به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، مسلما تا به حال شنیده اید که مرتب ورزش کردن، می تواند خطر مشکلات مزمن نظیر دیابت، بیماری های قلبی یا پوکی استخوان را کاهش دهد اما تحقیقات جدید نشان داده اند که ورزش می تواند تاثیر شگفت انگیز دیگری نیز داشته باشد: بهبود زندگی جنسی. مرتب ورزش کردن در مردان مانند ویاگرا طبیعی عمل می کند، ورزش با کاهش مشکلات نعوظ در آقایان در ارتباط است. در یک تحقیق مردان میان سالی که فعالیت بسیار کمی داشتند به مدت ۹ ماه وارد برنامه ورزشی منظمی با شدت بالا شدند و در کنارش فعالیت جنسی شان نیز مرتب گزارش می شد. در طی این دوره عملکرد جنسی این افراد به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرد. تحقیقات در خانم ها نشان داده آنهایی که به صورت فیزیکی فعال هستند میل و لذت جنسی بالاتری نسبت به زنان یکجا نشین دارند. محققان بر این باورند که دلیل بهبود میل جنسی، افزایش جریان خون در قسمت تناسلی خانم ها است.
افزایش و بهبود جریان خون، افزایش میل جنسی در مردان را نیز توجیه می کند. تغییر تصور فرد از بدن خود به واسطه ورزش نیز می تواند تاثیرگذار باشد. مردان و زنانی که ورزش می کنند، خود را از نظر جنسی مطلوب تر می بینند که همین منجر به رابطه بهتری می شود. قدرت، استقامت و انعطاف پذیری حاصل از ورزش نیز به این امر کمک می کند. بعلاوه، فعالیت فیزیکی ، مخصوصا تمرینات قدرتی ، می توانند سطح تستوسترون را افزایش دهند که می تواند میل جنسی در خانم ها و آقایان را افزایش دهد. با این حال بیش از حد ورزش کردن می تواند با کاهش تستوسترون تاثیر معکوسی داشته باشد. تحقیقات جدید نشان داده آقایانی که به صورت مرتب ورزش هایی با شدت بالا انجام می دهند میل جنسی پایین تری دارند. در حالی که این نگرانی بالقوه برای ورزشکاران حرفه ای و یا دیگر کسانی که بدون ریکاوری مناسب، بیش از حد به خود فشار می آورند وجود دارد اما مسئله ای نیست که بسیاری از ما بخواهیم نگرانش باشیم.
تاثیر ورزش بر اختلالات جنسی
یافته ها نشان داده است که در سال های اخیر روند گسترش افسردگی و اضطراب و دیگر اختلالات روحی بطور چشمگیری افزایش یافته که خود سبب بسیاری از مشکلات جسمی نیز می شود. ورزش و فعالیت بدنی با تعدیل وضعیت هورمونی بدن، سبب کاهش اضطراب و افسردگی و تنظیم و تعدیل میزان استرس و حتی تغییرات شخصیتی به صورت پیدایش دیدی مثبت تر نسبت به زندگی می شود.
محققان در پژوهش های خود نشان دادند که افرادی که ورزش می کنند کمتر دچار اضطراب، فشار عصبی، افسردگی و خستگی می شوند و نیروی بیشتری نسبت به افراد دیگر داشتند. همچنین یافته ها نشان داد که تنش عصبی، افسردگی، عصبانیت، خستگی و آشفتگی، همگی متعاقب فعالیت های بدنی کاهش می یابند. در حالی که نیروی ذهنی افزایش می یابد.
کالج آمریکایی طب ورزشی (ACSM) اعلام کرده است: ورزشی که ۲۰ تا ۳۰ دقیقه و حداقل ۳ بار در هفته و با شدت ۶۰ تا ۹۰ درصد حداکثر ضربان قلب انجام شود، فواید روانی بیشتری را دارد و استرس را به میزان بیشتری کاهش می دهد.
