به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، هر رفتاری از جانب همسر که به سوءاستفاده جسمی و روانی از فرد مقابل منجر شود، به گونه ای که نتواند از حق خود دفاع کند یا درباره آن صحبت و بحث کند، بروز خودخواهی در رابطه را حتمی می سازد. به عبارت دیگر لبریز کردن رابطه با انتظارات بی حد و مرز غیر منطقی، حکمرانی منفی و مستبدانه، نبود درک متقابل، انکار احساسات، فراموش کردن همسر به عنوان نیمه گمشده و ... نشانی از خودخواهی محض در زندگی مشترک است.
در افراد خودخواه، رفتارهای غیرمنطقی، انتظارات بیش از حد و میزان بی توجهی به همسر شدت بسیاری دارد. تغییرات ناگهانی و غیرقابل انتظار در رفتار همسر را می توان به عنوان نشانه ای از وجود مشکل در رابطه در نظر گرفت؛ البته باید توجه داشت که علت تغییر رفتار چیست؟ اگر همسر شما هم خودخواه است با ادامه مطلب همراه باشید تا نحوه رفتار با همسر خودخواه را بیان کنیم.
نحوه رفتار با همسر خودخواه
مهم نیست که شما چقدر همسر خود را دوست دارید، خودخواه بودن او باعث آزار و اذیت شما خواهد شد و ممکن است همسرتان در بسیاری از مسائل زندگی فقط به فکر خودش باشد و همه مسائل را از زاویه دید خودش بررسی کند و این اصلا به نفع شما نیست. شاید بهتر باشد که راهکاری برای نحوه رفتار با همسر خودخواه پیدا کنید. حال سوال پیش می آید که چگونه با همسر خودخواه خود رفتار کنیم ؟ در ادامه چند روش برای برخورد با همسر خودخواه و نحوه رفتار با شوهر خودخواه را بیان می کنیم و امیدواریم که در زندگی شخصیتان اثرگذار باشد.
به خودتان توجه کنید
اولین روش برخورد با همسر خودخواه این است که به خودتان توجه نمایید. شاید درک نکنید که توجه به خود، چه ربطی به نحوه رفتار با همسر خودخواه دارد، ولی مسئله این است که برای مقابله با همسر خودخواه ابتدا باید عزت نفس خود را بالا ببرید پس شاید وقت آن رسیده است که به جای این که همه وقت و انرژی خود را فقط و فقط صرف همسرتان کنید، کمی هم به خودتان توجه نمایید. نیازهای خود را اصلا نادیده نگیرید؛ زیرا این موضوع از نظر احساسی به شما آسیب خواهد رساند. خود را سرگرم کرده و وقت خود را برای بالا بردن شخصیت و روحیه خود صرف کنید زیرا که شما شایسته بهترین ها هستید.
صحبت کنید
بعضی اوقات حتی خودمان نمی دانیم که با همسرمان خودخواهانه رفتار می کنیم و تا زمانی که کسی آن را به ما یادآوری نکرده باشد ما به رفتار خودمان ادامه خواهیم داد. پس احتمال دارد که این فکر در همسر شما نیز صدق کند. بنابراین بهتر است خودخواهی او را به زبان بیاورید، البته به هیچ وجه نباید این کار را پرخاشگرانه انجام دهید و با او مبارزه کنید.
بلکه پیشنهاد ما این است که اصلا داد و فریاد راه نیندازید و نگویید که شما هرگز به من گوش نمی دهید و هر کاری که خودتان دوست دارید انجام می دهید؛ بلکه بگویید که من باید با شما، درباره چیزی که مرا ناراحت کرده صحبت کنم. آیا شما مایل هستید که به حرف های من گوش دهید؟ احتمال قوی جواب او مثبت خواهد بود و شما می توانید با او به راحتی در مورد حل مسئله صحبت کنید. پس یکی دیگر از روش های برخورد با همسر خودخواه صحبت کردن است.
