دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

بازار / رپورتاژ آگهی /

تفاوت چاپ دیجیتال با چاپ افست چیست؟ 

پنجشنبه، 04 مرداد 1403
کدام روش چاپ افست یا دیجیتال؟ در پاسخ به این سوال،‌ باید تفاوت بین آن‌ها را بدانید و درک کنید که هر کدام در چه زمینه‌هایی عملکرد بهتری دارند. برای این منظور، در اینجا به مقایسه این دو تکنیک چاپ از جنبه‌های مختلف می‌پردازیم.

تفاوت چاپ دیجیتال با چاپ افست چیست؟

چاپ افست و دیجیتال، دو مورد از اصلی‌ترین روش‌های چاپ هستند که در چاپخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر کدام از این دو روش، مزایا و ویژگی‌های خاص خود را دارند و همین باعث شده در صنعت چاپ، طرف‌داران زیادی داشته باشند.

حال سوالی که برای بسیاری از افراد پیش می‌آید، این است که از بین این دو روش، کدام یک بهتر است یا اصلا تفاوت آن‌ها در چیست؟ از همین رو ما در این مطلب تصمیم داریم به معرفی این دو تکنیک بپردازیم و تفاوت آن‌ها را به شما توضیح دهیم.

معرفی چاپ افست

در این روش، از صفحات آلومینیومی برای انتقال تصاویر و متن‌ها روی یک روکش لاستیکی استفاده می‌شود و سپس طرح مورد نظر روی روکش، به سطح پروژه منتقل خواهد شد؛ به عبارت دقیق‌تر، جوهر در این تکنیک به روش مستقیم روی سطح کار منتقل نمی‌شود و به همین علت، به آن Offset می‌گویند.

در چاپ افست، طرح مورد نظر ابتدا روی صفحات فلزی حساس به نور (پلیت) حک می‌شود. سپس، هر کدام از رنگ‌های طرح با استفاده از غلتک‌های جوهر جداگانه به پلیت منتقل می‌شوند. در مرحله بعد، جوهر از پلیت به یک لاستیک نرم منتقل می‌شود و در نهایت، با فشار استوانه چاپ، طرح از لاستیک به کاغذ منتقل می‌شود.

برای چاپ افست از سیستم رنگی CMYK استفاده خواهد شد و به همین علت رنگ‌های به دست آمده در خروجی، همان چیزی هستند که در ذهن مشتری وجود داشت. تکنیک افست یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای چاپ طرح‌های مختلف روی بروشور، پوستر، کاتالوگ، ساک دستی، لیبل و ... است. کیفیت بالای طرح نهایی در کنار سرعت و دقت بالای دستگاه‌های افست،‌ باعث شده خیلی از افراد برای پروژه‌های تبلیغات خود آن را انتخاب کنند.

مزایا

ازجمله مهم‌ترین مزایای چاپ افست، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:‌

  • کیفیت بسیار بالا در چاپ طرح‌‌هایی با جزییات فراوان

  • هزینه مناسب و مقرون‌به‌صرفه

  • امکان استفاده روی سطوح مختلف و انواع کاغذ

  • قابل استفاده برای جوهرهای خاص مثل متالیک یا پنتون

معایب

بدون‌شک چاپ افست در کنار مزایای فراوان، از نقاط ضعف خاص خود هم برخوردار است که برخی از آن‌ها عبارتند از:‌

  • خرید اولیه دستگاه‌ و همچنین راه‌اندازی آن برای هر بار چاپ، به هزینه زیادی نیاز دارد.

  • ضایعات فراوانی در حین چاپ تولید می‌کند.

  • حین چاپ تا زمان اتمام کار دستگاه،‌ امکان تغییر اطلاعات وجود ندارد.

معرفی چاپ دیجیتال

در این روش برعکس قبلی،‌ چاپ طرح‌های مختلف به‌صورت مستقیم روی سطح کار انجام می‌شود. اپراتور، طرح مورد نظر را در قالب فایل‌هایی با فرمت jpg یا pdf به دستگاه چاپگر می‌دهد و این دستگاه، جوهر را به سطح کار منتقل می‌کند.