ورزش و کنترل هیجان
روان شناسان و دانشمندان فیزیولوژی معتقدند که هیجانات روانی منفی، علت اصلی بیماری ها است. التهاب و هیجان هنگامی که در انسانی پیدا شود، کمبود ویتامین ها، زخم معده، جنون و دیوانگی، بیماری های اعصاب، بیماری های روانی، قلب عروق و… از آن سرچشمه می گیرد. مجله لایف می نویسد: ۹۹ درصد از اختلافات زناشویی در نتیجه هیجانات آنی است و طبق آمار، ۶۰ درصد از حمله های عصبی در اثر عصبانیت و هیجان ناگهانی است.
دکتر الکسیس کارل می گوید: «عدم تعادل دستگاه عصبی احشایی، بیماری های معده و روده را سبب می شود.» دکتر ادوارد بودلسکی ثابت کرده است که بیماری قند مستقیما از هیجانات عصبی حاصل می شود، که تعادل شیمیایی بدن را به هم می زند. ورزش با مقاوم کردن اندام ها و دستگاه های بدن و از همه مهمتر، سیستم ایمنی بدن، با بروز این گونه هیجان ها مقابله و در صورت وجود هیجان آن را تعدیل می کند. همچنین به وسیله تقویت سیستم اعصاب و تسکین اسپاسم های عصبی، به مقابله با بیماری های عصبی و فیزیولوژیک می پردازد.
مقابله با استرس بوسیله ورزش
در پاسخ به فشارهای روانی و هیجانی و استرس، تمام سیستم های بدن اعم از سیستم عصبی و خودکار، سیستم هورمونی درون ریز، سیستم قلبی- عروقی و… برای عکس العمل مناسب آماده می شوند و در اثر آن هورمون های استرس از جمله آدرنالین، نورادرنالین و کورتیزول در خون آزاد شده و میزان فشار خون سرعت جریان خون و… افزایش می یابد و سیستم قلبی عروقی تنفسی، سریع تر انجام وظیفه می کنند.
دراین شرایط اگر ورزش هوازی انجام گیرد، تمام سیستم های بدن از جمله سیستم ایمنی بدن نیرومند و مقاوم شده و روند عکس العمل و مقابله آنها با عامل استرس زا تسهیل و اصلاح می شود و هیچ عارضه جانبی برای بدن به وجود نمی آید.
هورمون های استرسی، باعث هوشیاری بیش از حد بدن می شود و بازگشت آنها به حالت اولیه به دشواری صورت می گیرد. پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا و حتی نرمش های کششی قادرند، سیستم اعصاب را به حالت طبیعی برگردانند. این تمرینات عضلات را شل کرده و ضربان قلب را افزایش می دهند و باعث بهبودی جریان گردش خون می شوند و بدنبال آن، هورمون های استرسی از سیستم بدن پاک شده و بدن به حالت طبیعی و تعادل بر می گردد.
تاثیر ورزش بر خنثی کردن استرس
۱- هورمون های وارد شده در جریان خون به هنگام استرس را در مسیر صحیح هدایت و تعدیل می کند و اثر آنها بر سیستم ایمنی را کاهش می دهد.
۲- انقباض های شدید موجود در عضلات را آرام می کند.
۳- قدرت سیستم قلبی عروقی و سرعت جریان خون را افزایش می دهد و مقاومت عروقی را می کاهد.
فعالیت ورزشی که مردان برای داشتن رابطه جنسی بهتر می توانند انجام دهند
به غیر از داروهای جنسی، فعالیت ورزشی منظم می تواند بهترین درمان برای بهبود زندگی جنسی باشد. دکتر پیت مک کال، متخصص فیزیولوژی و مربی شخصی در انجمن آمریکایی فعالیت ورزشی (ACE) می گوید: «۳ تا ۴ بار ورزش کردن در هفته می تواند کمک شایانی به تکنیک جنسی، انعطاف پذیری مرد یا زن داشته باشد.» مک کال ۵ فعالیت ورزشی زیر را توصیه می کند:
۱- انجام تمرینات قدرتی
تمرینات قدرتی و وزنه ای تمرینات قدرت، می تواند آن چیزی باشد که پزشکان برای زندگی جنسی شما دستور داده اند. مک کال می گوید: «علت: وزنه برداری باعث تولید تستوسترون می شود که پیش نیاز اولیه برای تحریک جنسی مردان به شمار می رود».
