دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه / اخبار عمومی /

تازه‌ترین اخبار بارندگی ایران 

دوشنبه، 12 فروردین 1398
کد خبر: 28775
ساعدنیوز: راساس هشدار سازمان هواشناسی کشور روز دوشنبه ۱۲ فروردین تا حد امکان از سفر به مناطق غرب و جنوبغرب کشور خودداری و در صورت لزوم با آگاهی و آمادگی در برابر شرایط جوی مخرب اقدام شود.

‌به گزارش سایت خبری ساعدنیوز و به نقل از خبرگزاری تسنیم، براساس هشدار سازمان هواشناسی کشور، رگبار باران  با رعدوبرق، برخی نقاط بارش تگرگ  و  وزش باد شدید و سیلاب و  طغیان رودخانه ها در استان های خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، غرب استان فارس، جنوب و شمال غرب اصفهان، نیمه شمالی بوشهر و جزایر شمالی خلیج فارس.  در استانهای مرکزی، جنوب قم،  زنجان، همدان  و طی بعد از ظهر و شب  دامنه های البرز در  استانهای تهران، البرز، قزوین  و سمنان بارش باران گاهی با رگبار و رعدوبرق و  وزش باد شدید که پیامد آن آبگرفتگی معابر با احتمال سیلابی شدن مسیلها پیش بینی می‌شود.

همچنین بعد از ظهر و شب دوشنبه مسیرهای  کوهستانی و گردنه های برفگیر  دامنه های البرز در شمال  و  نقاط مرتفع جاده های کوهستانی زاگرس  در شمالغرب و غرب کشور  بطور موقت با بارش برف پیش بینی می شود و احتمال انسداد موقت جاده  وجود دارد  و  آبهای خلیج فارس بخصوص سواحل بوشهر و خوزستان طی یکشنبه و دوشنبه مواج و طوفانی پیش‌بینی میشود.
بنابراین برای حفظ ایمنی و جلوگیری از خسارات احتمالی اقدامات زیر توصیه می شود:

تا حد امکان از سفر به مناطق غرب و جنوبغرب کشور خودداری و در صورت لزوم با آگاهی  و آمادگی در برابر شرایط جوی مخرب اقدام شود.

از توقف در حاشیه و بستر رودخانه ها و مکانهای  مستعد سیلاب  جدا خودداری  و از فعالیتهای کوهنوردی  اجتناب شود. محدودیت برای حرکت شناورهای سبک در مناطق میانی تا شمال خلیج فارس اعمال شود.

 
 

سردار پورجمشیدیان در گلستان: انفجار دهانه ورودی رود قره‌سو به دریای خزر توسط سپاه

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گمیشان، سردار علی اکبر پورجمشیدیان شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین اقدامات برای خروج آب از مناطق سیل زده اظهارداشت: در دهانه ورودی رود قره‌سو به دریای خزر توسط یگان تخریب نیروی زمینی سپاه انفجار انجام شد تا سرعت خروج آب و ورود به دریا افزایش یابد.

وی افزود: این اقدام خروج آب‌های انباشته شده از دشت گرگان را 2 تا 3 برابر افزایش داده است.

معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه گفت: عملیات یگان تخریب نیروی زمینی سپاه در انفجار خطی و زنجیره‌ای در دهانه رودخانه قره‌سو در جنوب بندرترکمن موفق بود.

سردار پورجمشیدیان افزود: این انفجار برای لایه‌برداری از رسوبات و سرعت و سهولت چند برابری در ورود آب به دریای خزر انجام شده است.

معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه گفت: با این انفجار حجم آب خروجی 2 تا 3 برابر شده است. در شرایط کنونی انتقال آب‌های جمع شده در گمیشان، آق‌قلا و خواجه نفس به سمت دریا ضروری‌ترین کار است.

وی اظهارداشت: مردم نگران نباشند نیروی زمینی سپاه و مجموعه سپاه و بسیج تا آخرین روز که مشکلات مردم برطرف شود در کنار و خدمت مردم هستند و مانند روز نخست آنها را یاری می‌کنند.

آبگرفتگی 4500 واحد مسکونی و تجاری در لرستان؛ رئیس جمهور در استان حضور یابد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، آیت‌الله سیداحمد میرعمادی در جلسه ستاد بحران استان لرستان اظهار داشت: معاون اول رئیس‌جمهور در سیل اخیر نسبت به تمام استان‌ها سنگ تمام گذاشت و در این مناطق حضور پیدا کرد، حضور او منشاء آثار و برکات بوده و قطعاً در این سفری که به استان لرستان دارد مردم ما قدردان او هستند.