مزایا

ازجمله مهم‌ترین مزایای چاپ به روش دیجیتال نسبت‌ به چاپ افست، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عملکرد این روش ساده‌تر بوده و پیچیدگی‌های افست را ندارد.

  • در حین کار می‌توان اطلاعات را تغییر داد.

  • کیفیت بسیار بالایی دارد.

معایب

این روش هم از نقاط ضعف خاص خود برخوردار است که عبارتند از‌:

  • هزینه آن به‌خصوص برای تیراژ بالا، نسبت‌به افست بسیار بیشتر است.

  • از رنگ‌های استاندارد پشتیبانی می‌کند و رنگ‌های خاص با آن قابل اجرا نیست.

  • در انتخاب متریال و سطح کار نسبت‌به روش افست، محدودتر است.

بررسی تفاوت‌های چاپ افست و دیجیتال

در بخش‌های قبلی تا حدودی با این دو تکنیک در صنعت چاپ آشنا شدید؛ اما به احتمال زیاد، همچنان این سوال در ذهنتان مطرح است که کدام یک از آن‌ها انتخاب بهتری برای پروژه‌های شما به نظر می‌رسند؟ در پاسخ به این سوال،‌ باید تفاوت بین آن‌ها را بدانید و درک کنید که هر کدام در چه زمینه‌هایی عملکرد بهتری دارند. برای این منظور، در اینجا به مقایسه این دو تکنیک چاپ از جنبه‌های مختلف می‌پردازیم.

حجم پروژه و تیراژ چاپ

یکی از مهم‌ترین مسائلی که تفاوت چاپ افست و دیجیتال را مشخص می‌کند، کاربرد آن‌ها برای پروژه‌هایی با حجم مختلف است. توصیه می‌کنیم اگر حجم سفارشتان بالاست،‌ به سراغ روش افست بروید. دستگاه‌های مورد استفاده در این روش، توانایی خوبی برای پوشش حجم بالایی از سفارشات را دارند. اگر تیراژ چاپتان بالا باشد، چاپ دیجیتال برایتان بسیار پرهزینه می‌شود و به هیچ عنوان عاقلانه و ‌صرفه نخواهد بود.

تفاوت در سرعت

در روش افست برای چاپ هر رنگ،‌ باید یک زینک خاص تهیه شود و به همین دلیل، فرایند انجام این روش کمی زمان‌بر خواهد بود؛ اما چاپ دیجیتال خیلی سریع انجام می‌گیرد و نیازی نیست برای دریافت نتیجه منتظر بمانید. اگر نیاز به چاپ فوری سفارش خود در مدت زمان زیر سه ساعت را دارید،‌ ناچارید روش دیجیتالی را انتخاب کنید.

کیفیت چاپ

هر دو شیوه چاپ، از کیفیت قابل قبولی برخوردار بوده و می‌توانند توقعات و انتظارات شما را برآورده کنند؛ البته درصورتی‌که طرح شما بسیار دقیق و با جزییات است، روش افست می‌تواند انتخاب بهتری باشد. در این روش، امکان استفاده از رنگ‌های خاص هم وجود دارد و ‌به‌طور کلی از نظر سطح کیفی، نسبت‌به روش دیجیتال بهتر است.

نوع متریال سطح چاپ شونده

یکی دیگر از تفاوت‌هایی که بین چاپ افست و چاپ دیجیتال دیده می‌شود، متریال‌های قابل استفاده توسط این دو دستگاه است. در گذشته چاپ دیجیتالی فقط روی یکسری متریال خاص انجام می‌شد؛ اما امروزه چاپگرهای دیجیتالی بسیار منعطف‌تر و پیشرفته‌تر شده‌اند. با این وجود همچنان متریال‌های تحت پوشش توسط دستگاه‌های افست بیشتر است. درصورتی‌که بخواهید طرح مورد نظرتان را روی مقواهای خیلی ضخیم مثل ایندربرد چاپ کنید، ناچارید به سراغ روش افست بروید.

