ساعدنیوز
ساعدنیوز

تاثیر شبکه های اجتماعی بر زندگی زناشویی

  شنبه، 20 دی 1399   زمان مطالعه 8 دقیقه
تاثیر شبکه های اجتماعی بر زندگی زناشویی
اگر در فضای مجازی با فردی در ارتباط هستید و احساس عذاب وجدان دارید، مسلما بهترین راه پنهان کردن این موضوع از شریکتان نمی تواند باشد. بهتر است با او در این باره صحبت کنید و در مرحله بعد اگر به درک صحیح از احساسات هم نرسیدید بهتر است از یک روانشناس کمک بگیرید. پنهان کاری در هر حالتی بدترین آفت رابطه است.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، افزایش استفاده از اینترنت و به ویژه شبکه­های اجتماعی موبایلی این روزها به رغم استفاده ­های مفیدی که دارد، در کنار اشتغال به کار طولانی والدین و تغییر نگرش والدین به تربیت فرزندان، موجبات دوری اعضای خانواده از یکدیگر را فراهم ساخته است به گونه­ ای که به رغم نزدیکی فیزیکی و در زیر یک سقف بودن در داخل خانواده، گاه فاصله عاطفی و معنوی زیادی را از یکدیگر تجربه می­ کنند و افراد خانواده کمترین مراودات و گفتگوی همدلانه را با هم دارند. این موضوع آسیب­ هایی را نیز در خانواده­ ها به وجود آورده که در کنار سایر عوامل مخرب در روابط خانوادگی، موجبات سست ­شدن بنیاد خانواده ­ها و طلاق عاطفی زوجین و کمرنگ شدن صمیمیت میان اعضای خانواده و همچنین گسترش شکاف نسلی را فراهم کرده است.

کارشناسان علت بسیاری از خشونت های خانگی را نبود ارتباط و تعامل صحیح و گفتگوی همدلانه در بستر خانواده ذکر کرده­ اند. با توجه به این موارد به نظر می­ رسد تلاش برای به حداقل رساندن تهدیدهای شبکه­ های مجازی در کاهش سلامت و پایداری نهاد خانواده، ضرورتی انکارناپذیر است. و این مهم میسر نخواهد شد مگر از طریق توسعه روابط پایدار و صمیمیت و همدلی میان اعضای خانواده در بستر گفتگوهای صمیمی میان اعضای خانواده.

شبکه های اجتماعی چه آسیبی به ازدواج و رابطه عاشقانه وارد می کنند؟

به غیر از مواردی که مربوط به شک، حسادت و حساسیت های بی جا می شود، تاثیر شبکه های اجتماعی بر خانواده به طرق زیر معمول است:

  • یکی از زوجین زمان زیادی را صرف حرف زدن با دوستان مجازی خود می کند.
  • زوج از این بستر برای تخلیه دلخوری ها و عمومی کردن دعواها در خانه استفاده می کنند.
  • یکی از طرفین به ارتباط مجازی همسرش با فرد دیگر، برای مثال همسر سابق یا عشق قدیمی، حسادت می کند.
  • زوج به طور مرتب اکانت دیگری را بررسی می کند و به دنبال نشانه ای از خطاست.
  • در دعواها یکی دیگری را آنفالو می کند و بحث تشدید می شود.
  • یکی از طرفین از چت مخفی برای ارتباطات مجازی خود استفاده می کند.
  • خانواده و فامیل با استفاده از استوری و عکس وارد اختلاف زوج می شوند و اجازه نمی دهند آنها مشکل را خودشان حل کنند.

علائم اعتیاد به فضای مجازی که به رابطه دوستی و عاشقانه شما آسیب می زند:

بررسی این نشانه ها در رفتارتان به شما کمک می کند که زمان تغییر رفتار و دریافت کمک از سوی مشاور برای ترک اعتیاد به فضای مجازی را بشناسید:

  • وقتی نمی توانید شبکه های اجتماعی را چک کنید، احساس اضطراب، تحریک پذیری و خشم می کنید.
  • برای چک کردن پیام ها و نوتیفیکشن ها، گفتگوی خود را قطع می کنید.
  • در مورد زمان آنلاین بودن خود دروغ می گویید.
  • از خانواده و دوستان دوری می کنید و زمان بیشتری را در فضای آنلاین صرف می کنید.
  • علاقه خود را به سایر فعالیت ها و ارتباطات حضوری از دست داده اید.
  • از مدرسه و کار غافل می شوید تا به شبکه های اجتماعی برسید.
  • در زندگی شخصی و عاطفی خود دچار مشکل شده اید.
  • احساس می کنید که در زندگی چیزی کم دارید.

راهکارهای ترک اعتیاد به فضای مجازی و بهبود ارتباط فردی و خانوادگی

اگر می خواهید از تاثیر شبکه های اجتماعی بر خانواده خود جلوگیری کنید، باید تلفن خود را کنار بگذارید و کمی بیشتر وارد دنیای واقعی شوید.

این کار برای کسی که مدت زیادی است که گرفتار اعتیاد به فضای مجازی بوده است ساده نیست، اما با استفاده از راهکارهای زیر می توانید:

نوتیفیکشن های خود را مدیریت کنید

اگر قرار باشد تمام روز از سمت اپلیکیشن های مختلف برای شما نوتیفیکشن بیاید، وسوسه می شوید که چک کنید چه خبر است. به همین دلیل، بسیار اهمیت دارد که در اولین گام نوتیفیکشن تمام اپلیکیشن های خود را غیرفعال کنید.

بدین ترتیب، به جای اینکه تلفن همراه شما را به سمت خود بکشد، این شما هستید که هر زمان مایل باشید آن را بررسی می کنید.

بعضی پست ها را اول ببینید

در برخی از اپلیکیشن ها تنظیماتی وجود دارد که می توانید ترتیب نشان دادن پست ها را تعیین کنید. برای مثال، می توانید برخی از مخاطبان را به عنوان دوست صمیمی تعیین کنید تا پست های آنان را قبل از دیگران ببینید. به علاوه، می توانید نوتیفیکیشن برخی از مخاطبان مهم (برای مسائل کاری و دیگر امور ضروری) را روشن کنید. بدین ترتیب، در وقت و زمانتان صرفه جویی می شود.

قبل از ورود به فضای مجازی تمام کارهای روز را انجام دهید

هر کس در طول روز وظایف مشخص و برنامه دقیقی باید داشته باشد. با برنامه ریزی صحیح مشخص می شود که چه کارهایی باید انجام دهید و چه موقع وقت آزاد برای چک کردن فضای مجازی دارید. در برنامه روزانه خود، ارتباط با خانواده و همسر را نیز فراموش نکنید.

سرگرمی های جدید پیدا کنید

شما به فضای مجازی اعتیاد پیدا کرده اید، چرا که در زندگی شخصی خود چیزی جالب تر و مفرح تر از آن نیافته اید. هر روز به این فکر کنید که امروز با همسرم چه تفریحی داشته باشیم؟ امروز چه کار جذاب/بازی جدیدی انجام دهیم؟ امروز چه بازی/فعالیتی را انجام دهیم؟ بدین ترتیب، ضمن جدا شدن از فضای مجازی و یافتن هدف ها واقعی، با ایجاد تجربه مشترک ارتباط خود را با همسرتان نیز بهبود می بخشید.

زمان آنلاین بودن خود را محدود کنید

با استفاده از برخی نرم افزارها زمان استفاده از فضای مجازی و به طور کلی تلفن همراه را محدود کنید. این اپلیکیشن ها متوسط زمان استفاده از اینترنت را در طول هفته به شما نشان می دهد و بدین ترتیب می توانند از تاثیر شبکه های اجتماعی بر خانواده و سرد شدن روابط شما جلوگیری کنند. به علاوه، می توانید به نحوی آن را تنظیم کنید که تنها ساعت خاصی بتوانید به اینترنت دسترسی پیدا کنید. برخی از این نرم افزارهای نیز با استفاده از رمزهای سنگین و متعدد امکان استفاده از تلفن همراه را تا زمان مشخصی از شما سلب می کنند.

اپلیکیشن break free، apdetox، instant، و quality time به شما این امکان را می دهند که کنترل بیشتری روی زمان استفاده از اینترنت داشته باشید.

5 توصیه برای کنترل اثرات شبکه های اجتماعی بر رابطه عاشقانه

گرچه همانطور که گفتیم نمی توان یک نسخه برای همه پیچید، اما در اینجا پنج توصیه کلی برای زوج ها را ارائه می دهیم تا از تاثیر شبکه های اجتماعی بر خانواده و مشکلات آن بکاهند:

هنگامی که عصبانی هستید، هرگز چیزی پست نکنید!

یادتان باشد همه افرادی که در لیست دوستان شما هستند و یا خیلی های دیگر می توانند این پست را ببینند. حتی اگر بعدا آن را پاک کنید، آن ها این پست را دیگر دیده اند و اثرات مخرب آن باقی خواهد ماند. پست کردن هنگام عصبانیت یعنی راه دادن دیگران در شخصی ترین مسائل زندگیتان. یعنی باز گذاشتن راه برای قضاوت های نادرست دیگران. قضاوت درمورد احساسات شما، توانمندی های شما و انتخاب های شما!

هرگز در شبکه های اجتماعی از همسر، پارتنر و یا عضوی از خانواده خود بدگویی نکنید.

