دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

بازار / رپورتاژ آگهی /

تحلیل نمودار قیمت بیت کوین از ابتدا تا سال ۲۰۲۲ 

چهارشنبه، 29 دی 1400
کد خبر: 188650
ساعدنیوز:با بررسی اتفاقاتی که در سال 2021 برای روند قیمتی بیت کوین رخ داد، می‌توانیم بفهمیم که تا چه میزان، محدوده زمانی قیمتی فعلی، برای تعیین روند آینده این رمزارز محبوب، تاثیر گذار خواهد بود.

با بررسی اتفاقاتی که در سال 2021 برای روند قیمتی بیت کوین رخ داد، می توانیم بفهمیم که تا چه میزان، محدوده زمانی قیمتی فعلی، برای تعیین روند آینده این رمزارز محبوب، تاثیر گذار خواهد بود. اتفاقاتی از قبیل پذیرش بیت کوین توسط شرکت های بزرگ مانند تسلا و یا پذیرش این ارز دیجیتال به عنوان واحد قابل معامله در کشور السالوادور، همگی تاثیرات مثبتی بر روند قیمتی داشتند. در مقابل هم صحبت هایی نظیر آسیب ماینر ها به طبیعت و گرمایش زمین و یا اعمال محدودیت های ایجاد شده گسترده توسط دولت مرکزی چین و بی ارزش خواندن این رمزارز توسط آقای نسیم نیکولاس طالب (از سرشناس ترین افراد در بورس آمریکا)، همه و همه بر روند ریزشی بیت کوین تاثیر گذار بودند. در این بین سردرگمی های فراوانی برای سرمایه گذاران خرد به وجود آمده که به نظر می رسد، می توان با استفاده از دانش تحلیل نموداری، کمی از این سردرگمی کاست تا بتوانیم با عینکی دقیق تر نگاهی بیاندازیم به رفتار قیمتی و احتمالاتی که ممکن است در آینده بر ارزش بیت کوین و کل مارکت ارزهای دیجیتال تاثیر گذار باشد. بررسی این رفتار قیمتی بیشتر برای افرادی است که می خواهند از طریق صرافی ایرانی ارز دیجیتال، اقدام به خرید یا فروش بیت کوین نمایند.

این تحلیل چه می گوید؟

در تحلیل زیر سعی شده تا رفتار قیمتی بیت کوین، از زمان عرضه در بازار ها تا کنون را با نگاهی موشکافانه تر، با در نظرگیری هاوینگ های قیمتی و نیز رفتار های مشابه ماینرها بررسی کنیم. این تحلیل به هیچ عنوان یک توصیه مالی نمی باشد و سرمایه گزاران توجه داشته باشند که تحلیل ها، صرفا از نگاه تحلیلگر بیان شده است.

بررسی رفتار گذشته نمودار

از اولین گزارش های قیمتی بیت کوین مربوط به فوریه سال ۲۰۱۳ میلادی است که قیمت این ارز دیجیتال در حدود ۲۲ دلار برای معامله بوده است. بیت کوین از آن تاریخ تا ماه دسامبر سال ۲۰۱۳ وارد یک روند صعودی شد و از محدوده ۲۲ دلار تا محدوده ۱۱۷۵ دلار شاهد افزایش قیمت آن بودیم. بعد از ثبت این سقف تاریخی در مدت زمان ۴۵۰ روز، قیمت بیت کوین حدود ۸۰ درصد کاهش یافت و به محدوده قیمتی ۱۶۶ دلار رسید و حدود ۲۵۰ روز در آن محدوده نوسان قیمتی داشت.

