آمریکا به شهروندان خود درباره سفر به سرزمین تحت اشغال اسرائیل هشدار داده است. مقامات آمریکایی در اظهارنظرهای مختلف اعلام کردهاند بر اساس بررسی آنها، تهدید ایران برای حمله به مواضع نظامی اسرائیل واقعی و قریب الوقوع است. بر اساس گزارشها با سفر فرمانده سنتکام آمریکا به تلآویو، اسرائیل در حال آمادهسازی خود برای بدترین سناریویی است که احتمالا در ساعات آینده محقق خواهد شد.
برخی منابع آمریکایی نیز از تغییر آرایش نظامی نیروهای آمریکایی در منطقه خبر دادهاند. رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در اظهار نظری گفته است:«مشارکت نیروهای ما در درگیری بین ایران یک احتمال است (حتمی نیست)، اما تلاش میکنیم از آن اجتناب کنیم.»
اما همچنان رایزنیهای پنهانی برای مقابله با وقوع بدترین سناریو درباره گسترش جنگ در منطقه ادامه دارد. العربیه گزارش داد مقامات ایرانی درخواست کشورهای غربی برای خویشتنداری و عدم پاسخ به اسراییل را رد کردهاند.
در همین حال، وزارت خارجه آمریکا تائید کرده است آنتونی بلینکن در تماس تلفنی با همتای چینی خود، از پکن خواسته است از نفوذ خود برای منصرف کردن ایران از حمله به اسرائیل استفاده کند. در مقابل وزارت خارجه چین نیز گزارش داد پکن ضمن محکوم نمودن حمله اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران در دمشق، خواستار نقش سازنده آمریکا در منطقه شده است.
موضوع تشدید شرایط امنیتی در منطقه موجب شده، کشورهای عربی منطقه نیز نسبت به پیامدهای تبادل آتش ایران و اسرائیل-امریکا نگرانیهایی داشته باشند. برخی منابع گزارش دادهاند کویت و قطر به آمریکا اطلاع دادهاند اجازه استفاده از پایگاههای آمریکایی در این کشورها برای حمله به ایران را نمیدهند.
به طور طبیعی میتوان گفت هر نوع حمله مشترک اسرائیل و آمریکا به ایران، بازدارندگی کشورهای منطقه در برابر اسرائیل را نیز کاهش خواهد داد و تلاویو را در تهدید کشورهای منطقه گستاختر خواهد ساخت. این موضوع احتمالا مدنظر پایتختهای عربی قرار دارد.
ضمن اینکه با وقوع جنگ بین ایران و اتحاد اسرائیل و امریکا، تمام آن فرضیههایی که پیش از این درباره برنامه واشنگتن از هژمونی اسرائیل در منطقه وجود داشت نیز اثبات خواهد شد. به نظر میرسد بر این اساس، چالشهای چندگانه در برابر آمریکا در موضوع حمایت نظامی از اسرائیل وجود دارد. بدین ترتیب مقامات آمریکا اعلام کردهاند امیدوارند پاسخ تلافیجویانه ایران به اسرائیل محدود باشد.
بر این اساس یک فرضیه نیز وجود دارد که آمریکا با تبلیغات گسترده درباره سطح حمله ایران به اسرائیل، درصدد است با افزایش سطح انتظارات از حمله ایران، تهران را برای تاخیر بیشتر در حمله تحت فشار قرار دهد.
تاخیر ایران در حمله تلافیجویانه از یک سو انتظارات را از حمله ایران افزایش میدهد که احتمالا مطلوب تهران نیز نیست. از سوی دیگر زمان را برای آرایش نظامی اسرائیل و هماهنگی بیشتر تلآویو و واشنگتن، همچنین رایزنیها افزایش میدهد.
با این حال، با افزایش گمانهزنیها درباره حمله قریب الوقوع ایران به منافع اسرائیل، احتمالا باید منتظر دور جدید رایزنیهای منطقهای و فرامنطقهای با ایران بود.
در روزهای گذشته زنجیره رایزنیهای بین ایران با عمان، عربستان، قطر و ترکیه از یک سو، ایران با آلمان و انگلیس از سوی دیگر و رایزنیهای این کشورها با واشنگتن و تلآویو انجام شد. اما برآوردها نشان میدهد این رایزنیها نتیجهای در بر نداشت.