تفاوت های زیرو کلاینت و تین کلاینت یونیوو

  دوشنبه، 22 شهریور 1400
تفاوت های زیرو کلاینت و تین کلاینت یونیوو
ساعدنیوز: در سال های اخیر تعداد و تنوع کامپیوتر های شخصی مناسب برای کاربرد های تخصصی افزایش یافته و محصولاتی مانند زیرو کلاینت و تین کلاینت نیز به دسته بندی ها اضافه شده اند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با تفاوت های میان زیرو کلاینت و تین کلاینت به عنوان دو ابزار بسیار کاربردی در سازمان ها، ادارات و صنایع مختلف آشنا سازیم.

در سال های اخیر تعداد و تنوع کامپیوتر های شخصی مناسب برای کاربرد های تخصصی افزایش یافته و محصولاتی مانند زیرو کلاینت و تین کلاینت نیز به دسته بندی ها اضافه شده اند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با تفاوت های میان زیرو کلاینت و تین کلاینت به عنوان دو ابزار بسیار کاربردی در سازمان ها، ادارات و صنایع مختلف آشنا سازیم.

تین کلاینت چیست؟

تین کلاینت به نوعی کارکردی مشابه با مینی پی سی دارد و به سخت افزار داخلی مانند پردازنده مرکزی، حافظه رم و تجهیزات ذخیره سازی مجهز است. هر چند قدرت سخت افزار به کار رفته در انواع Thin Client قابل مقایسه با کامپیوتر های شخصی سنتی نیست، اما یکی از مهم دلایل به وجود آمدن این محصول در عدم نیاز کاربران به قدرت پردازشی انواع PC است. در حقیقت قدرت سخت افزاری کامپیوتر های شخصی برای مصارف اداری و سازمانی بسیار فراتر از حد نیاز بوده و بخش زیادی از این قدرت بدون استفاده باقی می ماند. از سوی دیگر خریداری کامپیوتر شخصی نیازمند صرف هزینه هنگفت بوده و راه اندازی یا به روز رسانی آنها نیز علاوه بر صرف زمان، به پرداخت هزینه نیاز دارد. تین کلاینت می تواند به صورت مستقل عمل کرده و نیازی به استفاده از سرور یا کامپیوتر مرکزی وجود ندارد. در شرایطی که تعداد کامپیوتر های شخصی در سازمان ها و ادارات به شدت افزایش یافت و واحد فناوری اطلاعات قادر به سرویس دهی به تمام دستگاه ها نبوده، در نهایت گزینه ایده آلی به نام تین کلاینت مطرح شد که با توجه به کاربرد سازمانی و اداری دارای ویژگی های منحصر بفردی است. از سوی دیگر تین کلاینت ها از نظر امنیتی در مقایسه با کامپیوتر های سنتی دچار بهینه سازی شده و بسیاری از نگرانی های موجود حذف گردیدند.

