به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از مهر، مهدی ایرانمنش با اشاره به اینکه رشته کشتی سازی و مهندسی دریا تنها رشته ای است که تعداد فارغ التحصیلان آن زیاد نیست و بازار کار برای فارغ التحصیلان این رشته اشباع نشده است، اظهار کرد: طی سال های گذشته صنعت دریایی کشور رشد و توسعه زیادی داشته است؛ باتوجه به گسترش رشد این صنعت در کشور نیاز به نیروهای متخصص در این حوزه افزایش یافته و همین امر موجب شده تا فارغ التحصیلان این رشته بازار کار خوبی داشته باشند.
وی افزود: سازمان بنادر، کارخانجات کشتی سازی و بخش خصوصی در حوزه کشتی سازی از توانمندی و ظرفیت فارغ التحصیلان دانشکده مهندسی دریا دانشگاه صنعتی امیرکبیر استفاده می کنند.ولی باتوجه به اینکه هنوز بازار کار رشته مهندسی دریا اشباع نشده تعدادی از فارغ التحصیلان این دانشکده به عنوان هیات علمی و تعدادی نیز در صنایع مختلف دریایی مشغول به کار می شوند.
ایرانمنش خاطرنشان کرد: فارغ التحصیلان این دانشکده در صنایع آب شرب، اسکله دریایی، صنایع دریایی و کارخانه های کشتی سازی مشغول به کار می شوند. در شهر تهران نیز شرکت های طراحی کشتی ایجاد شده است که فارغ التحصیلان این دانشکده می توانند در این شرکت ها نیز مشغول به فعالیت شوند بنابراین می توان گفت میزان بیکاری میان فارغ التحصیلان این رشته نسبت به دیگر رشته های دانشگاهی بسیار کمتر است.
رئیس دانشکده مهندسی دریا دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: اولین دانشکده کشتی سازی ایران مربوط به دانشگاه صنعتی امیرکبیر است و پس از آن گروه مهندسی دریا در دانشگاه صنعتی شریف ایجاد و در حال حاضر نیز برخی از دانشگاه های دیگر شهرها نیز اقدام به راه اندازی دانشکده مهندسی دریا کرده اند. در این دانشکده گرایش های سازه و هیدرومکانیک و ساخت و طراحی کشتی و سازه های دریایی تدریس می شود.
وی ادامه داد: در یک کارخانه کشتی سازی حدود ۳۷ حرفه مشغول به فعالیت می شوند بنابراین تنوع حرفه و شغل در این حوزه بسیار زیاد است.
رئیس دانشکده مهندسی دریا دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از توان و ظرفیت نیروهای جوان متخصص کشور، گفت: در سال های اخیر به دلیل تحریم هایی که علیه کشور ایجاد شده در حوزه صنایع دریایی از توان و ظرفیت دانشگاه های داخلی و متخصصان و فارغ التحصیلان بسیار استفاده شده است.
ایرانمنش اضافه کرد: درحال حاضر شرکت ملی نفت ایران ساخت سکوهای نفتی را به شرکت های داخلی واگذار می کند و این موضوع یک فرصت خوب برای دانشگاه های کشور و فارغ التحصیلان دانشگاهی بشمار می رود. ایران طی سال های گذشته در همه حوزه ها پیشرفت های چشمگیری داشته که این پیشرفت ها دشمنان را به حیرت می اندازد.
رئیس دانشکده مهندسی دریا دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به تخصص اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور گفت: اکنون به کمک متخصصان داخلی نیازهای کشور در تمامی صنایع تامین می شود. رئیس یکی از کارخانجات کشتی سازی فارغ التحصیل دانشکده مهندسی دریا دانشگاه صنعت امیرکبیر است و قرار است همکاری دانشکده با این کارخانه شکل گیرد.
وی افزود: این دانشکده در ساخت شناورهایی در آبادان، بندرعباس و قشم فعالیت می کند که اطلاعات آنها به زودی اعلام خواهد شد. به نظر بنده لازم است موضوع ارتباط با صنعت در حوزه مهندسی دریا بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد چرا که اعضای هیات علمی این دانشکده بسیار توانمند هستند و تاکنون نیز در اجرای پروژه های بزرگ تحقیقاتی در این حوزه مشارکت داشته اند.
ایرانمنش تاکید کرد: این دانشکده در شهر بندرعباس مرکز نوآوری راه اندازی کرده که پروژه های تحقیقاتی خوبی در این مرکز رشد در حال انجام است.