دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / فرهنگ و هنر / سبک ها و آلات موسیقی /

تاثیرات موسیقی بر حیوانات 

پنجشنبه، 12 اسفند 1400
سال ها است که پزشکان به معجزه درمانی موسيقي پي برده اند و برای درمان بیماران روانی از آن بهره می گیرند. البته حيوانات نیز از این قاعده مستثنی نیستند و در سال های اخیر دامپزشکان سعی کرده اند که برای درمان مکمل و حتی آموزش حیوانات از قدرت موسيقي بهره بگيرند.

موسیقی زیبا و آرام تاثیر خارق العاده و حتی درمانی بر روی ذهن و روح انسان ها دارد . این موسیقی تاثیر راهبردی برای روح دارد و روح را به ارامش و اطمینان میرساند و حتی موجب شادی یا غم میشود!دقیقا همین حالت ممکن است برای حیوانات اتفاق بیفتد!چه رابطه ای میان موسیقی و تمام موجودات زنده است؟

موسیقی بر حیوانات نیز تاثیرات مختلفی میگذارد می تواند به آن ها آرامش دهد و میزان دردهای آن را کاهش دهد می خواهیم به بررسی تاثیرات مثبت موسیقی بر حیوانات خانگی بپردازیم.

آیا حیوانات از همه سبک های موسیقی لذت می برند؟

تحقیقات مدرن علمی نشان داده است که حیوانات به طور مستقیم از موسیقی تاثیر می پذیرند مثلا متناسب با ریتم و ملودی آهنگ ضربان قلبشان تغییر می کند و فشار خون آنها بالا و پایین می شود و با توجه به این تغییرات متوجه می شویم که حیوانات هم مثل ما سلیقه ی خاص خود را در موسیقی دارند.

مثلا گاهی اوقات اتفاق می افتد که زمانی که شما در حال گوش دادن به یک موسیقی راک هستید، گربه تان اتاق را ترک می کند و از منبع صدا دور می شود. اما زمانی که شما یک قطعه آرامبخش مثل یک قطعه آرام از چایکوفسکی می گذارید او آرام می شود و به صورت کاملا واضح شما متوجه می شوید که او از شنیدن این قطعه لذت می برد.

موسیقی کلاسیک به خاطر ریتم و ساختارهای خاص خود به تولید سرتونین در مغز کمک می کند، سرتونین یکی از هورمون های مرتبط با احساس شادی در انسان ها و حیوانات است.

اگر حیوانات موسیقی پخش شده را دوست داشته باشند به منبع پخش موسیقی نزدیک میشوند تا لذت بیشتری از از ان قطعه هنری در حال پخش ببرند. موسیقی حتی میتواند التیامی برای دردها و بیماری حیوانات باشد !ظاهرا ارامش موجود در موسیقی هم میتواند درد های فیزیکی حیوانات را تسکین دهد هم خشونت های رفتاری ایجاد شده در انها به واسطه صاحبانشان!بد رفتاری تنهایی غم ضربات عاطفی مختلف و یا هر حس منفی دیگر .همچنین گفته میشود حیوانات خاصی که وابستگی زیادی به صاحب خود دارند احتمال دارد احساسات و بیماری های روحی صاحبان خود را داشته باشند بنابراین موسیقی میتواند تاثیر مثبتی بر روی این مخلوقات با وفا داشته باشد.

حیواناتی که در حیاط وحش زندگی میکنند ممکن است در زندگی عادی خود هرگز با استرس زیاد و مسائلی که حیوانات در خانه با ان مواجه هستند مواجه نباشند! بنابراین این حیوانات خانگی که ما زندگی خود را بانها تقسیم میکنیم ممکن است به دلیل نگهداری در شرایط غیر طبیعی دچار اسیب هایی شده باشند. ما میتوانیم از جنبه های مثبت تمدن و تکنولوژی استفاده کنیم و به انها اجازه دهیم تا با موسیقی بر استرسشان غلبه کنند!

تاثیر موسیقی بر حیوانات

موسیقی به عنوان یکی از روش های درمانی برای بهبود سلامت روانی انسان ها مورد استفاده قرار می گیرد، به طوریکه این مهارت به عنوان شاخه ای از علم پزشکی و تحت عنوان موسیقی درمانی شناخته می شود. امروزه در طی تحقیقات جدید محققان پی برده اند که تاثیر موسیقی بر حیوانات مشابه تاثیر آن بر مغز انسان است و به همین دلیل اگر موسیقی را در فرکانس های خاصی تولید کنند می تواند حتی برای حیوانات هم جنبه ی درمانی داشته باشد.