اما در اکتبر سال ۲۰۱۵ بیت کوین دوباره رالی صعودی بعدی خود را شروع کرد و در ۸۰۰ روز بعد یعنی در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ قیمت بیت کوین در صرافی های مختلف ارز دیجیتال، به ۲۰ هزار دلار برای هر بیت کوین رسید که کمتر تحلیل گری انتظار این قیمت را داشت و این افزایش قیمت چشمگیر بود که باعث شد توجه عموم مردم به بیت کوین و ارزهای دیجیتال جلب شود. اما طولی نکشید که توجه همگانی باعث طمع شدید نهنگ های بازار کریپتوکارنسی شود و بعد از سقف تشکیل شده در سال ۲۰۱۷ به سرعت و در مدت ۶۰ روز قیمت بیت کوین نصف شد و به محدوده ۱۰ هزار دلار رسید و حدود ۲۵۰ روز دیگر نوسان قیمتی اندک داشت و انتظار بازگشت قیمت را برای خریداران به ارمغان آورد اما در ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ خریداران و هولدر های بیت کوین دوباره غافلگیر شدند و باز بیت کوین کاهش قیمت داشت و قیمت آن به محدوده سه هزار و دویست دلار رسید و عبارت هایی از قبیل «مرگ دنیای رمزارز ها فرا رسید»، تیتر خبر های منتشرشده بود. اما این اتفاق فرصت بسیار مناسبی برای خرید بیت کوین بود و در این محدوده قیمتی، از سقف تشکیل شده حدود ۸۰ درصد ریزش داشتیم و کف قیمتی تشکیل شد.

بعد از گذشت حدود ۴۰۰ روز قیمت به ده هزار دلار رسید و با انتشار خبر همه گیری ویروس کرونا و ایجاد فضای ترس برای دارندگان دارایی های پرریسک از جمله بیت کوین در مدت سه هفته قیمت بیت کوین از ده هزار دلار به حدود چهار هزار دلار رسید اما این فروش ناشی از ترس مدت زیادی طول نکشید و قیمت بعد از حدود ۵۰ روز دوباره به محدوده ده هزار دلار رسید. و بازار رمز ارز ها لحظات بسیار تلخی برای برخی از معامله گران رقم زد برخی حد ضررشان خورده بود و قیمت بعد از خورده شدن حد ضررشان به سرعت بازگشت داشت و برخی انتظار ریزش بیشتری را داشتند و در معاملات اهرم دار ضرر کرده بودند.

اما این تازه ابتدای راه برای حرکت صعودی بیت کوین بود و در جولای سال ۲۰۲۰ رالی صعودی بعدی بیت کوین شروع شد و این رمز ارز در مدت ۲۷۰ روز به سقف قیمتی ۶۴ هزار دلار رسید و حدود دو ماه در آن محدوده قیمتی نوسان داشت. اما در حالی که در شبکه های اجتماعی صحبت از بیت کوین با قیمت دویست هزار دلار و یک میلیون دلار بود بیت کوین از نظر قیمتی شروع به ریزش کرد و قیمتش به نصف قیمت آخرین سقف تاریخی خود یعنی ۳۰ هزار دلار رسید.

بعد از ریزش شدید بیت کوین تا 30 هزار دلار و دو ماه رنج قیمتی در آن محدوده صعود بعدی شروع شد و در مدت حدود ۱۱۰ روز یعنی در تاریخ ۸ نوامبر ۲۰۲۱ دوباره بیت کوین سقف تاریخی جدید با قیمت حدود ۶۶ هزار دلار ثبت کرد.

از نوامبر ۲۰۲۱ تا به امروز روند قیمتی بیت کوین کاهشی بوده است و در زمان نگارش این مطلب (دی ماه ۱۴۰۰)، قیمت بیت کوین در محدوده ۴۲ هزار دلار است.

بررسی تاثیر میزان عرضه و تقاضا

با بررسی قله های تشکیل شده در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷ در هر سیکل صعودی در نمودار لگاریتمی شاهد افزایش قیمت در سیکل بعدی به مقدار ۰٫۷۸ درصد از سیکل صعودی قبلی بودیم. این نسبت برای سیکل آخر بیت کوین نسبت به سیکل سال ۲۰۱۷ محدوده قیمتی حدود ۱۴۰ هزار دلار را نشان می دهد و در روند های نزولی در سیکل های قبلی غالبا شاهد ۸۰ درصد کاهش قیمت بیت کوین بودیم که اگر سقف ۶۶ هزار دلار را به عنوان سقف نهایی برای این سیکل در نظر بگیریم ریزش ۸۰ درصدی محدوده ۱۵ هزار دلار را برای ما مشخص می کند که محدوده ای پایین تر از سقف ۲۰۱۷ است و با توجه به این موضوع که کف های سیکل های بعدی تا به حال پایین تر از سقف های سیکل های قبلی نبوده اند احتمال نزولی بودن روند در این ابعاد را پایین می آورد.

اما اگر بخواهیم درباره زمان تشکیل سقف ها و کف های بیت کوین صحبت کنیم بهتر است نگاهی به زمان هاوینگ بیندازیم.

