ساعدنیوز
ساعدنیوز

تاثیر اختلال نقص توجه و بیش فعالی در ازدواج

  دوشنبه، 16 آبان 1401   زمان مطالعه 7 دقیقه
تاثیر اختلال نقص توجه و بیش فعالی در ازدواج
اختلال نقص توجه که با عنوان اختصاصی بیش فعالی از آن یاد می شود، شرایطی است که به نظر کودکان را درگیر می کند. اما در واقعیت احتمال انتقال آن از دوران کودکی به بزرگسالی وجود داشته و می تواند روابط عاطفی و ازدواج را تحت الشعاع قرار دهد. در ادامه این پست شما را با چند نکته مهم درباره تاثیر بیش فعالی بزرگسالان در ازدواج آشنا خواهیم کرد

اختلال نقص توجه و بیش فعالی باعث ایجاد سوء تفاهم ها، ناامیدی ها، نگرانی ها و مشکلات مختلف در روابط نزدیک می شود اما راهکار هایی برای داشتن یک رابطه شادتر و سالم تر وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید. در این قسمت در این باره توضیح خواهیم داد.بسیاری از مبتلایان به اختلال کمبود توجه و بیش فعالی، جدایی های مکرر را تجربه کرده اند و روابط اجتماعی دشواری با والدین، معلمان و همسالان خود داشته اند. برخی از رفتارهای مشکل ساز آنها، مانند دعوا یا عدم کنترل خشم، نشانه های روشنی از روابط اجتماعی، مشکل ساز آنها میباشد که تا بزرگسالی ادامه می یابد. این مسائلی هستند که باید درباره زندگی مشترک و ازدواج با فرد بیش فعال مورد توجه قرار بگیرند.

مشکلات نقص توجه و بیش فعالی از کجا نشات می گیرد؟

نوجوانان و بزرگسالان مبتلا به اختلال بیش فعالی ADHD ، معمولاً در مدیریت مهارت های اجتماعی و رشد مهارت های ارتباطی دچار نقص هستند. ممکن است، درک و تفسیر صحیح زبان بدن یا حالات چهره برای آنها مشکل باشد، که عامل بسیار مهمی در رشد مهارت های اجتماعی میباشد.در دوران کودکی؛ حواس پرتی، تکانشی، حساس بودن بیش از حد واکنشی، فردگرا بودن و فقدان خودکنترلی، میتواند در یادگیری این مهارت های اجتماعی اختلال ایجاد کند. با رسیدن به بزرگسالی، بخشی از این دانش به طور ناقص به دست آمده است و در نتیجه بر روابط اجتماعی تأثیر می گذارد.بسیاری از مبتلایان به اختلال کمبود توجه و بیش فعالی، جدایی های مکرر را تجربه کرده اند.

علاوه بر این، این احتمال وجود دارد که بزرگسالان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه؛ در مقطعی از زندگی خود دچار نوعی انزوای اجتماعی یا طرد شده باشند، زیرا رفتارهای ناشی از ADHD به خودخواهی، بی توجهی، بی علاقگی، تنبلی یا حتی جنون یا حماقت نسبت داده شده است، به جای درک اینکه این مسئله یک مشکل مزمن مرتبط با یک اختلال است.

فقدان عزت نفس نیز عامل مهمی در ایجاد و توسعه روابط میباشد. بسیاری از مبتلایان به اختلال کمبود توجه و بیش فعالی، جدایی های مکرر را تجربه کرده اند و روابط اجتماعی دشواری با والدین، معلمان و همسالان خود داشته اند. برخی از رفتارهای مشکل ساز آنها، مانند دعوا یا عدم کنترل خشم، نشانه های روشنی از روابط اجتماعی، مشکل ساز آنها میباشد که تا بزرگسالی ادامه می یابد. این مسائلی هستند که باید درباره زندگی مشترک و ازدواج با فرد بیش فعال مورد توجه قرار بگیرند.

علائم بیش فعالی در همسر

  • اختلال نقص توجه یا مشکل در توجه کردن به چیز های مختلف

  • فراموشی

  • مهارت های ضعیف برای نظم و ترتیب دادن به چیز های مختلف

  • فکر نکردن

  • مشکلات عاطفی

تاثیر اختلال بیش فعالی و نقص توجه ADHD بر ازدواج چیست؟

اختلال بیش فعالی باعث حواس پرتی، بی نظمی و کمبود توجه در افراد می شود که مشکلات متفاوتی را ایجاد می کند. علائم آن ممکن است به افراد و رابطه های شان آسیب وارد کند و این موضوع زمانی اتفاق می افتد که علائم هرگز به درستی تشخیص داده نشده باشند و درمان نشوند.در قسمت زیر، تمام تاثیر اختلال بیش فعالی و نقص توجه ADHD بر ازدواج را نام برده و هر کدام را توضیح داده ایم:

عدم ارتباط صحیح

فقدان مهارت های ارتباطی که در بالا به آن پرداختیم، که بخشی از آن، ناشی از نبود مهارت های اجتماعی است، می تواند در برقراری ارتباط سالم برای روابط زوجین اختلال ایجاد کند.فرد با نقص توجه – بیش فعالی ممکن است خارج از نوبت صحبت کند، که این مسئله ارتباط برقرار کردن را دشوار می سازد. این امر می تواند باعث شود که همسر شما احساس کند که چیزی که گفته بی ارزش بوده یا مهم نبوده است.

