ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

والدینی که به حسادت کودکان دامن می زنند!

  یکشنبه، 09 آبان 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
والدینی که به حسادت کودکان دامن می زنند!
حسادت در بین فرزندان ممکن است با رفتارهای نامناسب و اشتباهات والدین ایجاد می شود پس باید با طرز صحیح رفتار با فرزندان از بروز حسادت در آن ها جلوگیری کنید.

حسادت احساسی است که می تواند آرام آرام وارد زندگی کودک تان شود. حسادت در کودکان نسبت به دوستان، خواهر و برادر یا هم کلاسی ها شکل می گیرد. مثلا خیلی ساده وقتی دوستش دوچرخه ی جدیدی می خرد ممکن است موتور حسادت روشن بشود. وقتی حسادت در کودکان شکل می گیرد، والدین هر کاری که از دست شان برمی آید انجام می دهند تا این احساسات منفی قبل از جدی شدن و بزرگ تر شدن کودک از فرزندشان دور شود. همراه ما باشید، در این نوشته درباره ی حسادت در کودکان صحبت می کنیم و یاد می گیریم چگونه حسادت کودکان را از بین ببریم.

علائمی که کودکان حسود نشان می دهند

حسادت یکی از سخت ترین و ناخوشایندترین احساساتی است که کودک می تواند تجربه کند . این احساس عموما با ترس از دست دادن بزرگسالی که برای کودک مهم و با ارزش است ، اضطراب از اینکه مبادا دوست داشتنی نباشند و خشم نسبت به شخصی که این عشق را از او گرفته ، همراه می شود . در چنین مواقعی کودکان با علائمی که در رفتار هایشان نشان می دهند ، حسادت خود را ابراز می کنند . بسیار مهم است که شما به عنوان والدین بتوانید این نشانه ها را شناسایی کنید تا بتوانید برای برطرف کردن آن اقدام کنید ، به همین منظور در ادامه لیستی از نشانه های حسودی کودکان عنوان شده است .

انجام رفتار های بد برای جلب توجه

اگر کودک شما به خواهر و برادر خود حسادت می کند ، ممکن است تمام تلاش خود را برای جلب توجه شما انجام دهد . در این مواقع انجام رفتار های بد که شما را عصبانی می کند ، سریعترین راه برای رسیدن به خواسته شان است . بنابراین اگر کودکتان یک لیست از تمام کار های بد را مدام تکرار می کند ، شاید فقط به چیزی حسودی می کند و به دنبال جلب توجه شماست .

احساس تملک صد در صدی در همه چیز

اگر کودکتان احساس حسادت می کند ، ممکن است بیش از حد در همه چیز احساس تملک کند . این نگرش تنها به موارد مادی محدود نمی شود بلکه او سعی خواهد کرد که خود شما ، خواهر و برادر و دوستانش را نیز در تملک خود بداند .

چسبندگی زیاد

اگر به عنوان مثال یک خواهر یا برادر جدید به خانواده تان اضافه شده است و پس از آن کودکتان مدام به شما می چسبد ، احتمالا دلیل محکمی برای این رفتارش وجود دارد . قضیه از این قرار است که کودکتان احساس حسادت و ناامنی می کند ، پس همه تلاشش را می کند که شما را که منبع عشقش هستید از دست ندهد .

مقایسه کردن وسایل و مهارت ها

یک بچه حسود ممکن است مهارت ها ، وسایل و هر چیزی که دارد را با کودکان دیگر مقایسه کند . در صورت کمبود یا نداشتن چیزی ، ممکن است نارضایتی خود را نشان دهد و خشمگین شود .

انجام رفتار های پرخاشگرانه با رقبا

یک کودک حسود ممکن است رفتارهای پرخاشگرانه با کسانی داشته باشد که فکر می کند فرد با ارزش زندگیش را دزدیده است . بنابراین ، مواظب باشید زیرا ممکن است گهگاهی کودک خود را پیدا کنید که در گوشه کناری سعی در آسیب رساندن به خواهر ، برادر و یا دوستش دارد .

حسادت کودک

عوارض حسادت کودکان

حسادت یک احساس منفی است و می تواند تاثیر منفی بر شخصیت فرزند شما بگذارد. حتی این تاثیرات منفی می توانند در کودکانی با مشکلات خاص مانند کودکان اتیسم شدیدتر هم باشد. برخی پیامد های که ممکن است کودکان حسود با آن ها روبرو شوند، عبارتند از:

  • کاهش اعتماد به نفس
  • پرخاشگری و قلدری
  • احساس درماندگی
  • انزوا

اشتباهات والدین که باعث حسادت در کودکان و بین فرزندان می شود

حسادت در دوران کودکی شروع می شود به طوری که رفتار خاصی از والدین ممکن است رقابت بین کودکان را شعله ور کند. در متن زیر برخی از بدترین اشتباهات فرزند داری وجود دارد که ممکن است باعث حسادت شود.

