به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از تک پزشک، زایمان کاذب و یا انقباضات براکستون هیکس با زایمان حقیقی زیاد تفاوت ندارد و از روی نشانه هایی که دارد و از روی برخی از علائم می توانید تشخیص دهید که آیا کاذب است و یا حقیقی است.
اطلاعاتی در مورد زایمان کاذب
تشخیص دادن زایمان کاذب و زایمان واقعی از هم کار دشواری می باشد زیرا انقباضات و بعضی از علائم در هر دو این شرایط شبیه به هم است. در این مطلب تک پزشک توضیحاتی در مورد زایمان کاذب و تفاوت های آن با زایمان حقیقی را می خوانید.
درد زایمان کاذب که به عنوان انقباض براستوتن هیکس هم شناخته می شود، از اوایل ماه چهارم بارداری آغاز می شود و تعداد دفعات آن، به آرامی بیشتر می شود و با نزدیک شدن به تاریخ زایمان اصلی این درد را بیشتر حس خواهید کرد. این نوع انقباضات به عنوان درد زایمان کاذب شناخته می شود زیرا تغییری در طول دهانه رحم ایجاد نمی شود ولی با این وجود لازم است بدانید که دردها و انقباضات زایمان کاذب در تمام خانم های باردار رخ نمی دهد ولی در صورتی که قبل از زمان مقرر شده برای زایمانتان، دچار درد شدید، باید بدانید که ناشی از این امر است.
نشانه های زایمان کاذب چیست؟
علائم و نشانه های زایمان کاذب عبارتند از:
انقباضات نامنظم
سفت شدن شکم
ترشح ونشت آب ( در صورتی که مایع نشت کرده دارای بوی آمونیاک است ، نیازی به نگرانی وجود نخواهد داشت زیرا مایع مورد نظر، مایع ادرار بوده و نباید با مایع آمنیوتیک که بدون هیچ گونه بوی خاصی است، اشتباه گرفته شود. )
درد و انقباضات زایمان کاذب، چندین مرتبه در طول روز بروز پیدا کرده و فاصله زمانی بین آن ها چیزی حدود 10 الی 20 دقیقه می باشد .
در طول بروز این انقباضات ، خونریزی در ناحیه واژن مشاهده نمی شود .
چه چیز هایی باعث بروز درد ها و انقباضات زایمان کاذب می شوند ؟
عوامل دخیل در این رابطه عبارتند از:
فعالیت های بدنی شدید مانند بالا رفتن از پله
مقاربت جنسی
پر بودن مثانه در هنگام صبح
کمبود آب بدن و داشتن تب
حرکات شدید جنین در رحم
انقباضات و درد ناشی از زایمان کاذب چگونه اند؟
چنانچه در نمناک عنوان شده است این انقباضات همانند ایجاد کشش عضلات در شکم یا احساس فشار در ناحیه تحتانی شکم و کشاله ران احساس می شوند . مدت زمان بروز این انقباضات کوتاه است و شدت آن ها با گذشت زمان بیشتر نمی شوند و فاصله بین آن ها نیز کوتاه تر نخواهد شد . در صورت احساس این انقباضات در هفته های آخر بارداری باید بدانید که زایمان واقعی شما نزدیک است .
انقباضات و درد ناشی از زایمان واقعی چگونه است ؟
انقباضات ناشی از زایمان واقعی شامل ایجاد درد و ناراحتی در ناحیه پشت و پایین شکم است . همچنین ممکن است برخی از خانم ها احساس فشار در ناحیه لگن را نیز تجربه کنند . در برخی دیگر نیز درد در ناحیه ران احساس می شود . این انقباضات و درد ها در فواصل زمانی منظم ایجاد شده و شدت آن ها با گذشت زمان افزایش پیدا خواهد کرد و به طور کلی هر انقباض چیزی حدود 30 تا 70 ثانیه به طول خواهد انجامید .
تفاوت بین انقباضات در زایمان کاذب و زایمان حقیقی چیست ؟
تعداد دفعات بروز انقباضات :
تعداد دفعات بروز انقباضات در زایمان حقیقی در فواصل زمانی منظم و نزدیک به هم رخ می دهند، در حالی که در زایمان کاذب فواصل بین بروز انقباضات کاملا نامنظم است .
شدت انقباضات در زایمان :
شدت انقباضات در زایمان حقیقی رفته رفته افزایش می یابد ، در حالی که در زایمان کاذب افزایش در میزان شدت درد و انقباضات مشاهده نخواهد شد .
مدت زمان انقباضات در زایمان :
مدت زمان انقباضات در زایمان حقیقی چیزی حدود 30 تا 70 ثانیه است ، در حالی که در زایمان کاذب مدت زمان انقباضات کاملا متفاوت است .
مرکز وقوع انقباضات در زایمان:
مرکز وقوع انقباضات در زایمان حقیقی ، از قسمت پایین کمر آغاز شده و به سمت شکم گسترش پیدا خواهد کرد ، در حالی که در زایمان کاذب درد در قسمت تحتانی شکم و کشاله ران ایجاد خواهد شد .
دهانه رحم در حین بروز انقباضات در زایمان حقیقی ، افزایش حجم پیدا خواهد کرد ، در حالی که در طول انقباضات در زایمان کاذب تغییری در طول دهانه رحم ایجاد نخواهد شد .
در طول انقباضات ناشی از زایمان واقعی ناحیه واژینال خونریزی خواهد داشت اما در طول بروز انقباضات در زایمان کاذب ، خونریزی در این ناحیه مشاهده نخواهد شد .
نکاتی برای کنترل انقباضات ناشی از زایمان کاذب
اقدامات کنترل کننده درد و انقباضات ناشی از زایمان کاذب عبارتند از:
قدم زدن
تغییر دادن وضعیت در هنگام دراز کشیدن
استراحت کردن
نوشیدن آب کافی
استحمام با آب گرم
ماساژ
در صورت عدم برطرف شدن درد پس از انجام اقدامات فوق، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید .
زمان مراجعه به پزشک
در صورت داشتن علائم زیر لازم است که سریعا به پزشک مراجعه کنید :
خونریزی واژن
نشت مداوم مایعات از ناحیه واژن
بروز انقباضات منظم هر پنج دقیقه یک بار به مدت بیشتر از 1 ساعت
احساس هرگونه تغییر قابل توجه در حرکات جنین ( حرکت جنین بیش از 10 مرتبه در طول یک ساعت )
عددم توانایی پیاده روی به دلیل انقباضات شدید
همچنین در صورتی که این انقباضات را قبل از هفته 37 ام بارداری خود تجربه کردید ، بهتر است پزشک خود را از این موضوع مطلع سازید .