نمونه‌گیری از طرح مورد نظر

کاملا طبیعی است که مشتری بخواهد قبل از چاپ انبوه، یک نمونه از محصول مورد نظر خود را مشاهده کرده و کم و کاستی آن را بسنجد. در چنین شرایطی، چاپ دیجیتال می‌تواند خیلی سریع برایتان یک نمونه از طرح مورد نظر را آماده کند؛ اما انجام این کار از طریق چاپ افست، بسیار پرهزینه خواهد بود.

قابلیت شخصی‌سازی

درصورتی‌که نیاز دارید سفارشات خود را شخصی‌سازی کنید، روش چاپ دیجیتال برایتان انتخاب مناسب‌تری به نظر می‌رسد. با وجود تمام قابلیت‌ها و امکانات دستگاه افست،‌ گزینه مناسبی برای چاپ به روش شخصی‌سازی‌شده به‌شمار نمی‌رود.

هزینه چاپ

یکی از مهم‌ترین مسائلی که برای مشتریان اهمیت دارد، هزینه‌های نهایی چاپ است و اکثر افراد می‌خواهند بدانند که این دو روش از نظر قیمت و هزینه چه تفاوت‌هایی با هم دارند.

راه‌اندازی و آماده کردن دستگاه‌های چاپ افست، هم زمانبر و هم پرهزینه است؛ یعنی اگر شما بخواهید برای تعداد کمی سفارش از این روش استفاده کنید، ناچارید هزینه بیشتری نسبت‌به روش دیجیتال بپردازید. این در حالی است که برای تیراژهای بیشتر، هزینه نهایی سفارش شما نسبت‌به چاپ دیجیتال بسیار پایین‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر خواهد بود. به عبارت دقیق‌تر باید گفت که تفاوت هزینه این دو تکنیک، مطابق با حجم سفارشات مشتریان تعیین می‌شود.

سفارش چاپ پروژه‌های مختلف با کیفیت بالا در مهرسام چاپ

در این مطلب سعی کردیم شما را با دو روش چاپ رایج در چاپخانه‌ها، یعنی چاپ افست و دیجیتال آشنا کنیم؛ همچنین به بررسی تفاوت این روش‌ها با هم پرداختیم. همان‌طور که متوجه شدید، برای سفارش پروژه‌های مختلف در تیراژ بالا، روش افست مناسب‌تر و عاقلانه‌تر است. در کل شما باید با توجه به نیازها و خواسته‌های خود، بهترین روش چاپ را انتخاب کنید.

فرقی نمی‌کند که انتخاب شما کدام روش باشد، در هر صورت باید انجام پروژه‌های خود را به چاپخانه‌های معتبر و با سابقه بسپارید. در این خصوص، مهرسام چاپ یکی از بهترین گزینه‌ها به شمار می‌رود. این مرکز با برخورداری از تجهیزات مدرن و پیشرفته، تمام طرح‌های مدنظرتان را روی محصولاتی که نیاز داشته باشید، مثل کاتالوگ، جعبه، بروشور، ساک دستی و ... چاپ می‌کند. کیفیت نهایی این محصولات هم کاملا استاندارد است و به همین دلیل، با خیال راحت می‌توانید به این مرکز اعتماد کنید. برای دسترسی و سفارش چاپ افست به وبسایت mstprint.com مراجعه کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «رویا بهشتی زواره»، ریاضی‌دان برجسته ایرانی دوست صمیمی مریم میرزاخانی
از مهتاب کرامتی چه خبر؟/ از شایعه زهرداری که هیچوقت اثبات نشد تا سابقه ازدواج کوتاهش با موزیسین معروف
مروری بر بازیگران و ورزشکارانی که همسر غیرایرانی دارند؛ از رضا صادقی و همسر آلمانی‌اش تا کریم انصاری فرد با همسری اهل یونان+عکس
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری