دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

بازار / رپورتاژ آگهی /

تمیز کردن اسپیکر گوشی 

پنجشنبه، 15 شهریور 1403
تمیز کردن اسپیکر گوشی مانند هر بخش دیگری از موبایل ضروری است و کمک می‌کند که طول عمر گوشی شما بیشتر شود. اسپیکر بخش بسیار مهمی در گوشی است؛ اما تا زمانی که کثیف یا خراب نشود به آن توجه نمی‌کنیم.

در حالی که این قطعه کوچک با ارائه صدای با کیفیت و بلند در هنگام صحبت کردن یا پخش کردن یک محتوا می‌تواند نقشی حیاتی در بهبود تجربه کابری ما ایفا کند و کثیف شدن آن می‌تواند در عکس مسیر بالا باشد و صدایی ناواضح و با کیفیت پایین تولید کند. اگر شما هم با مشکلی به نام کثیف شدن اسپیکر گوشی روبرو هستید و به دنبال راهی برای تمیز کردن آن می‌گردید، ادامه این نوشته را از دست ندهید.

عوارض کثیف شدن اسپیکر گوشی

همانطور که اشاره کردیم، اسپیکر گوشی نقش پررنگی در تجربه کاربری ما ایفا می‌کند و کثیف بودن این قطعه علاوه بر انتقال آلودگی می‌تواند عواقب ناخوشایند دیگری هم به دنبال داشته باشد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

1- کاهش کیفیت صدا

با بالا رفتن سن گوشی طبیعی است که کیفیت برخی از بخش‌های آن از جمله اسپیکر کاهش پیدا کند؛ اما علاوه بر بالا رفتن سن گوشی، کثیف بودن اسپیکر هم می‌تواند چنین مشکلی ایجاد کند. جمع شدن گرد و غبار، چربی و سایر آلودگی‌ها مسیر عبور صدا را مسدود کرده و اجازه خروج صدای کمتری را می‌دهند که در نتیجه با کاهش وضوح، شفافیت و حجم صدا همراه خواهد بود. در چنین مواردی برخی افراد به جای تمیز کردن اسپیکر به فکر خرید گوشی جدید می‌افتند که راهکار درستی نیست و ممکن است با تمیز کردن آن بتوانید کیفیت اولیه اسپیکر را برگردانید.

2- کاهش طول عمر اسپیکر

آلودگی جمع شده در ورودی اسپیکر ممکن است به مرور به درون اسپیکر نفوذ کرده و باعث آسیب رسیدن به اسپیکر شود که در نهایت عمر مفید آن را کاهش خواهد داد. در نظر داشته باشید که این مورد در گوشی‌هایی که گواهی IP بالایی دارند، صدق نمی‌کند و بیشتر در گوشی‌های میان رده و اقتصادی چنین اتفاقی رخ می‌دهد.

3- افزایش نویز صدا

افزایش نویز صدا یکی دیگر از عوارض کثیف بودن اسپیکر است که با ایجاد صداهای ناخواسته ممکن است تجربه شنیداری شما را مختل کند.

نحوه تمیز کردن اسپیکر گوشی

تمیز کردن اسپیکر گوشی یک فرایند ساده اما حساس است که می‌تواند اسپیکر شما را به حالت اولیه برگرداند یا شما را مجبور کند به دنبال تعمیر آن یا خرید گوشی جدید باشید. برای نمونه استفاده از اجسام نوک تیز می‌تواند اسپیکر را به کلی پاره کند و در نتیجه به جای رفع مشکل، آن را بزرگتر کند. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی، در ادامه مهم‌ترین روش‌های تمیز کردن اسپیکر گوشی را با هم بررسی خواهیم کرد:

1- تمیز کردن اسپیکر گوشی با مسواک

یک مسواک تمیز و نرم که تا کنون استفاده نشده است را بردارید سپس به کمک آن روی اسپیکر بکشید تا گرد و غبار و آلودگی‌ها را پاک کند. در نظر داشته باشید که نباید فشار زیادی به مسواک وارد کنید؛ چرا که اولا ممکن است آلودگی‌ها را داخل اسپیکر فشار دهد و به جای تمیز کردن آن، کثیفی بیشتری به بار بیاورد و ثانیا وارد کردن فشار زیاد ممکن است باعث آسیب به اسپیکر موبایل شما شود. پس از این کار به کمک یک دمنده کوچک سعی کنید باقیمانده آلودگی‌ها را از روی اسپیکر پاک کنید تا کیفیت نهایی کار افزایش پیدا کند.

