لنوو علاوه بر کامپیوتر های شخصی محصولات زیاد و متنوعی دیگری را هم تولید و در کشور های دیگر عرضه می کند. این شرکت در بازار ایران هم حضور پررنگی دارد و محصولات متنوعی را عرضه می کند. لپ تاپ های این شرکت جزو پرفروش ترین لپ تاپ ها در ایران محسوب می شوند.
تاریخچه شرکت لنوو
شرکت لنوو در سال ۱۹۸۴ توسط "لیو چوانژی" (Liu Chuanzhi) به همراه ۱۰ مهندس دیگر در پکن تاسیس شد. نام این شرکت در سال های اولیه پس از تاسیس، "لجند" (Legend) بود، اما بنیانگذاران این شرکت پس از مدتی تصمیم گرفتند به منظور توسعه فعالیت های خود در سطح بین المللی نام آن را به "لنوو" تغییر دهند، زیرا نام لجند قبلا توسط یک شرکت بین المللی ثبت شده بود. این نام از ترکیب دو بخش Le (ابتدای کلمه Legend به معنای افسانه) و Novo یک کلمه لاتین به معنای جدید گرفته شده است.
لیو چوانژی (Liu Chuanzhi)
لیو چوانژی (Liu Chuanzhi) در تاریخ 29 آوریل 1944 در شهری به نام ژنجیانگ در کشور چین به دنیا آمد. او پس از گذراندن دوران مدرسه در سال 1962 برای آموزش خلبانی وارد ارتش چین شد. او در ارتش بسیار موفق بود و در کلیه امتحانات سربلند بیرون آمد اما به دلایلی نتوانست در ارتش بماند و آنجا را ترک کرد.
لیو چوانژی بعد از دو بار تبعید شدن به پکن بازگشت و در یک موسسه ی کامپیوتری مشغول به کار شد. این شرکت در زمینه تولید پردازنده فعالیت داشت، با این حال لیو چوانژی در سال 1984 از آنجا استعفا داد و با اعتباری که در آن زمان دولت برای محققین پرداخت می کرد، برای تاسیس شرکت لجند اقدام کرد.
تاسیس شرکت لجند
لیو شوانژی (Liu Chuanzhi) در نوامبر سال 1984 و با همکاری یک گروه ده نفره متشکل از مهندسان و متخصصان این حوزه، شرکت لنوو را در یک دفتر کار کوچک در شهر پکن تاسیس کرد. نام این شرکت در شروع کار New Technology Developer بود و در همان اوایل تاسیس شرکت به Legend Holding تغییر داده شد.
در سال های ابتدایی فعالیت های شرکت لنوو شامل وارد کردن محصولاتی مانند تلویزیون رنگی و ساعت های الکترونیکی و فروش آن ها را در بازار چین می شد. لنوو با تولید دستگاهی که با وصل کردن به کامپیوتر، توانایی استفاده از کامپیوتر با زبانی چینی را به ارمغان می آورد، پا به عرصه تولید گذاشت.
لیو شوانژی؛ از استخدام تا ریاست لنوو
در سال 1988 شرکت لجند اولین آگهی استخدام خود را در روزنامه China Youth News چاپ کرد. از 500 نفری که آمده بودند، بعد از گذراندن آزمون 120 نفر موفق شدن به مرحله مصاحبه حضوری برسند که از این بین در نهایت 58 نفر استخدام شدند.
نکته ی جالب این است که مدیرعامل کنونی شرکت لنوو به نام یانگ یوانکینگ نیز جزو همین 58 نفر بود که توانست با شکوفایی استعداد های خود تا ریاست شرکت هم پیش برود.
ساخت اولین محصولات
شرکت لجند تا سال 1990 محصولات و کامپیوتر های وارداتی را به فروش می رساند. تا اینکه موفق شد در این سال اولین کامپیوتر خود را تولید و با برند لجند وارد بازار کند.
در سال 1993 اولین کامپیوتر شخصی لنوو با نام Legends 586 تولید و عرضه شد. با عرضه این محصول به بازار، دو شرکت AST و کامپک که در این حوزه بسیار موفق بودند و فروش خوبی داشتند را کنار زد و عنوان بهترین تولید کننده کامپیوتر شخصی را از آن خود کرد.
