دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

ترخیص از بیمارستان به شرط پوشیدن لباس نو 

جمعه، 11 خرداد 1403
کد خبر: 390766
ساعدنیوز:یکی از قدیمی‌ترین و نخستین مراکز درمانی محله نازی‌آباد بیمارستان وقفی مفرح است. بیمارستانی که ابتدا زایشگاه مجهز و مدرنی بود که چهره‌های سرشناسی زیادی چه در محله نازی‌آباد و کشور در آن متولد شدند. پوشیدن لباس نو شرط ترخیص از این بیمارستان بود که ماجرایی خواندنی دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز به نقل از همشهری، بیمارستان مفرح که از موقوفات مرحوم «حاج ابوالقاسم مفرح» است در سال‌های اولیه راه‌اندازی شرط جالبی برای بیماران داشت و آن هدیه لباس نو هنگام ترخیص بود.

«رضا انباردار» از اهالی قدیمی محله نازی‌آباد درباره ماجرای راه‌اندازی این بیمارستان و شرط ترخیص آن تعریف می‌کند: «سال 1318 شمسی عملیات ساخت بیمارستان مفرح با هدف درمان و ارائه به خدمات بیماران نیازمند شروع شد. البته زمان ساخت این بیمارستان با جنگ جهانی دوم تقارن پیدا کرد با این حال کار ساخت و تجهیزش متوقف نشد و در نهایت سال 1321 شمسی این بیمارستان در دل باغ 5 هکتاری مرحوم «حاج ابوالقاسم مفرح» در محدوده خارج از شهر به بهره‌برداری رسید. آن زمان بخش زیادی از زمین‌های محله نازی‌آباد و یاخچی‌آباد متعلق به این مرحوم بود که تصمیم گرفت وقف کار خیر کند. برای مثال همین پارک هفده شهریور امروزی تا بزرگراه آزادگان و بخش‌هایی از محله نازی‌آباد متعلق به این مرحوم بود.»

به گفته انباردار حاج ابوالقاسم چند سال بعد از ساخت و افتتاح بیمارستان سال 1328 شمسی به دیار باقی شتافت و پسرش مرحوم حاج محسن عهده‌دار مدیریت بیمارستان شد. او درباره شرط جالب سال‌های اولیه بیمارستان می‌گوید: «مهم‌ترین هدف مرحوم مفرح این بود وقتی فردی دچار رنج و بیماری می‌شود، دغدغه‌ای جز درمان نداشته باشد و نگران هزینه‌های مالی و تهیه دارو و حواشی آن نباشد و بیماری که به بیمارستان ورود می‌کند در زمان خروج کاملاً درمان شده باشد و حتی رخت و لباس نو از بیمارستان در زمان ترخیص دریافت کند.»

در یکی از شروط وقفنامه بیمارستان مفرح مسئولیت حفظ و نگهداری اموال موقوفه و مدیریت بیمارستان برعهده فرزندان ذکور ارشد خانواده گذاشته شده است. به همین بهانه از سال 1321 تا سال 1328 هجری شمسی: حاج ابوالقاسم مفرح (واقف و بنیانگذار)، از سال 1328 تا سال 1356:حاج محسن مفرح (فرزند ارشد مرحوم ابوالقاسم مفرح)، از سال 1356 تا سال 1367، اداره اوقاف (به علت عدم پذیرش تولیت توسط فرزند ارشد، محمدعلی مفرح، به‌دلیل مشغله کاری)، از سال 1367 تا 1395:دکتر رضا مفرح (فرزند مرحوم حاج ابوالقاسم مفرح)، از سال 1395 تاکنون: دکتر علی مفرح (نوه مرحوم حاج ابولقاسم مفرح) مدیریت بیمارستان را برعهده داشتند.

  برچسب ها: ایران تاریخ

2 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 10 تیر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
گشت و گذار کوچه به کوچه پورتو با همسر علی علیپور / استایل مونوکروم زهرا بانو هوش از سر مردم پورتو برد 😍
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
(تصاویر) شگفت انگیزترین پرندگان نایاب جهان با خاصترین ظاهر و رنگ هایی که شبیهشان را نمیتوان یافت
ویراستاری تخصصی مقاله
(فیلم) تمرینات سخت و طاقت فرسای هادی چوپان برای پسرش محمد حافظ / تا پسرشو قهرمان مستر المپیا نکنه بیخیال نمیشه!
همدستی خانم وکیل و پرستار بیمارستان در قتل مرد ثروتمند / پای 24 میلیارد تومان وسط بود
ترجمه تخصصی متن
(ویدیو) حاضرجوابی خنده دار امیرمهدی ژوله در پاسخ به سوال خصوصی محسن کیایی در جدیدترین قسمت برنامه "صداتو" 🤣
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
ترجمه تخصصی کتاب