برای این که دید بهتری نسبت به این موضوع داشته باشیم بهتر است ابتدا مقداری درباره هاوینگ و نحوه عرضه و تقاضای بیت کوین صحبت کنیم.

در بازار رمزارزها و به طور خاص بیت کوین، عرضه توسط ماینر ها شکل می گیرد و هرچه درآمد ماینر ها از نظر تعداد بیت کوین بیشتر باشد میزان بیت کوین بیشتری در بازار برای فروش وجود دارد. برای بررسی سطوح قیمتی بیت کوین، بررسی میزان درآمد ماینر ها بسیار مهم و حیاتی است.

علاوه بر میزان درآمد ماینرها بررسی میزان بیت کوین در کیف پول ماینر ها نیز از نکات مهم برای تحلیل بازار رمزارز هاست که در تحلیل های درون شبکه ای به آنها پرداخته می شود. این بررسی می تواند به ما نشان دهد که ماینر ها اقدام به فروش کرده اند یا انتظار سقف های بالاتری را دارند.

اگر بخواهیم مقداری درباره ی هاوینگ صحبت کنیم و به بررسی زمان سقف ها و پدیده ی هاوینگ بپردازیم، بهتر است از تعریف هاوینگ شروع کنیم. به طور تقریبی پاداش ماینر های بیت کوین برای یافتن بلوک، هر چهار سال یک بار نصف می شود که به این رویداد هاوینگ می گویند. تا به امروز برای بلاکچین بیت کوین، ۳ هاوینگ اتفاق افتاده است. هاوینگ اول در نوامبر سال ۲۰۱۲ اتفاق افتاد و پاداش ماینر ها را از ۵۰ بیت کوین برای هر بلاک به ۲۵ بیت کوین برای هر بلاک، کاهش داد و در دسامبر ۲۰۱۳ سقف تاریخی برای بیت کوین شکل گرفت. به عبارت دیگر حدود ۳۷۰ روز بعد از هاوینگ اول، سقف تاریخی شکل گرفت.

هاوینگ دوم برای شبکه بیت کوین در جولای سال ۲۰۱۶ اتفاق افتاد و پاداش ماینر ها از ۲۵ بیت کوین به ۱۲.۵ بیت کوین تقلیل یافت و بیت کوین در دسامبر سال ۲۰۱۷ میلادی سقف تاریخی جدیدی ثبت کرد. این بار از تاریخ هاوینگ حدود ۵۳۰ روز تا سقف تاریخی زمان برد.

و اما آخرین هاوینگ بیت کوین در ماه می سال ۲۰۲۰ اتفاق افتاد و پاداش ماینر های بیت کوین را از ۱۲.۵ به ۶.۲۵ بیت کوین برای هر بلاک کاهش داد. از زمان آخرین هاوینگ تا به امروز حدود ۶۰۰ روز گذشته است و تا سقف تاریخی ۶۷ هزار دلار حدود ۵۵۰ روز زمان برده است.

به نظر می رسد که سیکل های صعود و نزول بیت کوین بعد از هر هاوینگ طولانی تر می شوند و هر سیکل نسبت به سیکل قبلی خود زمان بیشتری می گیرد. اگر بخواهیم سیکل اخیر بیت کوین را در نظر بگیریم، و به نسبت طولانی شدن سیکل قبلی نسبت به سیکل اول تخمینی برای زمان سیکل اخیر داشته باشیم به عدد ۷۶۰ روز برای سیکل اخیر می رسیم که این تاریخ در ماه June سال ۲۰۲۲ است.

سخن آخر

با توجه به تغییرات شدید قیمتی بیت کوین در ماه های پیش رو، بهترین عملکردی که می توان از آن بهره برد، کسب سود های منطقی از نوسانات قیمتی بوده و درکنار آن باید سعی کنیم تا به سرمایه اولیه ای که وارد بازار ارزهای دیجیتال کرده ایم، خدشه ای وارد نشود. وارن بافت (مشهورترین سرمایه گذار آمریکایی) برای انجام معملات خود، 2 قانون اساسی دارد: ۱) ضرر نکردن و ۲) پایبندی به قانون اول.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 08 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
مراحل سابمیت مقاله
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
گام به گام مراحل چاپ کتاب
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
سابمیت مقاله چیست؟
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه