زردچوبه یک ادویه زرد - نارنجی روشن است که معمولا در چاشنی ها و سس ها استفاده می شود. این ادویه از ریشه گیاه زردچوبه گرفته می شود. این ادویه برای خواص دارویی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی به مدت هزاران سال استفاده می شده است. چای زردچوبه یکی محبوب ترین انواع مصرفی زردچوبه است. این چای عطر و طعم منحصر به خود را دارد. روش مصرفی چای روشی عالی برای جمع آوری فواید زردچوبه است.
با نوشیدن یک فنجان چای زردچوبه یا مصرف مکمل های زردچوبه می توانید از همه فواید این گیاه بهره ببرید. زردچوبه برای درمان درد و ورم مفاصل ( مخصوصا ورم پا ها در بارداری ) بسیار مفید است. بنیاد آرتریت مطالعات متعددی را ارائه کرده که نشان داده است: « زردچوبه در کاهش التهاب و تسکین درد مفاصل موثر می باشد». یکی دیگر از مطالعات گزارش داده است: «ماده کورکومین از دیکلوفناک ( داروی ضد التهابی است و معمولاً پزشکان آن را تجویز می کنند ) در درمان آرتریت روماتوئید تاثیرگذارتر است».
چگونه چای زردچوبه تهیه و مصرف کنیم؟
برای تهیه این نوشیدنی کار سختی پیش رو ندارید و به راحتی می توانید آن را در منزل تهیه و از خواص آن بهره مند شوید. برای این کار شما صرفاً به آب و زردچوبه نیاز دارید که در تهیه این چای جزو ترکیبات اصلی هستند.
مواد لازم:
- آب ۲ لیوان معادل ۴۰۰ میلی لیتر
- زردچوبه ۱ قاشق معادل ۶ گرم
- عسل اختیاری
- زنجبیل اختیاری
روش تهیه و استفاده:
دو لیوان آب را داخل قوری یا هر ظرفی که در نظر دارید بریزید و اجازه دهید بجوشد. به محض اینکه آب به جوش آمد زیر شعله را کم کنید.
سپس زردچوبه را اضافه کرده و هم بزنید. اگر مایل به افزودن زنجبیل برای بهتر کردن طعم و افزایش خواص چایتان هستید می توانید دو برش زنجبیل تازه نیز به آن اضافه کنید. اجازه دهید که چایتان به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم آماده شود.
سپس آن را در لیوان خود ریخته و در صورت تمایل با مقداری عسل شیرین کرده و میل کنید.
عوارض احتمالی چای زردچوبه
اگرچه مصرف زردچوبه معمولاً مشکل خاصی در پی ندارد، اما ممکن است که در صورت مصرف بیش از اندازه باعث بروز عوارضی شود. بنابر اعلام Specialist Pharmacy Center برخی علائم می تواند نشان دهنده مصرف زیاد این ادویه و عوارض جانبی آن باشد. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- یبوست، سوءهاضمه و اسهال
- ورم شکم و معده درد
- ریفلاکس معده به همراه حالت تهوع
- مدفوع رنگ پریده و مایل به زرد