به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، زنان در دوران بارداری بعلت تغییرات فیزییولوژیک و هورمونی، معمولا دچار اضطراب و افسردگی با درجات مختلف می شوند که علت آن تا حدودی مربوط به تاثیرات هورمون های تولید شده توسط جفت، تغییر فرم بدن، نگرانی از آینده خود و فرزندی که قرار است به خانواده اضافه شود همراه با مشکلات اجتماعی و مالی ، حساسیت بیش از حد را برای آنها ایجاد می کند.
از آنجا که استفاده از انواع داروهای آرام بخش در دوران بارداری برای خانم های باردار توصیه نمی شود (بعلت اثرات نامشخص و خطرات احتمالی بر روی جنین)، استفاده از موسیقی درمانی بعنوان یک راه حل در مطالعات مختلف بررسی شده است.
جنین در رحم مادر از ماه پنجم بارداری می تواند صداها را بشنود و قادر است به محرک های اولیه مثل ضربان قلب مادر، صدای مادر و همچنین موسیقی ای که او گوش می دهد پاسخ دهد.
چه حدی از صدا برای جنین مجاز است؟
انجمن متخصصین کودک امریکا اواخر دهه ۹۰ گزارش داده است که تعداد زیادی از تحقیقات نشان داده اند نوزادان متولد نشده ای که برای مدت طولانی در معرض صدای بلند قرار گرفته اند بیشتر احتمال دارد که پیش از موعد متولد شوند، هنگام تولد وزن کمتری داشته باشند و از ناشنوایی فرکانس های بالاتر هنگام تولد رنج ببرند. این مطالعات بیشتر بر روی مادرانی صورت گرفته است که در دوران بارداری در مناطق پر سر و صدا کار می کردند، بنابراین رفتن به یک کنسرت موسیقی منجر به این عوارض نخواهد شد.
چگونه برای جنین موسیقی پخش کنیم؟
بهترین انتخاب برای علاقه جنین به موسیقی، پخش آهنگ در باندهای استریو است. استفاده از هدفون و قرار دادن آن روی شکم به دلیل اینکه می تواند باعث تحریک بیش از حد جنین شود، ایده خوبی نیست. اکثر افراد فکر می کنند باید صدای موسیقی را زیاد کنند تا درون شکم نفوذ کند اما بهتر است بدانید که مایع آمینیوتیک یک رسانای خوب برای اصوات است.
با این حال، بهتر است صدای پخش موسیقی بیشتر از ۶۵ دسی بل نباشد – تقریبا به بلندی صدای موسیقی پس زمینه که در فروشگاه ها پخش می شود – زیرا ممکن است جنین را وحشت زده کند یا به او آسیب برساند. اگر عادت دارید برای مدت طولانی به موسیقی گوش کنید، بهتر است صدای آن کمتر از ۵۰ دسی بل باشد.
شدت صدای لوازم خانگی متداول:
ماشین لباسشویی: db۵۰-۷۵
ماشین ظرفشویی:db ۵۵-۷۰
جارو برقی:db ۶۰-۸۵
سشوار:db ۶۰-۹۵
زنگ ساعت:db ۶۵-۸۰
سیفون توالت:db ۷۸-۸۵
زنگ تلفن:db ۸۰