به گزارش سایت خبری ساعدنیوز به نقل از ایرنا: وب سایت رسمی شرکت سازنده این واکسن ( Rospotrebnadzor ) روز جمعه در باره خطوط دفاعی این واکسن نوشت: اولین خط دفاعی توسط آنتی بادی هایی ایجاد می شود که در تعامل پروتئین اس( s ) ویروس کرونا با گیرنده سلول تداخل ایجاد می کنند. خط دفاعی دوم شامل آنتی بادی هایی است که با همجوشی پاکت ویروسی با غشای سلول تداخل می کنند - این مرحله از ورود ویروس به سلول جلوگیری می کند.
اگر ویروس وارد سلول شود، خط سوم دفاعی ایجاد می شود و تحت تأثیر آنتی بادی هایی که پروتئین های ویروسی را در سطح سلول آلوده تشخیص می دهند، سلول های خاصی از سیستم ایمنی بدن فعال می شوند و عفونت را از بین می برند.
دانشمندان مرکز نووسیبیرسک "وکتور" پیشتر نتایج موقت تحقیق «ای پی واک کرونا»، دومین واکسن روسی علیه ویروس کرونا را ارائه دادند. به گفته آنها این واکسن نسبت به اسپوتنیک ۱۰۰ درصد ایمنی بیشتری از خود نشان داده است. با این حال، تنها در مورد مرحله سوم تحقیق می توان در مورد اثربخشی اپیدمیولوژیک، یعنی توانایی محافظت از بدن در مورد این واکسن صحبت کرد.
روز گذشته سازمان حمایت از مصرف کنندگان روسیه به عنوان دست اندرکار مبارزه با بیماری های عفونی در آن کشور اعلام از اثبات کارایی و مصونیت زایی بالای «اپی واک کرونا» واکسن دوم روسی خبر داده بود.
سازمان حمایت از مصرف کنندگان روسیه روز پنجشنبه در بیانیه ای نوشت: مرکز علمی- پژوهشی ویروس شناسی «وکتور» (در نووسیبیرسک) باتوجه به آغاز واکسیناسیون عمومی کرونا با استفاده از واکسن اپی واک کرونا ساخته شده در این مرکز، نتایج آزمایش های بالینی مراحل اول و دوم بر روی گروه داوطلبان بین سن ۱۸ تا ۶۰ سال را در قالب گزارشی در نشریه روسی «عفونت و مصونیت» منتشر کرد.
در این بیانیه خاطرنشان شده است که نتایج آزمایش های انسانی واکسن اپی واک کرونا، مصونیت زایی و کارایی بالای این واکسن را اثبات کرد.
سازمان حمایت از مصرف کنندگان روسیه در ادامه بیانیه خود آورده است: گزارش منتشر شده در نشریه، حاکی از آن است که تحقیقات در دو مرحله انجام گرفت.
مرحله نخست شامل تحقیقات درباره ایمنی و مصونیت زایی واکسن اپی واک کرونا با شرکت ۱۴ داوطلب بین سنین ۱۸-۳۰ سال بود و مرحله دوم نیز تحقیقات در مورد ۸۶ داوطلب بین سنین ۱۸-۶۰ سال را شامل می شد.
تحقیقات نشان داد که سیستم دو بار واکسن زدن با استفاده از واکسن اپی واک کرونا باعث شد تا در ۱۰۰ درصد داوطلبان ۲۱ روز پس از دریافت دوز دوم واکسن، پادتن (علیه ویروس کرونا) ساخته شود.
واکسن دوم روسی کرونا «اپی واک کرونا» نام گرفته و شرکت سازنده آن می گوید که بر اساس عوامل مصنوعی پپتیدی ساخته شده است و می تواند در بدن مصونیت دربرابر ویروس کووید-۱۹ ایجاد کند. آزمایش های بالینی این واکسن از مهر ماه سال گذشته آغاز شده بود.