در مقاله های پیشین خود در مورد تاثیر معدل در کنکور دکتری و شانس قبولی برای تحصیل در دکتری به تفصیل بحث کردیم. اینکه در سال هایی از کنکور دکتری معدل های دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد با وزن 20 درصدی می توانست بر رتبه و نتایج مرحله ازمون تاثیر بگذارد قبلا صحبت شد. ولی آیا معدل ارشد در مصاحبه دکتری تاثیر گذار است؟ و این تاثیر گذاری چقدر می تواند باشد؟ این سوال هایی است که ساعدنیوز در مقاله حاضر قصد دارد تا به آن پرداخته و ابعاد مختلفش را برای داوطلبین کنکور دکتری روشن تر کند.
تاثیر معدل ارشد در مصاحبه دکتری به چه صورت است؟
قبل از ورود به این مبحث باید یادآور شویم که برای قبولی در کنکور، نتایج ازمون کتبی با وزن 50 درصد و مصاحبه حضوری دکنری با وزن 50 درصد تاثیر گذار خواهد بود. با این حساب می توان گفت که مصاحبه دکتری تاثیر مستقیم و مهمی در قبولی داوطلب در مقطع دکتری می گذارد و می تواند تعیین کننده در موفقیت فرد در مقطع دکتری باشد. اما از 50 درصدی که با مصاحبه دکتری سنجیده می شود، 20 درصد اختصاص به سوابق آموزشی داوطلب پیدا کرده است.
منظور از سوابق آموزش و پژوهشی، فعالیت های علمی فرد از قبیل نوشتن و تنظیم مقالات در مجلات معتبر، ثبت اختراع و مورادی از این دست است. نتایج به دست آمده در دوره ها و مقاطع پایین تر از جمله کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز در این بخش جای دارد و معدل های فرد نیز در سنجش ها مد نظر قرار می گیرد. البته باید یادآور شویم که درجه اهمیت هر کدام از بخش های سوابق تحصیلی در دانشگاه های مختلف بنا به سیاست های خاص هر دانشگاه متفاوت است و بنابر این درجه تاثیر معدل در نمره که داوران در جلسه مصاحبه به شما می دهند می تواند متفاوت و متغیر باشد.
از طرف دیگر سی درصد باقی مانده در دستان اساتید و داوران قرار دارند و آن ها با سنجش علمی شما در جلسه مصاحبه می توانند بنا به معیارهای ارزشیابی خود به شما نمره دهی کنند. در اینجا طبیعی خواهد بود که معدل های شما و فعالیت های که در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد کرده اید می تواند بر افکار و نظری که داوران نسبت به شما دارند، تاثیر مهمی داشته باشد و با این حساب می تواند تاثیر معدل در نتایج مصاحبه مهم باشد. بنابراین تاثیر معدل ارشد در مصاحبه دکتری مهم است و باید به آن توجه نمود.