغاز می شود".
از سوی دیگر، سهیل شاهین، سخنگوی طالبان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت، این جنبش در حال مذاکره است تا "دولتی اسلامی فراگیر و باز" در افغانستان تشکیل شود.
وی گفت: دولت جدید افغانستان شامل افرادی خواهد بود که اعضای طالبان نیستند.
شاهین گفت: وقتی می گوییم حکومت اسلامی شامل همه افغان ها می شود، این بدان معناست که سایر افغان ها نیز در دولت مشارکت دارند.
وی تأکید کرد که ذکر هرگونه نام زودهنگام است، اما خاطرنشان کرد که طالبان تلاش می کند برخی از "چهره های شناخته شده" را در کابینه جدید وارد کنند.
به گفته شاهین، افسران ارتش و پلیس افغانستان که سلاح هایشان را تحویل می دهند و آماده خدمت در دولت جدید هستند، از عفو و ضمانت جان و مال خود برخوردار خواهند شد.
شاهین این اظهارات را پس از کنترل کابل بر اکثر ولایت های افغانستان و یورش به کابل مطرح کرد.
العربیه همچنین به نقل از یک سخنگوی طالبان گفت: ما از رئیس جمهور غنی خواسته ایم که قدرت را به صورت مسالمت آمیز واگذار کند تا از خلأ در زمینه امنیت جلوگیری شود، اما وی فرار کرد."
حامد کرزای، رئیس جمهوری پیشین افغانستان رسما اعلام کرد، شورای هماهنگی متشکل از شخص وی، عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی صلح و گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی تشکیل شد و هدف از تشکیل این شورا تضمین انتقال قدرت به صورت مسالمت آمیز است.
وی از نیروهای امنیتی افغانستان و نیروهای طالبان خواست، کنترل اوضاع را در دست داشته و اجازه ندهند جان و مال مردم به خطر افتد تا قدرت به شکل مسالمت آمیز و در امنیت منتقل شود.
در مقابل یک منبع در طالبان هم اعلام کرد، دولت انتقالی قابل قبول نیست. مسوولانی هم در طالبان به رویترز گفتند، این جنبش انتظار دارد قدرت را کامل در اختیار بگیرد.
طالبان پس از پیشروی ها در افغانستان و تسلط بر ولایت های مختلف این کشور، روز یکشنبه وارد کابل، پایتخت این کشور و آخرین شهر و ارگ ریاست جمهوری شد و اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان هم از کشور گریخت.