در زندگی تان تغییر ایجاد کنید
قدم بعدی که شما می توانید انجام دهید، این است که در زندگی تان تغییر ایجاد کنید. شرایط زندگی خود را با تغییر دادن بهتر کرده و ببینید که چه چیزهایی شما و شریک زندگی تان را خوشحال می کند، در زندگی تان تغییر دهید.
مشاوره قبل از ازدواج می تواند یک پیشنهاد حرفه ای برای شما باشد. به تمام خصوصیات مثبت خود و شریک زندگی تان نگاه کرده و در رابطه تان تغییر ایجاد کنید و یا اقدام خاصی را انجام دهید که دیدگاه خود را نسبت به شریک زندگیتان و دیدگاه او نسبت به خودتان را مثبت کنید، تا در نهایت احساس خوبی به در کنار یکدیگر بودن داشته باشید. گاهی شیطنت کنید، هر چیزی که می تواند شما را خوشحال کند را به زبان آورید و انجام دهید.
پیدا کردن دلیل خودخواهی
گاهی دلیل خودخواه بودن افراد به تجربیات گذشته باز می گردد، پس قبل از این که همسر خود را به طور کامل طرد نمایید، با تلاش، ریشه خودخواه بودن او را پیدا کنید. روانشناسان امروزی توصیه می کنند که ابتدا همسر خود را به طور کامل درک کنید. شاید شما بتوانید این رفتار همسر خود را تصحیح کرده و رفتارهای بهتری را جایگزین آن نمایید. پس یکی دیگر از موارد نحوه رفتار با همسر خودخواه پی بردن به دلیل خودخواه بودن همسرتان نیز وجود دارد.
برای صحبت کردن نوبت بگذارید
این روش بسیار مفیدی هست که برای هر مشکل، حداقل یک راه حل پیدا کنید. وقتی که یکی از طرفین خودخواه است می توان با پیشنهاد یک ایده برخی از مشکلات را حل کرد. آن پیشنهاد نوبتی بودن است، نوبتی بودن به این معنا است که هر یک از طرفین به نوبه خود صحبت کنند، به نوبه خود گوش دهند و از وجود یکدیگر لذت ببرند. در حقیقت شما با این کار یک شرط برای رابطه خود دارید و می توانید از نتایج مثبت آن برخوردار شوید. موقعی که نوبت به صحبت شما می رسد می توانید هر مسئله و یا مشکلی را با شریک عاطفی خود در میان بگذارید.
با ارزش های خود ارتباط برقرار کنید
گاهی اوقات ما به راحتی اجازه می دهیم که دیگران ما را کنترل کنند، زیرا ما از ارزش وجود خود آگاه نیستیم. برای این که در این شرایط قرار نگیریم، ابتدا باید این نکته را قبول کنیم که ما سزاوار رفتارهای بد نیستیم. بنابراین باید با ارزش خودمان دوباره ارتباط برقرار کنیم. بهتر است منافع خود را نیز در نظر بگیرید و به خودتان تأکید کنید که من یک فرد واقعا عالی هستم و لایق زندگی بد نیستم. با این کار می توانید نحوه رفتار با همسر خودخواه را نیز پیدا کنید.
پیشرفت های گذشته را یادآوری کنید
در صورت بروز مشکل، شما باید سریع به فکر یک راه حل خوب باشید تا به زندگی عادی و نرمال خود با همسرتان برگردید. هنگامی که همسرتان خودخواهی می کند، بهترین راه این است که توجه او را به موفقیت های گذشته زندگی مشترکتان جلب کنید. در مورد تغییرات کوچکی که قبلا باعث رشد شما و بهتر شدن زندگی تان شده بود، صحبت کنید؛ اما سعی داشته باشید که فقط او را مخاطب قرار ندهید بلکه بیشتر از کلمه “ما” استفاده کنید. بعد از آن می بینید که همسرتان به فکر فرو رفته و راهی برای حل مشکل پیدا می کند و همین هم جزو روش های طرز برخورد با همسر خودخواه می باشد.