1. حفاظت بیش از حد

کودک را رها کنید و یک روز او را از چنگالتان رها کنید، به این معنی است که شما ناگهان او را در بیابان رها کرده اید. او ممکن است خوددار، ترسو و خجالتی شود و منجر به حسادت زمانی می شود که یک کودک بااعتماد به نفس را می بیند.

2. زیاده روی در نوازش کودک

اگر کودک را بیش از حد ناز و نوازش کنید، می تواند در خانه احساس پیروزی کند. زمانی که یک کودک جدید وارد خانواده می شود و یا زمانی که از یک دوست بزرگ تر از او وارد می شود، احساس ناامنی می کند. او نوزاد یا دوست را به عنوان دلیلی برای آن می بیند. او می تواند از افسردگی رنج ببرد وقتی که چیزی را که می خواهد به دست نیاورد و وقتی بزرگ می شود احساس پایین تر بودن می کند.

3. والدین اقتدارگرا

کنترل بیش از حد نیز یک اشتباه بزرگ دیگری است که باعث ایجاد حسادت در کودکان می شود. تنظیم قوانین و مقررات سخت بدون توضیح علت، کودک را تحت تاثیر قرار خواهد داد. او با کمبود اعتماد به نفس رشد می کند و ارزش کمتری نسبت به خواهر و برادر یا دوستان دارد.

4. ایجاد رقابت ناسالم

وادار کردن کودکان به انجام فعالیت هایی یکسان و مقایسه نتایج کارهایشان میتواند بین آن ها رقابت ناسالم را به وجود آورد. ممکن است یک کودک با استعداد تر از دیگری باشد اما اصرار دارند که آن ها یک فعالیت را با دقت مشابه انجام دهند که منجر به حسادت می شود.

5. مقایسه با دیگران

یک اشتباه خطرناک دیگر والدین این است که بچه هایشان را با هم مقایسه کنند. مقایسه تنها می تواند منجر به حسادت، رقابت و عدم اعتماد به نفس شود.

6. ترتیب تولد

برخی اوقات والدین ممکن است توجه بیشتری به کودک براساس ترتیب تاریخ تولدشان داشته باشند. برای مثال، وقتی پدر و مادر به فرزند اولی توجه بیشتری می کنند، خواهر و برادرهای دیگر به او حسادت می کنند. با رسیدن نوزاد تازه متولد شده، کودکان بزرگ تر ممکن است احساس کنند که به نوزاد توجه بیشتری می شود که منجر به حسادت می شود.

علائم حسادت در دوران کودکی

در دوران کودکی، زمانی که کودکان شما با یکدیگر بازی می کنند، ممکن است متوجه نشانه های حسادت شوید. بسیار شایع است که کودکی که حسود است می تواند ضربه محکمی به هم بازی اش بزند و مانند یک بازی کردن عمل کند. در بزرگسالی، حسادت زمانی آشکارتر است که درباره یکدیگر صحبت می کنند و سعی می کنند مانع پیشرفت هم شوند.

راه حل والدین برای مقابله با حسادت بین کودکان

با حسادت باید به روش مناسب برخورد کنید تا بتوانید از تاثیر منفی آن روی فرزند خود جلوگیری کنید. کودک شما باید یاد بگیرد که احساس حسادت خودش را کنترل کند. با تکنیک های زیر می توانید به او کمک کنید تا بر این احساسات قدرتمند مسلط شود و آن ها را کنترل کند. حتی از پدربزرگ و مادر بزرگ های که در نگهداری از نوه های خود نقش دارند بخواهید این راهکارها را در نظر بگیرند.

1. تبدیل کردن به احساسات مثبت

دادن انرژی مثبت به کودک یک کانال مثبت و راهی خوب برای کمک به او برای کاهش احساسات منفی و اهداف مثبت است. به عنوان مثال، اگر فرزند شما غمگین است، زیرا دوستش نمرات خوبی گرفته، تشویق کنید و به او انگیزه دهید تا نمرات بهتری بگیرد. زمانی که کودک شما در تلاش برای تحصیل به دام می افتد، بر روی این که چگونه باید کسی را فریب دهد، تمرکز نمی کند. او تمرکزش را به سمت کج منحرف خواهد کرد.

2. از روی آثار کلاسیک بخوانید

داستان های کلاسیک و افسانه ها بسیاری از پیام های اخلاقی را دربر دارند و حتی اگر بر روی آن ها تاکید نکنید، کودک شما از آن ها در طی مراحل حیاتی رشد خود یاد خواهد گرفت. داستان خواندن در هنگام خواب را جزو برنامه روتین روزانه کنید. با کودک خود درباره اخلاقیات و ویژگی های مفید بودن، مراقبت و داشتن نیات خوب در ذهن صحبت کنید.این کار به کودک شما کمک می کند درک کند کاری که انجام می دهد درست نیست.