وی افزود: خسارات زیرساختی و خسارت مالی فراوانی در استان لرستان داشته‌ایم، خسارات بیش از آن چیزی است که الان گفته می‌شود. در این جلسه می‌خواهیم حرف‌های مردم را بازگو کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان عنوان کرد: همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند حادثه سیل یک آزمون بود، آزمونی که برای مردم ما پیام‌ها و پیامدهای فراوانی داشت، این سیل نشان داد مسئولان، مردم حادثه‌دیده را تنها نمی‌گذارند و در کنار آنان هستند، نوع دوستی، ایثار و گذشت مردم در این قضیه نشان داده شد.

وی بیان کرد: مردم ما در تمام موارد در امتحان‌ها پیروز و سربلند بیرون آمده‌اند، هم‌نوعی و ایثار خودشان را نشان داده‌اند، این حادثه سیل مسئله دیگری داشت و آن این است که ضعف‌ها، کمبودها و موارد آسیب‌زا و همین‌طور کارهای غیرکارشناسی را نشان داده‌است.

میرعمادی با انتقاد از اینکه شهرستانی که کمترین امکانات را برای مهار سیل دارد چطور می‌تواند سیل را مهار کند تصریح کرد: دستگاه‌ها برای ارائه خدمات امکاناتی ندارند، کمبودهای دستگاه اجرایی، کمبودهای شهرداری، کمبودهایی که نهادها و ادارات دارند یکی از چیزهایی است که باید از این تجربه درس بگیریم و استفاده کنیم؛ کمبودها و ضعف‌های خودمان را باید جبران کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان خاطرنشان کرد: با هماهنگی بسیار خوبی نیروهای مسلح به‌میدان آمدند، هم‌چنین نیروهای مردمی، جهادی و نیروهای مردمی از استان‌های دیگر نیز پای کار آمدند این‌ها چیزهای ارزشمندی است.

میرعمادی اظهار داشت: همه شهرستان‌های ما خسارت‌دیدند، بدون استثناء هیچ شهرستانی نداریم در این حادثه آسیب ندیده باشد، مردم می‌گویند اسباب و اثاثیه منازل‌شان از بین رفته، خانه‌ها تا 2 متر در آب و یک‌ونیم متر گل‌ولای فرو رفته، اما کف‌کش و لجن‌کش وجود نداشت.

وی افزود: 1500 واحد مسکونی و تجاری شهری و 3 هزار روستایی دچار آب‌گرفتگی شدند، بعضی شهرستان‌ها تا نصف و یک‌سوم دچار آب‌گرفتگی می‌شود. منازل مردم تخریب و دچار مشکل شده، نیاز به تعمیر و بازسازی دارد؛ واحدهای تجاری، مغازه‌های متعدد با لوازم و دام‌های روستایی، استخر پرورش ماهی و150 واحد آسیب‌دیده و از بین رفته‌ است؛ هم‌چنین زمین‌های کشاورزی از بین رفته و از یک تا 2 سال قابل کشت نخواهد بود.

نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان عنوان کرد: در آذرماه، بهمن و اواخر اسفند تا اوایل فروردین تا به امروز در استان لرستان سیل داشتیم، در دو سیل گذشته دولت مصوبه‌ای برای جبران خسارت نداشته و ظاهراً دستگاه‌ها و بنیاد مسکن 12 میلیون وام و 2 میلیون بلاعوض دادند؛ مردم می‌گویند یک مقداری از گذشته جبران نشده است. مصوبه در دولت گذاشته شود؛ این مصوبه که الان دولت براساس شاخص‌ها تعیین کرده  کار بسیارخوبی بوده، به گذشته هم سرایت کند تا دردی از گذشته مردم دوا شود.

وی خطاب به معاون اول رئیس‌جمهور بیان کرد: اعتبار لازمی برای التیام درد مردم و زیرساخت‌ها در نظرگرفته شود؛ انتظار این است به‌دلیل محرومیت و بیکاری که وجود دارد عنایتی شود تا در این جلسه مصوبه‌ای امیدبخش و خوشحال‌کننده برای مردم لرستان داشته باشیم و مردم آن را احساس کنند.

میرعمادی گفت: ما در استان تلفات جانی نداشتیم، مردم هم نجابت به خرج دادند، اقدام جهادی در استان صورت گرفت این نباید مانع و سبب شود استان لرستان در مواجهه با سایر استان ها نادیده گرفته شود؛ انتظار این است آقای رئیس‌جمهور به لرستان سفر کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان خاطرنشان کرد: مردم نجیب لرستان خودشان سیلاب مدیریت کردند و پای کار هستند، انتظار این است مردم احساس کنند اگر نجابت به خرج دادند و اقدام جهادی کردند، بیش‌تر مورد توجه واقع شوند این را فرهنگ‌سازی کنید؛ جواب نجابت مردم را نجیبانه و کریمانه بدهید.

