به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، متخصصان در تازه ترین تحقیقات خود در خصوص بیماران کرونایی دریافتند که افراد بهبود یافته، بدون آنکه مطلع باشند در معرض خطر بزرگتری به نام فیبروز ریه قرار دارند.
در همین رابطه پزشکان هشدار داده اند که ده ها هزار نفر از بیماران بهبود یافته کووید ۱۹ نیاز به مراجعه به بیمارستان دارند تا بررسی شوند که آیا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا، تحت آسیب دائمی ریه قرار گرفته اند یا خیر.
دکتر سام هار عضو کمیته اجرایی انجمن تصویربرداری از قفسه سینه انگلیس در این باره گفت: بر اساس اسکن هایی که طی شش هفته گذشته تاکنون مشاهده کردیم، به نظر می رسد ۳۰ ٪ بیمارانی که در بیمارستان بستری بوده اند علائم اولیه زخم ریه را دارند. فیبروز ریوی یک وضعیت غیر قابل برگشت است که نتیجه نهایی بسیاری از بیماری هایی است که ریه را درگیر می کنند.
او افزود: در حال حاضر طبق آمار بیش از ۱۰ هزار بیمار بهبود یافته در انگلیس نیاز به مراقبت دارند و ممکن است در آینده افراد بیشتری به مراقبت های بیمارستانی نیاز داشته باشند. اگرچه فیبروز ریه قابل درمان نیست، اما در صورت تشخیص به موقع، دارو ها می توانند پیشرفت آن را کند کنند.
اظهارات این متخصص، نگرانی ها درباره ویروس کرونا را می تواند دو چندان کند. پزشکان از یک سو نگران افرادی هستند که تازه مبتلا می شوند و از سوی دیگر باید به فکر تشخیص زودهنگام فیبروز ریوی در بهبودیافتگان باشند.