3. گوش کنید

در بیشتر موارد، رفتار حسودانه ریشه در عمقی دارد. آن ها یک مساله خاص یا نگرانی در پس چنین رفتاری دارند. با کودک خود صحبت کنید و علت حسادت او نسبت به یک فرد خاص را بدانید و سپس به او گوش دهید.ممکن است مواردی وجود داشته باشد که کودک شما ممکن است عزت نفس و اعتماد به نفس کمتری داشته باشد.او ممکن است به اندازه کافی در مورد جنبه های مثبت خودش مطمئن نباشد، که ممکن است باعث شود که او حسادت نسبت به شخص دیگری را نشان دهد.

4. با استفاده از مثال ها توضیح دهید

یک ترفند بزرگ دیگر برای تاکید بر اهمیت داشتن احساسات مثبت در مورد همه این است که خودتان را به عنوان مثال معرفی کنید. از دیگران به خاطر حس شوخ طبعی، رفتار خوب و یا هر کیفیت دیگری که ممکن است داشته باشند، تعریف و تمجید کنید. در مقابل فرزندتان از این تعارفات راحت باشید.

5. به کودک خود اهمیت اشتراک گذاری را آموزش دهید

کودکان به هیچ دلیلی نسبت به بچه های دیگر کینه ای به دل ندارند. اگر اینطور است، به آنها اهمیت تقسیم و مراقبت را آموزش دهید. این به او کمک می کند تا هرگونه احساس ناامنی را برطرف کند. دیر یا زود متوجه خواهید شد که کودک شما از اشتراک گذاری و همکاری با دیگر بچه ها لذت می برد.

6. کودک خود را دوست داشته باشید

ما نمی گوییم که شما بچه خود را دوست ندارید، اما این برای تاکید بر آن است که او به تمام عشق و محبتی که می تواند در طول این مرحله از زندگی خود به دست آورد، نیاز دارد. مهم نیست که دلیل آن چیست، هدایت والدین همراه با عشق و مراقبت می تواند همیشه چیزها را تصحیح کرده و آن ها را سریع تر کند.

7. از مقایسه اجتناب کنید

عملکرد یک کودک را با دیگری مقایسه نکنید، چون ارزش او را کاهش می دهد. این کار می تواند گونه های طولانی پایداری را توسعه دهد. این مقایسه ها باعث می شود کودکان نتیجه بگیرند که "شما او را بیش از من دوست دارید" یا "فکر می کنید او بهتر است".

8. ایجاد یک قدرت منحصر به فرد در هر کودک

هر بچه ای دوست دارد از والدین در مورد نقاط قوت آن ها بشنود. صحبت کردن در مورد این قدرت خاص عزت نفس او را تقویت خواهد کرد. شما باید قدرت منحصر به فرد را در هر کودک در علایق و خلق و خوی آن ها پرورش دهید.

9. تکالیف مدرسه را مقایسه نکنید

هرگز تکالیف مدرسه، کارت های امتیاز و نمرات امتحانی را با خواهر و برادر یا دوستانش مقایسه نکنید. این کارها به کودک شما کمک نمی کنند که سخت تر کار کند. در عوض، باعث خشمشان می شود.

10. تقویت رفتار مشارکتی

این یکی از ساده ترین روش ها برای رهایی از حسادت کودکان است. آن ها را به شکلی که از هم دیگر پشتیبانی می کنند، پیوند دهید. لحظاتی را به آن ها برای کار باهم، کمک به هم و انجام کارهای گروهی بدهید. آن ها این رفتارها را تکرار خواهند کرد، چون می دانند که شما می خواهید آن ها این طور باشند.بنابراین اگر کودکتان به نمرات خوب همکلاسی اش حسادت می کند، یا به این دلیل که برادر بزرگش فقط یک دوچرخه جدید دارد، همراه فرزندتان بنشیند و به او یادآوری کنید که وقتی به چیزی در زندگی دست می یابد و برای آن پاداشی به او داده می شود، او را به یاد آن ها می اندازد. مشارکت نزدیک شما باعث ایجاد یک تفاوت بزرگ برای او می شود.

11.او را مقصر خطاب نکنید.