لنوو جایگزین نام قدیمی
در سال های ابتدایی از نام لجند در محصولات شرکت استفاده می شد. با پیشرفت شرکت مدیران تصمیم گرفتند که به بازار بین المللی نیز وارد شوند. از آنجایی که شرکت دیگری با همین نام در بازار جهانی مشغول فعالیت بود، مجبور شدند نام شرکت را تغییر دهند. با این اتفاق نام این شرکت در سال 2003 به لنوو تغییر یافت.
جالب است بدانید این اسم از دو بخش Le+novo تشکیل شده که “ل” به معنی لجند و “نوو” به معنی جدید است. پس از آن لنوو 8.5 میلیون دلار برای تبلیغات نام جدیدش هزینه کرد تا به مردم نام جدید شرکت را معرفی کند. چرا که تغییر نام بدون اطلاع رسانی و معرفی، به اعتبار یک شرکت نامدار ضربه خواهد زد.
ورود لنوو به بازار جهانی
شرکت لنوو با همکاری در المپیک 2004 یونان، خود را به جهانیان معرفی کرد. در سال بعد بخش کامپیوتری IBM را که در تولید کامپیوتر سرآمد بود با مبلغ 1.75 میلیارد دلار خریداری کرد تا بتواند خود را به رتبه سوم تولید کامپیوتر های شخصی برساند.
لنوو در سال 2006 برای مسابقات فرمول 1 و المپیک زمستانی، کامپیوتر هایی طراحی کرد تا در این مسابقات مورد استفاده قرار بگیرند. با تبلیغ در این مسابقات توانست در کشور هایی که این مسابقات را پخش می کردند اسم و رسمی پیدا کند. در این سال ها یانگ یوانکنینگ مدیر لنوو بود که اقدامات بسیار خوب او در تاریخ این شرکت ثبت شد و تا به الان هم مورد تقدیر مجموعه لنوو قرار گرفته است.
ارائه محصولات لنوو در سطح جهانی
در سال 2008 لنوو، کامپیوتر سرور ها را تولید کرد که در بازار استقبالی از آن نشد. در همین سال لپ تاپ های Ideapad و ThinkPad X300 را روانه بازار کرد که در خود چین تولید می شدند. همچنین موفق شدند تبلت های خود را هم در دو دسته اندرویدی و ویندوز به مرحله ی تولید برسانند. این تولیدات اولین تلاش های شرکت لنوو در سطح جهانی بود. در ادامه به معرفی محصولاتی که در جهان توانستند به جایگاه خوبی برسند می پردازیم.
انواع محصولات لنوو
لنوو علاوه بر لپ تاپ، گوشی های هوشمند خود را هم با نام IdeaPhone تولید می کند که در خود چین با نام LePhone شناخته می شوند. از دیگر محصولات این شرکت می توان به تلویزیون های هوشمند، نرم افزار های مدیریت آی تی، سرور های کامپیوتری، پرینتر و لوازم جانبی الکترونیکی اشاره کرد.
1. لپ تاپ های لنوو
اولین تلاش شرکت لنوو برای وارد کردن تلویزیون با شکست رو به رو شد، اما مهندسان آن موفق شدند با افزایش کیفیت کامپیوترها در این زمینه پیشرفت کنند. این شرکت پس از مدت کوتاهی بوردهای مداری برای کامپیوترهای شخصی شرکت آبی بی ام تولید کرد و با این اقدام به اولین موفقیت خود دست یافت.
لپ تاپ های سری IdeaPad
این لپ تاپ ها توسط خود لنوو طراحی شدند که از لپ تاپ های IBM الگوبرداری شده بود و همانگونه که در بالا اشاره کردیم، در سال 2008 روانه بازار شد. بعد از آن لپ تاپ های IdeaPad Yoga 13 که دارای ویندوز 8 مایکروسافت بودند تولید و معرفی شدند.
لنوو در سال 2013 از لپ تاپ های جدید خود رونمایی کرد که کیبورد آن ها قابلیت جدا شدن داشت و می توانستید از آن به عنوان تبلت هم استفاده کنید. این سری از لپ تاپ های لنوو هنوز هم با قابلیت های بیشتری نسبت به لپ تاپ های دیگر تولید می شوند.