احتمال ذوب برف و تداوم سیلاب در روزهای آینده در گلستان وجود دارد

علی نظری شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهارداشت: سطح پوشش برف حوضه گرگانرود و قره‌سو بر اساس اطلاعات حاصله از پژوهشگاه فضایی ایران، در حدود 3 هزار و 700 کیلومتر مربع است و به صورت میانگین ارتفاع برف در مناطق کوهستانی استان نیز حدود یک متر برآورد می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان گلستان گفت: احتمال ذوب برف در حوضه گرگانرود و قره‌سو و تداوم سیلاب در روزهای آینده در استان گلستان وجود دارد.

وی اظهار کرد: با توجه به عملیات برف‌سنجی و چگالی برف موجود، پتانسیل تولید رواناب حاصل از ذوب برف حدود 220 میلیون متر مکعب تخمین زده می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گلستان تصریح کرد: با توجه به اخطاریه هواشناسی مبنی بر وجود سامانه بارشی در استان و وزش باد در صورت افزایش شدید دما و ذوب ناگهانی پوشش برف، امکان افزایش آبدهی رودخانه ها و ایجاد سیلاب در حوضه گرگانرود محتمل است.

نظری گفت: از هم استانی‌ها تقاضا داریم همچنان از نزدیک شدن به حاشیه رودخانه‌ها، مسیل‌ها و نقاطی که مستعد جاری شدن سیل است، خودداری کنند.

3 سد در لرستان سرریز کرد؛ خسارت 315 میلیارد تومانی به حوزه آب استان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، رضا میرزایی در جلسه ستاد مدیریت بحران استان که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد بابیان اینکه در حال حاضر 15 سد در استان در دست اجرا و یا به بهره‌برداری رسیده است اظهار داشت: از این تعداد سه سد مربوط به آب نیرو، 12 سد مربوط  به آب منطقه‌ای است که شش سد تاکنون با حجم مخزن 206میلیون مترمکعب به بهره‌برداری رسیده و تاکنون بیش از 95 درصد معادل 196میلیون مترمکعب حجم مخازن سدها پرشده است.

وی افزود: سه سد کزنار الیگودرز، هاله کوهدشت و ایوشان خرم‌آباد سرریز کرده است؛ با توجه به آمار سازمان هواشناسی استان لرستان داری 515 میلی‌متر میانگین بارندگی در بلندمدت است ولی آمار میانگین آبی سال جاری پرباران‌ترین استان کشور بوده است. 

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان عنوان کرد: استان لرستان دارای 130 رودخانه فصلی و دائمی با طول 900کیلومتر است و بر اساس آمار هیدرومتری بر روی رودخانه‌های اصلی میانگین بلندمدت حجم آب خروجی از استان لرستان حدود 12و نیم میلیارد مترمکعب است که از این میزان حدود 8میلیارد مترمکعب مربوط به آب‌های تولیدی در استان لرستان و 4ونیم میلیارد مترمکعب مربوط به روان آب‌های ورودی از استان‌های هم‌جوار است.

وی بیان کرد: در بارندگی‌های سال آبی جاری از ابتدای مهرماه سال گذشته مجموع بارش‌های استان 26ونیم میلیون مترمکعب بوده که از این میزان حدود 10میلیارد مترمکعب به‌صورت روان آب از استان خارج و به مخازن سدهای دز و کرخه واردشده است.

 
 

میرزایی با اشاره به شرایط زمین‌شناسی و وجود سازندهای ریزدانه و همچنین شیب توپوگرافی که حدود 71 درصد استان لرستان کوهستانی و دارای شیب 25درصد است تصریح کرد: میانگین بارش‌های استان لرستان بالا است و با توجه به نبود تأسیسات ذخیره‌سازی، کنترل سیلاب و حجم ناچیز سدهای استان با 420میلیون مترمکعب نمی‌تواند سیلاب‌های استان لرستان و همچنین خوزستان را کنترل کند.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان پل‌دختر به دلیل قرار گرفتن در خروجی استان لرستان سیل خیزترین شهرستان استان و پس‌ازآن شهرستان خرم‌آباد قرار دارد و همچنین دبی تغییر رودخانه‌های استان حداکثر در سیل اخیر حدود سه هزار و 350مترمکعب در ثانیه بوده که مربوط به رودخانه کشکان بوده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به خسارات سیلاب اخیر گفت: در اثر این سیلاب خسارات زیادی به دیواره حفاظتی شهرها، روستاها، ایستگاه‌های پمپاژ، شبکه‌های آبیاری و زهکشی و همچنین طرح‌های آب‌رسانی شرب شهری و روستایی و شبکه‌های برق استان واردشده بر همین اساس درمجموع خسارت‌های وارده به مجموعه‌های وزارت نیرو 315میلیارد تومان بوده است.