گفتن حرف های مانند “شما باید از حسادت برادرتان شرمنده شوید” یا “فقط فرزندان ترسو و بزدل حسادت می کنند” به کودکان باعث می شود آن ها احساسات واقعی خود را پنهان کنند. علاوه بر آن، کودکان با شنیدن این حرف ها، تصویر ضعیفی را از خودشان در ذهن درست می کنند. به یاد داشته باشید که حسادت بسیار شدید می تواند نشانه اضطراب عمیق کودک باشد. در جایی که حسادت کودک به طور مکرر در طول روز بروز می کند، ممکن است این احساسات نشانه عدم امنیت و عدم اعتماد به نفس وی باشد. اگر فکر می کنید علت حسادت کودک تان، اضطراب و عدم اعتماد به نفس است سعی کنید علت اصلی را شناسایی کنید.

12.نسبت به فرزند خود دلسوز باشید.

ممکن است فرزند شما رفتارهای منفی و نادرستی را از خودش بروز دهد اما در هر حال والدین باید نسبت به فرزندان خود دلسوز و پرشور باشند. کودک خود را مورد تنبیه یا مجازات قرار ندهید. حسادت در کودکان نشان می دهد که او با یک وضعیت عاطفی دشوار روبرو است و برای کمک به مقابله با آن نیاز به دلسوزی و کمک شما دارد.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) قاب تاریخ روز؛ 11 دی/ از احساسی‌ترین عکسی که موجب خودکشی عکاسش شد تا تصویری از فرح و جیمی کارتر بازو به بازوی هم (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر)
تیتر امروز   
رونالدو فقط به یک شرط در النصر عربستان نمی‌ماند!
آغاز دور جدید فعالیت انجمن سواد رسانه ای ایران
بازنشسته ها در آستانه نوروز 1404 چقدر از دولت عیدی خواهند گرفت؟
گامی دیگر در خدمات شهری ؛ بهسازی آیلندهای ناحیه یک شوشتر
دیوار چین در لالی؛ خلاقیت باستانی در دل کوهستان‌های خوزستان
توضیح رنجبران درباره حاشیه سازی های اخیر در مورد حضور همسر دوم سید عباس عراقچی در یک نمایشگاه: کار غیرشرعی و غیراخلاقی تان را متوقف کنید
"فروپاشی اقتصادی، با ایجاد اعتراضات در داخل" فرمول دولت دوم ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره!
تاریخ دقیق دور جدید مذاکرات هسته ای با غرب مشخص شد
چرا مسی بعد از اخراج دوباره به بارسا برنگشت؟!
جولانی در تلاش برای جلب نظر اروپا؛ آیا تحریرالشام مسیر طالبان را می‌رود؟
چرا فضانوردان نباید در فضا نان بخورند؟
آماده باش پدافند هوایی در مراکز حساس کشور؛ استقرار سامانه‌های جدیدی که هیچ‌کس از آن‌ها خبر ندارد!
روز تولدتو بگو تا بگم فرشته نگهبان شما چه ویژگی هایی دارد / فرشته نگهبان شما کیست؟
درخشیدن نام وینگر ایرانی در لیست لخ پوزنان برای اردوی ترکیه
بازیگران مشهوری که زمانی طلبه بودند! از شاگردی رضا کیانیان در محضر رهبر معظم انقلاب تا ...
منتخب روز   
(ویدئو) محمدرضا شریفی‌نیا و آیفون 16 جنجالی؛ ماجرای جایزه عجیب چیست؟ تصویرسازی میهمانی مجلل شاه هخامنشی براساس کتیبه ها و حکاکی ها/ چه غذاهایی! عجب چیدمانی! (ویدئو) کامنت احساسی نعیمه نظام‌دوست برای جدیدترین موزیک ویدئوی جذاب عمو پورنگ+ عکس (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد ترسناک شیر و اسب آبی/ هرگز تسلیم نشو! امروز 17 دی؛ صحنه عاشقانه ای از بارش برف سنگین در شمشک تهران / خیلی وقت بود منتظر همچین برفی بودیم؛ خدایا شکرت😍+ ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ مادر جان داری رخت میشوری یا بچه تربیت میکنی؟/ دلم کباب شد براش😔 عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‌نواز شیده معاونی مجری محبوب دهه شصتی‌ها بعد از 31 سال در 52 سالگی مهم‌ترین عناوین ورزشی دوشنبه 17 دی 1403 در یک نگاه! / موسیمانه از تمدید تا تهدید (ویدئو) طلسم مرگبار عروسک مرموز بهرنگ علوی را به خانه ارواح کلاردشت کشاند/ فریاد کمک و رازهای پنهان در دل شب، چه بلایی سرشون اومد؟😱 شاخص آلودگی هوا امروز سه شنبه 17 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها قدیمی تریم غذای خاورمیانه/ طرز تهیه کوکوی نخود، خوشمزه و بدون گوشت جزییات تعطیلی مدارس یکشنبه 17 دی 1403 / از تهران تا اصفهان و استان مرکزی تعطیل شدند
آخرین ویدیو ها