به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز به نقل از همشهری آنلاین، عینالقضات همدانی میگوید: «نبینی دست را و قلم را که تهمت کاتبی هست و از مکتوب خبر نه» حالا انگار حکایت ماست که روزبهروز نوشتن را کنار میگذاریم تا همه چیز تایپ شود. بدون آنکه بدانیم همه داریم یک جور مینویسیم، با فونتهای از پیش طراحی شده و مکانیکی، بدون آن حسن و ملاحت و حتی سنگینی و عصبی بودنی که محتوای حسی نوشتن را نشان میداد. امروز 23 ژانویه و 3 بهمن روز جهانی «دستخط» است. بد نیست به همین بهانه نگاهی داشته باشیم به دستخطهای مهمی که از آدمهای معروف به جا مانده و امروزه اغلب آنها در موزهها نگهداری میشود.
یکی از مهمترین دستخطهای تاریخی مربوط به تحریم تنباکو توسط میرزای شیرازی است که نقطه عطفی در مبارزات ضداستعماری بهحساب میآید؛ به صلابت دستخط توجه کنید.
یکی از سنتهای حسنه مقام معظم رهبری اهدای کتاب به خط خودشان است. این دستخط به خانواده شهید آوینی تقدیم شده است.
از امیرکبیر چند نامه و دستخط به یادگار مانده. این نامه، نامهای جعلی است که به اسم صدراعظم دوره قاجار ثبت کردهاند. به 2 دلیل این نامه امیرکبیر نیست. یکی اینکه او با این لحن هیچوقت ناصرالدینشاه را خطاب قرار نمیداد و دوم اینکه امیرکبیر نامههایش را با اسم تقی امضا نمیکرد. به هر حال اما این خط، مدل درباری دستنوشتههای دوران ناصرالدینشاه است و ارزش تاریخی دارد.
متن استعفای رضاشاه از سلطنت را محمدعلی فروغی که تاجگذاری را هم خودش انجام داده بود، با خط و انشای خود نوشت.
شعر منتشر نشدهای از شهریار درباره رهبر معظم انقلاب به همراه دستخط این شاعر را که در 82سالگیاش سروده میبینید.
متن وصیتنامه سردار شهید قاسم سلیمانی که سال1398 و همزمان با چهلمین روز شهادتش منتشر شد.