لپ تاپ های سری ThinkPad
جالب ترین موضوع در مورد این لپ تاپ ها، استفاده از طراحی ماشین در ساخت آن است. تجهیزات سخت افزاری این لپ تاپ ها به سیستم شتاب سنج ایربگ ماشین مجهز است و در مقابل ضربه و تکان ناگهانی از تجهیزات آن محافظت می کند.
لپ تاپ های لمسی
لنوو طی یک حرکت نوآورانه دست به ساخت لپ تاپ های لمسی زد. یک نمونه از این نوع لپ تاپ ها، لپ تاپ یوگا C930 است که با داشتن باتری بسیار قوی و کیفیت تصویر فوق العاده یک گزینه خوب برای خرید است. اگر از علاقمندان لپ تاپ های لمسی هستید، این مدل یکی از بهترین مدل های لپ تاپ های لمسی می باشد.
2. گوشی های هوشمند لنوو
شرکت لنوو در سال 2008 به دلیل تمرکز بر روی ساخت لپ تاپ، بخش تولید گوشی و تبلت خود را به فروش رسانده بود. اما خیلی زود از تصمیم خود پشیمان شد و سال مجددا بخش تولید گوشی های هوشمند خود را خریداری کرد.
شرکت لنوو در سال 2012 توانست اولین گوشی هوشمند خود را وارد بازار کند. کیفیت این گوشی به حدی بالا بود که محبوبیت زیادی در چین بدست آورد و حتی توانست بیشتر از محصولات شرکت اپل که در آن سال فروش خوبی در چین داشتند، فروش کند.
در سال 2013 لنوو موفق شد با عرضه گوشی های هوشمند با سیستم عامل اندروید، ارزش سهام شرکت خود را افزایش دهد و با این کار در بین شرکت های تولید کننده گوشی های هوشمند هم اسم و رسمی برای خودش بدست آورد.
همکاری لنوو با موتورولا؛ البته بهتر است بگوییم گوگل!
در سال 2014 لنوو به منظور توسعه بخش گوشی های هوشمند خود، بخشی از شرکت موتورولا را خریداری کرد. البته شرکت موتورولا قبل از اینکه توسط لنوو خریداری شود توسط گوگل خریداری شده بود.
با این حال لنوو بخشی از شرکت گوگل را خریداری کرد و گوگل هم حق استفاده از برخی محصولات این شرکت را به لنوو داد. با این کار لنوو با استفاده از تکنولوژی هایی که در موتورولا به کار گرفته شده بود توانست گوشی های خود را با قابلیت هایی مثل دوربین های چند گانه و نمایشگر هایی با بریدگی قطره ای تولید کند و به یکی از برند های مطرح تولید گوشی کننده گوشی های هوشمند در سراسر جهان تبدیل شود.
تولید تلویزیون های هوشمند لنوو
در سال 2013 شرکت لنوو با شرکت شارپ که یکی از تولید کنندگان تلویزیون های هوشمند در جهان بود، قرارداد همکاری امضا کرد. این همکاری موجب شد لنوو در عرصه تولید تلویزیون های هوشمند هم حرفی برای گفتن داشته باشد.
در سال 2014 فروش بیشتر از یک میلیون تلویزیون هوشمند، سود خوبی را برای این شرکت به ارمغان آورد. هدف لنوو از تولید تلویزیون های هوشمند این بود که کاربران شرکت لنوو بتوانند در بستر فضای ابری، دستگاه های خود را یکپارچه سازی کنند.
وضعیت کنونی شرکت لنوو
امروزه شرکت لنوو با سرعت بسیار زیادی در حال توسعه است؛ با این که این شرکت در ابتدای مسیر خود به دلیل نداشتن شناخت از بازار تکنولوژی، با شکست های زیادی رو به رو شد، اما توانست خیلی زود راه خود را پیدا کند و به عنوان یکی از سه تولید کننده برتر کامپیوترهای شخصی در جهان شناخته شود. علاوه بر این، گروه Boston Consulting، لنوو را به عنوان یکی از ۵۰ شرکت برتر در زمینه نوآوری انتخاب کرده است. شرکت چینی Boston Consulting تاکنون گام های زیادی برای توسعه و پیشرفت لنوو برداشته و رویدادهای مرتبط با تکنولوژی که هر سال در این کشور برگزار می شود را میزبانی می کند.