انجام تمرینات قدرتی با تعداد ۱۰مرتبه تا مرز خستگی، با افزایش سطوح تستوسترون، قدرت و توان جنسی را افزایش می دهد. تمریناتی مانند دراز نشست و شنای سوئدی با تقویت ماهیچه ها و تقویت شانه ها، سینه و عضلات شکم به شما کمک خواهند کرد تا رابطه جنسی بهتری را تجربه نمایید. از آنجایی که ماهیچه های بالاتنه، در حین مقاربت جنسی مورد استفاده قرار می گیرند، لذا تقویت این قسمت از بدن می تواند مقاومت و استقامت فرد را افزایش دهد.
۲- ورزش های کگل (Kegels)
انجام ورزش های کگل یک فعالیت جنسی مناسب برای مردان نیز است. زیرا این فعالیت ها می توانند به استقامت و کنترل کمک نمایند (از طریق تقویت ماهیچه های PC یا عانه ای که به شما اجازه می دهند تا جریان خروجی ادرار را متوقف کنید). این نوع ورزش که به افتخار دکتر آرنولد کگل به این نام خوانده می شود، باعث تقویت ماهیچه های کف لگن شده و در نهایت تجربه مقاربت بهتری ایجاد می کند.
مک کال می گوید: «مردان می توانند با استفاده از حرکات کگل از طریق انقباض این ماهیچه ها پیش از ارضاء شدن، انزال خود را برای ۱۰ ثانیه به تاخیر بیندازند. حرکت عمل انقباض را انجام دهید و سپس استراحت نمایید و هرچه می توانید این فعالیت را تکرار نمایید.»
۳- یوگا
یوگا این اجازه را به شما می دهد تا در حالات خلاقانه جدید قرار گرفته و بیشترین لذت را از مقاربت جنسی خود ببرید و رابطه جنسی بهتری را تجربه کنید. مک کال می گوید: «یوگا به انعطاف پذیری شما کمک می کند که می تواند منجر به رابطه جنسی بهتر شود». برخی از متخصصان می گویند تمرینات یوگا، استقامت شما را هنگام نزدیکی با افزایش میزان انرژی، بهبود می بخشد.
۴- پیاده روی سریع
مطالعات بروی گروهی از مردان دارای اختلال جنسی نشان داد که فعالیت های هوازی باعث افت ۳۰درصدی خطر اختلال در نعوظ می شود. به طور مشخص، براساس مطالعه ای دیگر، فعالیت هوازی که حداقل ۲۰۰ کالری در روز انرژی می سوزاند (معادل پیاده روی سریع به میزان ۲ مایل) به طرز چشمگیری می تواند خطر اختلال در نعوظ را کاهش دهد. پیاده روی سریع از طریق بهبود گردش خون می تواند به درمان اختلال در نعوظ، کمک کند.
پیاده روی سریع، دویدن و سایر فعالیت های هوازی، به همان دلیلی که از حمله های قلبی جلوگیری می کنند، به زندگی جنسی شما نیز کمک می کنند. این نوع فعالیت ها، رگ های خونی شما را پاک نگه می دارد».
نتیجه: نعوظ طولانی تر و قدرتمندتر. فعالیت های شدید مانند پیاده روی سریع و دویدن، باعث ترشح اندروفین ها شده و آرامش شما را افزایش می دهد. این امر نیز می تواند عملکرد جنسی شما را بهبود بخشد.
۵- شنا کردن
از آنجایی که فعالیت جنسی می تواند به صورت یک کنش مقاومتی باشد، شنا کردن در مسافت طولانی می تواند توان کلی شما را به شدت افزایش دهد. مک کال می گوید: «شنا کردن به میزان حداقل ۳۰ دقیقه، ۳ مرتبه در هفته استقامت جنسی شما را بالا می برد.»
شنا کردن یک فعالیت عالی برای کم کردن وزن به شمار می رود که در نهایت رابطه جنسی لذت بخش تری را برای شما به ارمغان می آورد. از دست دادن چربی اضافی بدن باعث ایجاد عضلات شکم می شود. تلاش کنید برخی از (یا تمامی) فعالیت های فوق الذکر را انجام دهید تا تکنیک جنسی، استقامت و انعطاف پذیری تان بهبود یابد. همسر شما با توان جنسیتان تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. در ضمن جذاب تر به نظر می رسید.