زن و مرد

تکانشگری

فقدان تنظیم، بین انگیزه برای انجام کاری و توانایی تفکر در مورد عواقب قبل از اقدام نیز می تواند تأثیر زیادی بر ازدواج داشته باشد. این مسئله، می تواند خود را به طرق مختلفی نشان دهد به عنوان مثال، تصمیم گیری یا خرید بدون در نظر گرفتن همسر، انجام فعالیت زیاد و … از جمله موارد تاثیر اختلال بیش فعالی و نقص توجه ADHD بر ازدواج هستند.

مشکلات عملکرد اجرایی

کارکردهای اجرایی (مجموعه ای از مهارت های شناختی مانند برنامه ریزی، سازماندهی، تعیین اهداف) نیز می تواند بر روابط، تأثیر منفی بگذارد. عمدتاً این مشکلات سازماندهی و حافظه است که به ایجاد تضادها کمک می کند، زیرا عدم سازماندهی و فراموشی منجر به گم شدن کلیدها، غیبت در مناسبت ها، پرداخت قبوض فراموش شده، تکمیل نشدن یا ناتمام ماندن کار خانه می شود.این رفتارها در درازمدت می تواند باعث بی اعتمادی در شریک زندگی، نا امیدی و حتی احساس کم ارزش بودن در همسر شود. پس مشکلات عملکرد اجرایی، از موارد تاثیر اختلال بیش فعالی و نقص توجه ADHD بر ازدواج است که باید به آن توجه داشت.

واکنش بیش از حد عاطفی

فرد مبتلا به نقص توجه – بیش فعالی ممکن است خیلی زود عصبانی شود که منجر به سو تفاهم های بزرگی می شود. بحث ها می تواند سریع از کنترل خارج شود به خاطر این که فرد مبتلا به نقص توجه – بیش فعالی نمی تواند به آرامی راجع به مسائل صحبت کند.نقص توجه – بیش فعالی می تواند ازدواج یا رابطه شما را خراب کند اگر که تشخیص و درمان مناسب را دریافت نکنید.

روش صحیح ارتباط و زندگی با فرد بیش فعال

کشف اینکه یکی یا هر دو شریک زندگی مبتلا به بیش فعالی هستند یا نه، نقطه آغاز کار است. داروهای بیش فعالی یک روش کارآمد برای شروع درمان هستند، اما باید همراه با آن تغییرات رفتاری هم ایجاد شود. کارهایی که پس از شروع درمان انجام می دهید در حفظ روابط شما اهمیت ویژه ای دارند.بعنوان مثال اگر دچار عدم توانایی در پیگیری وظایف خود هستید که این باعث غیرقابل اعتماد بودن از دیدگاه شریک زندگی تان می شود، برای انجام وظایف خود از سیستم یادآوری گوشی یا دیگر برنامه ها می توانید بدین منظور استفاده کنید. رفتار درمانی شناختی نیز می توانند کمک کننده باشند.اگر می پرسید که در ارتباط با همسر بیش فعال باید چه کار کنیم، پاسخ شما در دل موارد زیر است:

خودتان را جای همسرتان بگذارید

اولین مرحله این است که طرف مقابل را درک کنید. شما باید خودتان را جای او بگذارید بدانید که او شرایط خاصی دارد و رفتارهایش دست خودش نیست و از مشکلی رنج می برد و در نتیجه نباید خیلی از او توقع داشته باشید. بهترین راه این است که از احساسات او جویا شوید، با او صحبت کنید و ببینید که دقیقاً مشکلش چیست و از چه چیز هایی رنج می برد تا بتوانید بهتر او را درک کنید. برای این که درک بیشتری از این موضوع داشته باشید، می توانید در مورد اختلال بیش فعالی مطالعه کنید، علائم آن ها را بشناسید و روش های رفتار با آن ها را یاد بگیرید.

به این موضوع دقت کنید که رفتار شما روی همسرتان موثر است

در زندگی مشترک و ازدواج با فرد بیش فعال؛ اجتناب از احساس راحتی در مورد اختلال بیش فعالی ADHD و توقف استفاده از آن به عنوان بهانه ای برای هر موقعیت دشواری که با آن روبرو هستید، ضروری است. اگر با فرد مبتلا به اختلال بیش فعالی زندگی می کنید؛ یعنی او بیش از هر کس دیگری زمانش را با شما سپری می کند و در نتیجه نوع رفتار و حرف های شما روی او اثر بسیار زیادی دارد. پس این موضوع را فراموش نکنید که غر نزنید، شکایت نکنید و به او احساس منفی ندهید.