وی با اشاره به بحرانی بودن دو حوزه رودخانه تیره شهرستان دورود با دبی سیلابی حدود 350‌مترمکعب در ثانیه است افزود: حداکثر ظرفیت این رودخانه 420مترمکعب در ثانیه است که با توجه به سیلاب رودخانه سیلاخور، بیاتان، آبسرده و سرریز سد مروک پیش‌بینی‌شده که سیلاب رودخانه تیره در شهرستان دورود به حدود 600مترمکعب در ثانیه برسد در همین راستا پیش‌بینی می‌شود بخش ساحلی شهر غرق آب شود.

میرزایی بابیان اینکه دبی رودخانه کشکان هزار 582مترمکعب در ثانیه است عنوان کرد: با توجه به اینکه این رودخانه شهر پل‌دختر، معمولان، روستاهای پرجمعیت در مسیر و بخش‌هایی از شهرستان چگنی را دربر می‌گیرد پیش‌بینی می‌شود با ورود سامانه بارشی دررود خانه کشکان تا حدود 3هزار 500مترمکعب در ثانیه برسد بر همین اساس روستاهای مسیر رودخانه و بخشی از شهر پل‌دختر غرق آب خواهد شد.

وی بیان کرد: در سیلاب اخیر مشخص شد که استان لرستان به دلیل عدم وجود سدهای مخزنی و کنترل سیلاب قادر نیست نقش مؤثری در مدیریت سیلاب حوزه‌های کرخه و کارون ایفا کند بر همین اساس ضروری است وزارت نیرو با ایجاد سیستم پویا در توزیع آب و ساخت مخازن در بالادست استان سبب شود که سیلاب‌های استان لرستان و خوزستان کنترل شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان تصریح کرد: وزارت نیرو می‌تواند با ایجاد سدهایی همچون تنگ شبیخون، معشوره، داربلوط ، کاکاشرف، بهرام کش، بن لار، چولهول مازیان رود و زال سیلاب را در بالادست شهرهای بزرگ کنترل کند.

وی با اشاره به اهمیت احداث سد معشوره گفت: چنانچه این سد ساخته شود می‌تواند سیلاب شهرستان‌های چگنی، معمولان و پل‌دختر بخش زیادی از سیلاب استان خوزستان را کنترل کند، سد معشوره در سنوات گذشته بناشده ساخته شود ولی به دلایلی در مخزن این سد بازنگری کردند و مخزن از 580 میلیون مترمکعب به 50میلیون مترمکعب تغییر دادند ولی چنانچه با مخزن قبلی ساخته شود می‌تواند بخش عمده‌ای از سیلاب استان لرستان و خوزستان را کنترل کند.

میرزایی خاطرنشان کرد: از دیگر درخواست‌های استان لرستان از وزارت نیرو تسریع در ساخت سدهای اجرایی آب سرده، شهید بروجردی، کمندان، مروک، مخمل کوه، زیبا محمد، تاج امیر، عالی محمود است.

سیلاب 26 میلیارد تومان خسارت به مدارس استان گلستان وارد کرد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، احسان گوهری‌راد شامگاه یکشنبه در جلسه بررسی وضعیت مدارس سیل‌زده گلستان اظهار داشت: حدود 2 هزار و 200 نفر از دانش‌آموزان سیل‌زده در مدارس آب گرفته شهرستان آق‌قلا که روند آموزشی آنها دچار مشکل است از طریق50 کانکسی که کاربری آموزشی داشته و امروز به استان گلستان می‌رسد تا در اختیار مدارس قرار گیرد، پس از تعطیلات به تحصیل خود ادامه خواهند داد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان افزود: مشکل مدارس در شهرستان گنبدکاووس حل شده اما با افزایش آب‌گرفتگی در شهرستان گمیشان تعداد مدارس آسیب دیده از 256 به 308 مدرسه رسیده است.

گوهری‌راد ادامه داد: 12 مدرسه شهرستان بندرترکمن در اختیار سیل‌زدگان و دستگاه‌های اجرایی قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: تاکنون 52 مدرسه در اختیار دستگاه‌های اجرایی امدادرسان قرار گرفته و حدود 40 هزار نفر از هم استانی های سیل زده در اماکن آموزشی اسکان داده شده اند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان همچنین گفت: علاوه بر آب گرفتگی مدارس، به تاسیسات و تجهیزات آن ها نیز خساراتی جدی وارد شد.

گوهری‌راد اظهار کرد: حدود 26 میلیارد تومان خسارت به مدارس استان گلستان بر اثر سیلاب وارد شده است.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
سابمیت مقاله چیست؟
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
مراحل سابمیت مقاله
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC