به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، یکی از شکایات معمول اینست که چرا زن و شوهر با هم اختلاف دارند و در بعضی مسایل با هم توافق نمی کنند. این شکایت و این انتظار که زوجین با هم هیچ اختلافی نداشته و روی تمام امور زندگی با هم توافق داشته باشند یک انتظار نابجا و غیرممکن است. چرا؟ برای اینکه هیچ فردی شبیه به فرد دیگر نیست.
حتی دوگانگی ها که از نظر جسمی کاملاً با هم شبیه هستند و در یک محیط بزرگ می شوند ، از نظر شخصیتی با هم تفاوت های دارند . به همین دلیل اختلاف بین دو شخص یک امر کاملاً طبیعی است ، بالاخص بین زن و شوهر.
لیکن دو چیز مهم باید در نظر گرفته شود . درجه ی اختلاف و چگونگی حل اختلاف.
اگر درجه ی اختلاف بین زن و شوهر بسیار بزرگ باشد، در زندگی مشترک چالش های کلان و گاه غیرقابل حلی بوجود می آیند . اگر زوجین قادر به حل مسالمت آمیز اختلافات خود نباشند نیز زندگی شان رنگ تلخی و ناخوشی به خود می گیرد .
بنابر این ، قبل و بعد از ازدواج ، زن و شوهر این واقعیت را در نظر داشته باشند که تفاوت های فردی یک اصل مسلم ، غیر قابل انکار و طبیعی است . پس طبیعتاً بين زن و شوهر اختلاف وجود دارد ، ولی همانطور که اشاره شد تا زمانی که اين اختلاف ها فاصله زيادی نداشته باشند ، با گذشت و چشم پوشی همآهنگ شوند ، و راه حل منطقی برای شان سنجیده شود ، مشکل جدی بوجود نمی آید .
در این مقاله به رفتارهایی که زمینه ساز بروز اختلاف و تعارض بین زوجین میشود، می پردازیم.
- هر گاه زوجین قادر نباشند مسایل خود را حل و فصل کنند،فردي که احساس کند از قدرت لازم برخوردار نیست، براي بهبود وضعیت خود به شیوه هاي دیگري متوسل می شود. یکی از این شیوه ها کشیدن فرد سومی به رابطه است که منجر به ایجاد مثلث سازي می شود.گلایه کردن از همسر نزد یک دوست، فرزند و...مواردي از مثلث سازي است. مثلث سازي آسیب هاي زیادي را به زندگی زوجین وارد می کند.
- صمیمیت، وفاداري و رابطه زناشویی سه مولفه اصلی هستند که نبود آن ها به مرور زمان رابطه را از کیفیت خارج کرده و زمینه شکل گیري تعارضات می شود.
- نداشتن مهارت گوش دادن به همدیگرو شنونده بودن.
- چک کردن مداوم همسر و تجسس در امورات او.
- انتقاد تند و تخریب شخصیت. انتقاد مداوم، به جاي انتقاد از رفتار، شخصیت فرد مقابل را هدف قرار داده و تخریب می کند، رفتارهاي خود برتر بینی و نگاه از موضع بالا به شریک زندگی.
- سرزنش کردن و مقصر کردن همسر هنگام بروز مشکلات.
- شکایت از اینکه فرد مقابل باید همان گونه باشد که من می خواهم و تلاش براي تغییر او، و به تبعان نپذیرفتن دیدگاهها و علایق طرف مقابل.
- تهدید کردن همسر که اگر این کار را انجام دهی، ان وقت من هم...... رابطه را به سمت جدایی پیش خواهد برد.
- کنترل گري و امر و نهی کردن همسر.
- رفتار مبتنی بر الگوي پرخاشگرانه و نداشتن مهارت کنترل و ابراز خشم.
- ذهن خوانی و حدس زدن افکار همسر به جاي گفتگو و صحبت پیرامون مسائل موجود.
- مشکلات جنسی. نارضایتی جنسی از مهم ترین عوامل طلاق در ایران است.رابطه جنسی عاملی براي تقویت حس اعتماد به نفس، رهایی از تنش، افزایش صمیمیت و .. است.
- ناکامی جنسی آثاري از قبیل افسردگی، کم صحبتی با همسر، برقراري روابط نامشروع، بی انگیزگی و بی میلی نسبت به زندگی مشترك را به دنبال خواهد داشت. از سوي دیگر استفاده بی قاعده اینترنت و فضاي مجازي، میل به تنوع طلبی جنسی را افزایش داده و از جذابیت هاي زن و شوهر براي یکدیگر کاسته است.
- کاهش زمان گذراندن وقت با یکدیگر و به تبع آن کاهش روابط کلامی بین زن و شوهر باعث دور شدن و فاصله گرفتن زوجین از یکدیگر شده است.
-
ناتوانی در رعایت حد و مرز و حریم زناشویی با خانواده هاي اصلی
- قطع رابطه با خانواده ها و یا برعکس وابستگی شدید به آن ها، ناتوانی در تصمیم گیري هاي شخصی و نداشتن استقلال فکري و زمینه را براي دخالت و تاثیرگذاري دیگران فراهم کردن.