دلیلی ندارد که دیگران بدانند چه بدی ها که در حق شما نشده است! این ها اسرار شخصی شما هستند و تنها کسی که صلاحیت شنیدنش را دارد انسان معتمدی است که تجربه و دانش راهنمایی کردن و آرامش دادن به شما را دارد.

با همسر یا پارتنر خود شفاف باشید.

قبل از اینکه عکس یا اطلاعاتی در مورد رابطه دو نفره تان را به اشتراک بگذارید، این موضوع را با او هم چک کنید. مثلا مطلع ساختن دیگران از رابطه دو نفره ی شما چیزی نیست که ناگهان به تصمیم شما و با انتشار یک عکس دونفره صورت بگیرد! بهتر است در مواردی این چنینی حتما قبل از پست کردن مطلب یا عکس با هم مشورت کنید.

صداقت داشته باشید.

اگر در فضای مجازی با فردی در ارتباط هستید و احساس عذاب وجدان دارید، مسلما بهترین راه پنهان کردن این موضوع از شریکتان نمی تواند باشد. بهتر است با او در این باره صحبت کنید و در مرحله بعد اگر به درک صحیح از احساسات هم نرسیدید بهتر است از یک روانشناس کمک بگیرید. پنهان کاری در هر حالتی بدترین آفت رابطه است.

ریشه مشکل را شناسایی کنید:

اختلاف بین زوج بر سر فضای مجازی، به خاطر ماهیت ذاتی این شبکه ها نیست. چیزی عمیق تر در این رابطه وجود دارد که باید آن را اصلاح کنید. طرز رفتار شما با شبکه های اجتماعی، شکل ارتباطتان، مخفی کاری یا خیانت عامل این اختلافات است.

مشکل را شناسایی کنید و برای آن چاره اندیشی کنید. اگر اعتیاد به اینترنت دارید به فکر ترک اعتیاد باشید و از یک مشاور برای این کار کمک بگیرید. اگر خیانت می کنید از یک زوج درمانگر برای حل مشکلات زناشویی و رفتاری خود استفاده کنید.

زنگ تفریح!

واقعا لازم نیست هر روز یک پست اینستاگرامی داشته باشید، تمام لحظه ها را در اینستاگرام ثبت کنید و یا تمام جوک های تلگرام را بخوانید. اندکی از گوشی ها، لپ تاپ ها، تبلت ها و کامپیوترهایتان فاصله بگیرید، دست کسی که دوستش دارید را بگیرید و از بودن کنارش لذت ببرید.

تاثیر شبکه های اجتماعی بر خانواده شما چطور بوده است؟ آیا از میزان استفاده همسرتان از شبکه های مجازی ناراضی هستید؟ خودتان در طول روز چقدر از اینترنت استفاده می کنید؟

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (134 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (83 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (83 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (78 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (78 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (65 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (47 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (37 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (36 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (36 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (36 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (35 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (33 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (32 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
چه موضوعاتی در دستورکار گفتگوهای ایران و اروپا قرار دارد؟
وزیر خارجۀ انگلیس: حکم بازداشت نتانیاهو را خواهم گرفت
گرامی: مریض بودم اما گل زدم!
برنامه «ثریا» از کنداکتور شبکه یک حذف شد!
فال ابجد روزانه جمعه 9 آذر 1403
مذاکرات ایران با اروپای منهای آمریکا به نتیجه نمی‌رسد؛ اروپا توان رفع تحریم‌های ایران را ندارد
فال انبیاء روزانه جمعه 9 آذر 1403
ترامپ وزیر هوش مصنوعی معرفی می‌کند
فال حافظ با تفسیر امروز جمعه 9 آذر 1403 + فیلم
چگونه کودکمان را به خوردن غذا تشویق کنیم؟ / 10 ایده انگیزشی برای ترغیب کودک به غذا خوردن
حکایت های خواندنی/ حکایت شیر و خرگوش باهوش( از داستان‌ های کلیله و دمنه)
وقتی کودکان دیگر فرزندمان را اذیت می‌کنند باید چه کار کنیم؟ / 4 راهکار در مواجهه با کودک آزار دیده
جریمه 43000 دلاری برای اپل
پای قتل و جنایت به مدارس هم رسید/ قتل در مدرسه راهنمایی پسرانه شهید باهنر بومهن
فایننشال تایمز: بایدن 680 میلیون دلار سلاح به اسرائیل می‌دهد
منتخب روز   
سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است دعا و نیایش؛ بخش 1/ اجابت خواسته‌ها با دعای اسم اعظم امام علی (ع) که از حضرت خضر آموخت عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها پرونده دالان زنگزور با رزمایش مشترک ایران و آذربایجان بسته شد؟