زیرو کلاینت چیست؟

با وجود بهینه سازی های صورت گرفته در انواع تین کلاینت در مقایسه با کامپیوتر های شخصی، اما محدودیت ها و موانعی در هر دو دسته بندی وجود داشت که در نهایت محصول جدیدی به نام زیرو کلاینت معرفی شد. با وجود نیاز زیرو کلاینت ها به سرور داخلی که دلیل آن عدم وجود تجهیزات ذخیره سازی مجزا و سخت افزار به نسبت قدرتمند است. البته عدم وجود تجهیزات ذخیره سازی و وابستگی به یک سرور مرکزی و پروتکل های نرم افزاری، امنیت بسیار بالایی را فراهم ساخته است. زیرو کلاینت به عنوان یک ابزار خوش قیمت و کارآمد، یک جایگزین بسیار مناسب برای کامپیوتر های سنتی در سازمان ها، ادارات و صنایع مختلف به شمار می رود و علاوه بر کاهش هزینه های خریداری و ارتقا، به فرآیند عیب یابی و توسعه نیز سرعت قابل توجهی بخشیده است. در حقیقت با بهره گیری از زیرو کلاینت نیازی به حضور چند یا چندین نیروی متخصص در بخش فناوری اطلاعات وجود ندارد و یک یا دو تکنسین می توانند تمام امور روزانه را بر عهده گیرند که تمام این موارد سبب صرفه جویی شگفت آوری در هزینه ها می شوند. زیرو کلاینت های مبتنی بر پروتکل PCoIP که به صورت انحصاری توسط کمپانی Teradici و پردازنده های تولید شده توسط آن پشتیبانی می شوند، گزینه هایی بی نظیر برای انجام امور گرافیکی و ویدئویی به شمار می روند و از این رو می توان از آنها برای پروژه های طراحی صنعتی از جمله نرم افزار هایی مانند AutoCAD نیز استفاده کرد. با توجه به اینکه بخش اصلی پردازش و قدرت سخت افزاری در زیرو کلاینت بر دوش سرور مرکزی بوده و ارتباط میان این دو نیز توسط پروتکل های مشخص صورت می پذیرد، نیازی به خریداری کامپیوتر های شخصی گران قیمت برای هر کاربر وجود ندارد. به عنوان مثال در یک اداره یا سازمان و یا صنایع تخصصی، همه کاربران به کامپیوتر های یکسان و مشابه نیاز دارند و در حقیقت سطح نیاز هر کدام از آنها با یکدیگر تفاوت دارد. از این رو واحد فناوری اطلاعات باید با دانش کامل و صرف هزینه هنگفت نسبت به خریداری، اسمبل و راه اندازی کامپیوتر ها به صورت مجزا اقدام کنند. با وجود زیرو کلاینت، هر کدام از کاربران بر اساس سطح نیاز خود از سخت افزار سرور مرکزی بهره برده و اشتراک گذاری منابع نیز به صورت کنترل شده صورت می پذیرد. عملیات به روز رسانی دستگاه ها نیز بدون حضور کارشناسان فناوری اطلاعات در کنار هر دستگاه و از طریق پروتکل های مدیریت از راه دور انجام می شود و به این ترتیب صرفه جویی قابل توجهی در استفاده از نیروی انسانی و زمان به وجود می آید.

تین کلاینت بخریم یا زیرو کلاینت؟

اکنون که با هر کدام از این دو دستگاه آشنا شده اید، زمان آن فرا رسیده تا پاسخی مناسب برای یک پرسش مهم بیابیم. در خصوص اینکه تین کلاینت بهتر است یا زیرو کلاینت، نظرات متفاوتی وجود دارد، اما باید بدانید که با توجه به نیاز کاربران امروزی و پیشرفت های صورت گرفته در حوزه سخت افزار و نرم افزار داخلی هر کدام از آنها، شرایط متفاوتی برای انتخاب گزینه مناسب به وجود آمده است. در حال حاضر دو چالش بسیار مهم برای سازمان ها، ادارات و صنایع وجود دارد که شامل کاهش نیروی انسانی و صرفه جویی در هزینه ها می شود. به طور حتم در خصوص مورد اول نمی توان به سادگی اظهار نظر کرد، اما به هر حال از سال ها قبل نیز قابل پیش بینی بود که با پیشرفت های سخت افزاری و نرم افزاری شاهد کاهش نیاز به نیروی انسانی غیر متخصص یا مستقر در محل خواهیم بود. اما در خصوص هزینه های جاری شامل خریداری قطعات، ارتقا و تعمیر دستگاه های قدیمی می توان با جدیت وارد فضای جدیدی شد و با جایگزینی زیرو کلاینت به جای کامپیوتر های سنتی (شامل انواع PC، مینی پی سی و آل این وان) فرآیند صرفه جویی در هزینه ها و حتی به کارگیری نیروی انسانی را وارد فاز عملی کرد. با توجه به اینکه زیرو کلاینت ها به طور کلی دارای قدرت سخت افزاری و نرم افزاری بیشتری (به خصوص در بخش گرافیکی) هستند و همچنین امنیت آنها به دلیل عدم استقرار تجهیزات ذخیره سازی روی هر دستگاه به مراتب بالاتر است، خریداری این نوع از دستگاه ها در مقایسه با سایر گزینه ها توصیه می شود. شرکت بهین تکنولوژی به عنوان تولید کننده و عرضه کننده انواع تجهیزات کامپیوتری و لوازم جانبی با بیش از 29 سال سابقه فعالیت، در حوزه تولید و عرضه انواع تین کلاینت و زیرو کلاینت نیز فعالیت می کند و کلیه محصولات خود را به همراه گارانتی و خدمات پس از فروش بی نظیر در دسترس کاربران قرار می دهد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها