به گزارش سایت خبری ساعدنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت امور خارجه آمریکا به بیانیه مشترک روز جمعه نفتالی بنت نخست وزیر و یائیر لاپید وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی که از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خواسته بودند تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را از فهرست تروریسم آمریکا به عنوان بخشی از توافق هسته ای حذف نکند، پاسخ داد.
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا دیروز شنبه در گفتگوی اختصاصی با وب سایت عبری «والا» گفت: «ما درباره تحریم هایی که آماده حذف آن ها به عنوان بخشی از بازگشت متقابل به توافق هسته ای خواهیم بود به صورت علنی مذاکره نخواهیم کرد یا به ادعاها در این خصوص پاسخ نخواهیم داد. اما آماده ایم تصمیمات دشواری برای بازگرداندن برنامه هسته ای ایران به محدودیت هایی که در توافق هسته ای وجود داشت، اتخاذ کنیم.»
بنت و لاپید روز جمعه بیانیه مشترکی منتشر کردند و در آن به گزارشی مبنی بر اینکه دولت بایدن در حال بررسی حذف نام سپاه پاسداران ایران از فهرست تروریسم آمریکا است، واکنش نشان دادند.
بنت و لاپید در اظهاراتی مدعی شدند: «برای ما سخت است باور کنیم که نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک سازمان تروریستی در ازای وعده آسیب نرساندن به آمریکایی ها حذف شود. سپاه ایران همان حزب الله لبنان، جهاد اسلامی در غزه، حوثی های یمن و شبه نظامیان عراقی است. مبارزه با تروریسم یک مبارزه جهانی و یک ماموریت مشترک برای تمام جهانیان است.»
مذاکرات غیر مستقیم بین آمریکا و ایران برای بازگشت به توافق هسته ای ۲۰۱۵ به پایان خود نزدیک شده است، اما ایران از بایدن می خواهد که تصمیم ترامپ در قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سیاه سازمان های تروریستی آمریکا را لغو کند.
به ادعای والا، این موضوع، اصلی ترین نقطه اختلافی باقی مانده در راه رسیدن به توافق نهایی است.
روز چهارشنبه، پایگاه اینترنتی آکسیوس گزارش داد که دولت بایدن در حال بررسی حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از لیست سیاه تروریسم در ازای تعهد عمومی تهران برای کاهش تنش در منطقه است.
سال ۲۰۱۸ بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا به صورت یک جانبه از توافق برجام خارج شد و تحریم های حداکثری را علیه ایران اعمال کرد. اکنون هشتمین دور مذاکرات وین برای احیای توافق هسته ای ایران در وین اتریش به پایان رسیده است. مقامات غربی با بیان ضرب الاجل های جعلی اعلام کرده اند که این دور، آخرین مرحله از مذاکرات است.
در مقابل، مقامات کشورمان نیز تأکید کرده اند تنها در صورت برداشته شدن کامل تحریم ها تهران حاضر به اجرای کامل برجام می شود. به گفته مقامات ایران، تهران حاضر به مذاکره درباره سایر موضوعات از جمله برنامه موشکی خود با کشورهای غربی نیست.