تاثیرموسیقی درسگها بسیار شدید است و سگ هنگامی که قطعات معروف موسیقی را می شنود ، گوشهای خود را تیز کرده و آماده پاسخ می شود.

گرگ برعکس سگ بی اندازه از موسیقی فراری است . به همین جهت در بسیاری از دهکده های روسیه کشاورزان برای بیرون کردن دسته گرگها از دهکده، آلات موسیقی را به صدا درآورده و گرگها را از حوالی دهکده فراری می دهند.

فیل ازشنیدن موسیقی خوشحال می شود. به همین دلیل است که در سیرکها تا ارکستر به صدا در نیاید فیلها نمایش اعجاب انگیز خود را نشان نمی دهند.

عنکبوت با شنیدن صدای موسیقی از تنیدن تار دست می کشد.

شیر با شنیدن موسیقی بی حرکت می شود . یکی از نقاشان فرانسوی برای این که از شیرهای باغ وحش پاریس نقاشی کند ، ارکستری را استخدام کرد و آنها با نواختن، شیرها را مدتی بی حرکت نگاه می داشتند و به این وسیله نقاش می توانست از شیرها نقاشی کند.

شیر ماده و توله هایش نیز از به شدت از ان لذت میبردنداما هنگامی که نوازنده ویولن به قفس شیرها نزدیک مشید مادر شروع به غرش کردن میکرد و توله ها پشت ان پنهان میشدند.

هنگامی که آهنگ فلوت یا ویلون در آب منعکس شود، ماهیهای شناور در آن حوضچه ها هم از حرکت می ایستند و در وسط آب موزیک گوش می کنند.

یکی از دانشمندان حیوان شناس آلمان که از موسیقی نیز سر رشته دارد، آهنگی ساخته که با نواختن آن، مرغها زودتر از موعد معین تخم می گذارند.

تاثیر موسیقی روی گاوها، گربه ها و پرندگان هم شگفت انگیز است. به طوری که استرس و اضطراب آنها را کاهش می دهد، موجب افزایش شیردهی گاوها می شود و در گربه ها از رفتارهای خشونت آمیز مثل چنگ زدن آنها مانعت می کند.

شغالها نیز در طول پخش موزیک به ارامی در پناهگاه خود چمباتمه میزدند اما بلافاصله بعد از قطع موسیقی سعی داشتند فرار کنند و به نوازنده حمله کنند اما هنگامی که نوازنده باز شروع به نواختن موسیقی میکرد انها دوباره ارام میشدند و سر جای خود بر میگشتند !این ازمایش چندین بار تکرار شد و نتایج ان برای هر بار یکسان بود !!
در باغ وحش فارنکلين در بوستون، گوريلي زندگي مي کند که تا چند سال پيش نگهداري از آن براي مسوولان باغ وحش کار مشکلي بود تا اينکه پروژه نواختن چنگ براي او انجام شد. اين گوريل پس از گوش دادن به نواي چنگ چنان آرام مي شد که اجازه مي داد مسوول قفس گونه او را نوازش کند. به همین دلیل محققان متوجه شدند حيوانات وحشي و اهلي مي توانند از گوش دادن به نواي چنگ بهره ببرند اما عکس العمل هاي آنها يکسان نيست. براي مثال ملودي هايي که باعث آرامش کيسي مي شد به هيچ عنوان نمي توانست به حيوانات ديگر مزرعه آرامش دهد. اشنايدر يکي از چنگ نوازان درگير در اين پروژه مي گويد: من براي هر حيوان بيمار از ملودي خاصي استفاده مي کنم. اين ملودي ها منجر مي شود که عضلات حيوانات خود را رها کرده و فشارهاي عصبي آنها کاهش يابد. گوش دادن به موسيقي باعث مي شود که اين حيوانات به خواب خوبي فرو روند و متوجه درد هم نشوند.بسیاری از شکارچیان خرس، در آفریقا و آمریکا با نواختن فلوت این حیوان را شکار می کنند . خرس ازشنیدن صدای فلوت ، تعادل خود را از دست می دهد و روی پا و دست چپ خود بلند می شود و شکارچیان بلافاصله حیوان را به دام می اندازند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
سابمیت مقاله چیست؟
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی