کاروانسرای تی تی، از جاهای دیدنی استان گیلان، در شهرستان سیاهکل، در جنوب شهر سیاهکل، در جنوب شرقی رشت و در جنوب غربی شهر لاهیجان واقع شده است. این بنای تاریخی تا سیاهکل، 15 کیلومتر، تا لاهیجان 33 کیلومتر و تا رشت 60 کیلومتر فاصله دارد. فاصله کاروانسرای تی تی تا شهر تهران نیز، 340 کیلومتر است. کاروانسرای تی تی در نزدیکی جاده سیاهکل - دیلمان قرار دارد. کاروانسرای تی تی در گذشته پناهگاه مسافران لاهیجان به دیلمان بود. نام این کاروانسرای در فهرست آثار ملی ایران نیز به چشم میخورد. کاروانسرای تی تی در گذشته در مسیر اصلی کاروانهایی بود که از مسیر لاهیجان به دیلمان و طالقان میرفتند. این بنا در تاریخ 12 آذر 1375 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
از نظر بسیاری از منابع، قدمت ساخت این کاروانسرا به دوره صفویان بازمیگردد. مطابق برخی از منابع، «تی تی» نام یکی از عمههای یکی از پادشاهان دوره صفوی بوده است. «تی تی» مشتاق بود در منطقه سیاهکل یک کاروانسرای زیبا به نام خود بسازد؛ به همین دلیل دستور ساخت این بنا را داد. البته طبق روایتی دیگر، کاروانسرای تی تی به دستور یکی از حاکمان محلی کیایی ساخته شده است؛ فردی که در عصر تیموریان بر خطه لاهیجان حکومت میکرد. طبق این داستان صفویان این کاروانسرا را ویران کردند و به همین دلیل آثار به جا مانده از آن به دوره صفوی نسبت داده میشود.
کاروانسرای تی تی یکی از معدود کاروانسراهای شمال کشور است. ایران در گذشته یکی از قطبهای تولید ابریشم بود؛ محصولی که عمدتاً در شمال کشور تولید شده و به بخشهای مرکزی فرستاده میشد؛ به همین علت، وجود کاروانسرایی مانند تی تی برای اتراق کاروانها و حفظ امنیت جاده اهمیت بسیاری داشت. این کاروانسرا در سالهای اخیر لوکیشن فیلمبرداری فیلم و سریالهایی «قانون مورفی» و «خاتون» بوده است و به همین دلیل این کاروانسرا در این منطقه بسیار مشهور گشته است.
کاروانسرای تی تی سیاهکل از نوع کاروانسراهای برون شهری و معماری آن به صورت دو ایوانی است. اصل تقارن در ساخت این بنا به خوبی رعایت شده است؛ به طوری که بنای کاروانسرا دارای محور تقارن در جهت طولی است. در فضای ورودی کارونسرای تی تی، واقع در ضلع شمالی بنا، فضایی مشابه هشتی وجود دارد که از طریق دو فضای واسط، واقع در ضلع شرقی و غربی هشتی، وارد میان سرا با دو اتاق به وسعت تقریبی 17 مترمربع میشود. این میانسرا حدود 400 مترمربع وسعت دارد. حیاط مرکزی و دو ایوان در دو طرف هشتی از دیگر فضاهای این مجموعه تاریخی هستند. وسط حیاط کاروانسرا حوض کوچکی قرار دارد. در هر چهار طرف حیاط بنای کاروانسرای تی تی، اتاقهایی با پلان مربعی به مساحت تقریبی 14 مترمربع واقع شدهاند که پیش از ورودی هرکدام از آنها، فضایی نیمهشتی قرار دارد. این اتاقها محل استراحت کاروانها و حفاظت از آنها در برابر راهزنان و حیوانات وحشی بودهاند. شاهنشین کاروانسرا نیز در بخش جنوبی بنا واقع شده است و در دو طرف آن دو اتاق مانند قسمت شمالی کاروانسرا دیده میشود. سنگهای رودخانهای، ملاط ساروج، گچ و آجر از جمله مصالحی هستند که در ساخت کاروانسرای تی تی به کار رفتهاند. طاقهای زیبای آجری و شبکه آبرسانی برای انتقال آب به داخل کاروانسرا از مشخصههای جالب بنا به شمار میروند. برای انتقال آب به داخل بنای کاروانسرا از لولههای سفالی استفاده میکردند.