به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا، پرویز قزلباش ظهر امروز (۱۲ اردیبهشت ماه) در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه کماکان اصلی ترین راه مقابله با ویروس کرونا و نوع جهش یافته آن اعم از هندی، آفریقایی و انگلیسی، رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله اجتماعی و پرهیز از حضور در تجمعات است، اظهار کرد: با توجه به رفتار عجیب ویروس کرونای انگلیسی و شدت بالای سرایت آن، ویروس جهش یافته هندی و آفریقایی نیز همان طور بوده و سرعت انتقال آن بالا و علائم سریع تر بروز می کند و میزان کشندگی آن نیز بالا است.
وی با بیان اینکه تاکنون موردی از ابتلا به ویروس جهش یافته کرونای هندی در استان زنجان شناسایی و ثبت نشده است، افزود: زمانی که ویروسی در جایی از دنیا شناسایی می شود و جهش یافته و رفتاری متفاوت نشان می دهد، احتمال انتشار ویروس به سایر کشورها به لحاظ جغرافیایی، روابط و مناسبات آنان در برخی از کشورها بیشتر است، بنابراین ورود ویروس هندی به ایران نیز محتمل است.
این مسئول با بیان اینکه میزان رعایت پروتکل های بهداشتی زنجانی ها بیش تر از سایر استان ها است ولی قابل قبول نیست، زیرا رعایت زیر ۹۰ درصدی پروتکل های بهداشتی تاثیرگذاری زیادی ندارد، تصریح کرد: برای مقابله با گونه های مختلف ویروس کرونا، میزان تاثیرگذاری واکسن متفاوت است ولی ما وظیفه داریم از انواع واکسن های مورد تایید در سطح وسیع استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، از واکسینه شدن روزانه ۱۰۰۰ الی ۱۴۰۰ زنجانی بالای ۸۰ سال در برابر بیماری کرونا خبر داد و گفت: واکسن های موجود باعث ایمنی کلی می شود ولی ممکن است در مقابل برخی ویروس ها اثربخشی نداشته باشند.
قزلباش با بیان اینکه با تزریق واکسن روند ایمنی زایی شروع می شود و این کار یک تا دو هفته به طول می انجامد، اظهار کرد: در مرحله سوم کارآزمایی بالینی افرادی که در مطالعه شرکت کردند نیاز به تغییر رفتار نیست و نیاز به قرنطینه نیز ندارند.
وی با بیان اینکه کارآیی واکسن های کرونا صد درصد نیست و فردی که واکسن تزریق می کند می تواند ناقل بیماری باشد و ممکن است این افراد مبتلا به ویروس کرونا نیز شوند، افزود: اگر واکسن کرونا محصول مشترک ایران و کوبا تایید شود، ۳۰۰۰ زنجانی واکسینه شدند و این یک امتیاز برای استان زنجان محسوب می شود.
این مسئول در رابطه با رنگ بندی شهرستان های استان زنجان، خاطرنشان کرد: شهرستان های زنجان، ابهر، خرم دره و خدابنده در وضعیت قرمز کرونایی و شهرستان ایجرود در وضعیت زرد و شهرستان های طارم، سلطانیه و ماه نشان در وضعیت نارنجی قرار دارند.