شخصیت اصلی همسرتان را با علائم و رفتارهایش جدا بدانید

شما همسری دارید که شخصیتش مورد علاقه تان بوده و با او ازدواج کرده اید اما به خاطر اختلال بیش فعالی که به آن دچار است، رفتار ها و علائمی دارد که شاید شما را عصبانی کند، مثل فراموشکاری و بی توجهی . بهتر است که این علائم را با شخصیت او یکسان ندانید و بدانید که به خاطر مشکلی است که از آن رنج می برد اما شخصیت واقعی او در واقع این گونه نیست.

مسئولیت خود را بشناسید

شریک زندگی یک فرد مبتلا به ADHD؛ باید بفهمد که این اختلال چگونه است تا از سوء تفاهم در مورد رفتاری که ممکن است، داشته باشد جلوگیری کند.یکی از مهم ترین نکاتی که باید انجام دهید این است که مسئولیت خود را در زندگی بفهمید. شما به عنوان یک همسر، مسئول هستید که به همسرتان کمک کنید و در نتیجه باید به اندازه او پیگیر باشید و سعی کنید که روش های درمانی را انجام دهید و هر طور که شده برای بهبود رفتار او تلاش کنید.

جر و بحث را کنار بگذارید و با او ارتباط بگیرید

بدانید که جر و بخث با فرد بیمار یا دچار اختلال، راه به جایی نمی برد و فقط وضعیت را بدتر می کند. پس بهتر است که شروع به بهبود ارتباط خود با او کنید. سعی کنید که او را بهتر بشناسید و کار هایی را انجام دهید که او را خوشحال می کند. مشکلات او را بررسی کنید و به طور کل از جر و بحث و دعوا فاصله بگیرید؛ فضا را شاد نگه دارید و سعی کنید که بستر ارتباطی خوبی برای خودتان فراهم کنید.

شبیه به یک تیم باشید

شما باید با همسر خود شبیه به یک تیم یا گروه رفتار کنید. یعنی هر دو باید تلاش کنید، چالش ها را با یکدیگر پشت سر بگذارید و سعی کنید که به هم انگیزه بدهید. قوی باشید و در کنار هم این شرایط سخت را پشت سر بگذارید.حتی می توانید وظایف تان را تقسیم کنید و به آن پایبند باشید. هر هفته برای خودتان برنامه ریزی کنید و مسئولیت ها را مشخص کنید. شرایط را با یکدیگر ارزیابی کنید و همچنین ببینید که چه قدر پیشرفت کرده و ارتباط تان تا چه حد بهبود پیدا کرده است.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (111 نظر) عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (108 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (104 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (79 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (62 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (56 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (39 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (36 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (36 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (32 نظر) لیلا اوتادی: من ترک هستم، منتها نه تُرک تبریز و اردبیل؛ ترک قشقاییِ شیراز هستم+ویدیو (30 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (27 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (27 نظر) پژمان جمشیدی: من رفتم بانک یه چک برگشتی داشتم متصدی منو نشناخت گفت کارت شناسایی لطف کن یا میرفتم سوپرمارکت...+فیلم (24 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
تهران گردی / معرفی 36 پارک تفریحی و جذاب تهران؛ پایتخت را بهتر بشناسید آلبوم تصاویر ورزشی و خصوصی محمدهادی ساروی کُشتی گیر چشم ابرو مشکی ایرانی ؛ از کافه گردی و پاریس گردی تا پُشتک روی تُشک و مدال طلا مفاخر ورزشی ایران/ غلامرضا تختی از تولد تا مرگ گزارش تصویری دیدار تاریخی بسیجیان با ولی امر مسلمین جهان در سالروز تشکیل بسیج 20 میلیونی استقلال و پرسپولیس روی لبه تیغ/ روی مرز بین صعود و سقوط (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... کرکره خنده؛ بدل مهران مدیری: مدیری برای همیشه از ایران رفت اونور آب شبکه ای برای خودش تاسیس کرده به نام جوج تی وی من هم بدل مدیری هستم اسمم نعمت برزو کلایه است!+فیلم نگاهی به تیپ و استایل خوشرنگ و پرانرژی بهنوش بختیاری در اتاق گریم جوکر/ میکس زیبای سفید و قرمز👌 حضور بی شرمانه احسان کرمی و برزو ارجمند در عروسی مختلط ساسی مانکن به بهانه پاشیدن نمک روی زخم آبادانی ها+عکس واضح وام 680 میلیارد تومانی آقای مدیرعامل از بانک خودش! نگاهی به چیدمان سنتی و شیک اتاق پذیرایی مسعود کیمیایی، کارگردان خائن‌کشی و برنده تندیس حافظ/ خودنمایی مبلمان چرمی و تابلوهای زیبای نقاشی ایده ست کردن ست چهارخانه‌ پاییزی با این بازیگران مشهور ایرانی / از الناز شاکردوست تا پریناز ایزدیار و سمیرا حسن پور + عکس