2- تمیز کردن اسپیکر گوشی با خلال دندان و پارچه

در صورتی که روش بالا جوابگو نبود یا به مسواک دسترسی نداشتید، می‌توانید از خلال دندان و پارچه برای این کار استفاده کنید. با استفاده از خلال دندان جرم‌ها و آلودگی‌های روی اسپیکر را تمیز کنید و سپس با پارچه تمیز سعی کنید که باقیمانده کثیفی‌ها را پاک کنید. اگر اسپیکر گوشی شما از چند دایره کوچک تشکیل شده است، توصیه می‌کنیم که به جای خلال دندان از یک جسم فلزی مانند سوزن در آوردن سیمکارت استفاده کنید. چرا که ممکن است خلال دندان داخل اسپیکر گیر کرده و یا بشکند. همچنین نباید فشار زیادی به خلال دندان یا سوزن در آوردن سیمکارت وارد کنید، به این دلیل که ممکن است آسیب بیشتری به اسپیکر شما وارد کند.

3- پاک کردن اسپیکر گوشی با چسب خمیری

یکی دیگر از روش‌های بسیار کاربردی برای پاک کردن اسپیکر گوشی، استفاده از چسب خمیری است. این چسب ساختاری مشابه خمیر بازی دارد و می‌توانید آن را از رنگ فروشی‌ها و فروشگاه‌های لوازم اداری تهیه کنید. در این روش کافی است تکه کوچکی از خمیر را جدا کرده و آن را گلوله کنید تا به شکل یک توپ کوچک در بیاید. سپس آن را بر روی سوراخ‌ها اسپیکر فشار دهید و اجازه دهید که چسب به داخل اسپیکر نفوذ کند، البته نباید خیلی این نفوذ زیاد شود به گونه‌ای که به اسپیکر آسیب جدی وارد کند؛ همچنین فشار دست شما باید متعادل باشد تا چسب کنده نشود. پس از گذشت چند ثانیه، چسب خمیری را از روی اسپیکر بردارید تا تمیز شود. در صورتی که اسپیکر به طور کامل تمیز نشده است، می‌توانید مراحل بالا را چندین بار تکرار کنید. استفاده از خمیر بازی یا اسلایم‌های بازی به جای چسب خمیری درست نیست و این مواد اگر چه ممکن است از نظر ظاهری شباهت‌هایی باهم داشته باشند؛ اما از نظر جنس و کارکرد با هم متفاوت هستند و می‌توانند به گوشی شما آسیب وارد کنند.

4- از کیت‌های تمیز کننده استفاده کنید

کیت‌های تمیز کننده گجت‌های جذابی هستند که چندین محصول مختلف را برای تمیز کردن انواع سطوح و فضاها در خود جای داده‌اند. برای نمونه به کمک آن می‌توانید کیبورد کامپیوتر، هدفون، صفحه نمایش و اسپیکرهای گوشی خود را به راحتی تمیز کنید. این کیت‌ها عموما یک ابزار سیلیکونی نسبتا تیز و انواع برس را دارند که می‌توانید از آن‌ها برای پاک کردن اسپیکرها استفاده کنید. کار با این گجت‌ها بسیار ساده است و نیاز به آموزش خاصی ندارد؛ اما باید آن را به صورت جداگانه خریداری کنید که البته قیمت زیادی ندارند و نسبت به قیمت گوشی یا حتی اسپیکر گوشی بسیار ارزان‌تر هستند؛ بنابراین داشتن یکی از آن‌ها می‌تواند تا حد زیادی از مشکلات بعدی جلوگیری کند.

5- تمیز کردن اسپیکر گوشی با چسب نواری

این ترفتند بسیار ساده است و برای مواقعی که به هیچ یک از وسیله‌های بالا دسترسی ندارید، بسیار کاربردی خواهد بود. در نظر داشته باشید که این روش اگر چه ساده است؛ اما فقط برای اسپیکرهایی که با یک توری پوشانده شده‌اند کاربرد دارد. برای تمیز کردن اسپیکر با چسب نواری کافی است یک تکه چسب نواری را روی اسپیکر بچسبانید و سپس آن را جدا کنید. این کار را چندین بار تکرار کنید تا کثیفی‌ها و آلودگی‌ها از روی اسپیکر پاک شوند


5 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
ترجمه تخصصی کتاب
زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «رویا بهشتی زواره»، ریاضی‌دان برجسته ایرانی دوست صمیمی مریم میرزاخانی
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
گلایه تند پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا از موج گرانی‌ها در آنتن زنده تلویزیون: گرونی هم سقفی داره؛ رحم کنید به ما!+ویدیو