تعیین مرز میان یک دیگر
وقتی کسی به تک تک فعالیت های شما توجه می کند، شما باید بررسی کنید که معظب می شوید یا نه؟ بعد از ازدواج زوجین باید مرز داشته باشند و از مرز یکدیگر رد نشوند. شما باید به همسرتان توضیح دهید که در مورد چه بخش هایی از شخصیتی و کاری شما، نباید نظر دهد. در واقع با این کار خواسته ها و مستقل بودن خودتان را اعلام می کنید، پس تعیین مرز یکی از روش های خوب برای رفتار با شوهر خودخواه می باشد.
نیازهای خود را مطرح کنید
هر موقع که به چیزی از طرف همسرتان نیاز داشتید، به طور واضح به او بگویید. بیان نیاز از سمت شما، همسرتان را وادار خواهد کرد که تلاش کند، نیازتان را برطرف نماید. حتی اگر به صحبت کردن با همسرتان نیاز دارید، نیازتان را به طور واضح بیان کنید.
تصمیم به قبول کردن شرایط
گاهی اوقات مردم تغییر نمی کنند و این شما هستید که باید تصمیم بگیرید که بمانید یا بروید؟ اگر همه تلاش خود را به خرج داده اید ولی باز هم با مقاومت روبرو هستید باید متوجه بشوید که تلاش برای تغییر بیهوده است. بنابراین اگر عاشق همسر خود هستید باید با مهربان بودن و صبر، خودخواهی او را تحمل کنید.
علت را در خودتان بیابید
گاهی اوقات ما واقعا نمی دانیم که مقصر هستیم ،بله احتمال دارد که ما در خودخواه بودن همسرمان نقش زیادی داشته باشیم. شما باید از این موضوع اطلاع پیدا کنید و اگر علت شما هستید، سریع به برطرف کردن آن بپردازید.
به همسرتان نشان دهید که نگران رابطه هستید
ممکن است گاهی اوقات همسرتان با خودخواهی بخواهد پیامی به شما منتقل کند پس قبل از این که اقدامی را انجام دهید، از همسر خود بپرسید که آیا او را ناراحت کرده اید؟ آیا رفتار آزار دهنده ای داشته اید؟ با این سوالات همسرتان حس خواهد کرد که در مورد رابطه خود نگران هستید و احتما زیادی وجود دارد که دلیلش را با شما مطرح کند. این مورد یکی از بهترین موارد نحوه رفتار با همسر خودخواه می باشد.
قوانینی طرح کنید
شما باید از زندگی خود مراقبت کنید و تلاش لازم را انجام دهید اما به معنا نیست که همسرتان نباید کاری را انجام دهد و فقط شما مسئولیت همه چیز را به گردن بگیرید. همسرتان باید بداند که باید برای مراقبت از زندگی مشترکتان تلاش کند پس قوانینی را برای زندگی مشترک خود وضع کنید که برای هر کدامتان، وظایفی تعریف شده باشد.
وظایف را تقسیم کنید
برخی از کارهای خانه و حتی بیرون از منزل را با کمک تقسیم وظایف حل کنید. اگر همسرتان بنا به هر دلیلی خواست از زیر کاری که به او محول شده است در برود، اعتراض کنید و هیچ موقع این مورد را نادیده نگیرید.
اولتیماتوم دادن به همسر خودخواه (فرصت نهایی)
اگر همه چیز با امتحان روش های بالا بدتر شد، راهی ندارید جز این که او را تهدید کنید و بگویید که دیگر از زندگی مشترک راضی نیستید و قصد دارید، روش های دیگری را امتحان کنید. اگر او به شما علاقه داشته باشد، این روش کارساز خواهد بود و اگر نداشته باشد، شاید دیگر دلیلی برای ادامه زندگی وجود نداشته باشد.