انواع ظروف سفری
همانطور که گفتیم ظرف های سفری در انواع مختلفی تولید می شوند. جنس هر یک با توجه به کارایی آن ها متفاوت است. البته همیشه بحث کارایی نیست و در بعضی مواقع این کار برای پایین آوردن قیمت صورت می گیرد. با ما در این پاراگراف همراه باشید تا انواع ظروف سفری به اضافه ی ویژگی های آن ها را توضیح دهیم.
ظروف سیلیکونی
یکی از جالب ترین ظرف های سفری که در چند سال اخیر تولید شده و طرفدار های بسیاری نیز دارد، ظروف سیلیکونی هستند. این ظرف ها در نگاه اول پلاستیکی به نظر می رسند ولی در عمل تفاوت بسیاری دارند. به دلیل جنس سیلیکونی خود انعطاف پذیر بوده و به راحتی جمع می شوند. این اتفاق سبب می شود تا هم سبک تر باشند و هم جای کمتری بگیرند. نکته جالب ماجرا، ظروف آشپزی سیلیکونی هستند. این ظروف سفری مجهز به کفه آلومینیومی بوده که می توانید آن را روی شعله بگذارید و غذا درست کنید.
ظروف نچسب
اگر در خانه بودید بی برو برگرد پیشنهاد ما ظروف نچسب بود. به دلیل جنس این ظرف ها هیچ غذایی به کفشان نمی چسبد و همه چیز به راحتی سر می خورد. اما نباید از نکته غافل شد که ظروف نچسب به شدت آسیب پذیر بوده و به راحتی خط و خش را جذب می کنند. نکته بعدی حمل کردن آن است. اگر با ماشین سفر نمی کنید، به همراه داشتن ظروف آشپزی نچسب کار چندان عاقلانه ای نیست. چراکه می تواند دست و پا گیر باشد و یک بار اضافی در کوله محسوب شود. فراموش نکنید که اگر این ظرف را انتخاب کردید از قاشق چوبی یا پلاستیکی استفاده کنید.
ظروف پلاستیکی
ظروف مسافرتی پلاستیکی به دلایل مختلف از محبوبیت تقریبا بالایی برخوردارند. مواردی مثل سبک و نشکن بودن، عایق حرارتی و الکتریکی خوب بودن، نفوذ نکردن قارچ و کپک درونشان، ارزان و مقرون به صرفه بودن و تنوع طرح و رنگ هایشان باعث شده در همه خانه ها پیدا شوند. امروزه ظروف مسافرتی با طرح ها و كارايی های بسيار متنوع در بازار موجودند و طرفداران زيادی هم دارند. انواع و اقسام مختلفی ظروف مسافرتی موجود هستند؛ جنس های پلاستيكی ايرانی و خارجی با برندهای مختلف و البته گاه پلاستيكی های بی نام و نشان و ارزان قيمت. از بی نام و نشان ها كه بگذريم، برندهای داخلی معتبر زيادی دست به كار توليد ظروف مسافرتی پلاستيكی با كيفيت خوب و طرح و رنگ های متنوع و شاد شده اند. بعضی از آنها از ظروف زيبا و كاربردی و بهداشتی توليد می كنند كه حتی ضمانت نامه های چند ساله دارند. ظروف مسافرتی مثل قمقمه، ليوان های سفری و ست ظروف مسافرتی می شوند. ست ظروف مسافرتی معمولا شامل بشقاب، پیش دستی، كاسه، قاشق، چنگال، كارد، ليوان، رنده و ظروف در دار برای نگهداری مواد غذايی می شود و در انواع 4، 6و 8 نفره توليد می شود.
ظروف آلومینیومی
ظروف آلومینیومی یکی از مهم ترین ویژگی های ظروف سفری یعنی سبک بودن را دارند. همچنین به راحتی گرما را به غذا منتقل می کنند. اما به دلیل جنس خود با بعضی مواد ( اسیدی ) سازگار نبوده و کارایی خود را از دست می دهد. همچنین این ظروف مستعد جذب خط و خش هستند که البته این مشکل در ظروف آلومینوم سخت، تا حدودی برطرف شده است.
ظروف چدن
اگر بخواهیم پرونده آشپزی و غذا را ببندیم باید چدن را در آخر لیست قرار می دادیم. چراکه ظروف چدن بهترین انتخاب برای پخت و پز هستند. زیرا گرما به خوبی پخش و محبوس می شود، مقاوم هستند و حس یک غذای خانگی را منتقل می کنند. اما متاسفانه بسیار سنگین هستند. به همراه داشتن ظروف چدن در صورتی منطقی است که با ماشین باشید.
ظروف استیل
از جمله ظروف سفری که محبوبیت نسبتا بالایی نیز دارند، می توان به ظروف استیل اشاره کرد. چراکه دوام بالایی دارند و خط و خش به خود جذب نمی کنند. در بسیاری از فلاسک ها و قمقمه ها نیز استیل استفاده شده است. از جمله نکات منفی ظروف سفری استیل می توان به عدم انتقال یکنواخت گرما اشاره کرد. این موضوع سبب می شود تا گاهی غذا ته بگیرد. البته که با کمی دقت می توان از اتفاقات این چنینی جلوگیری کرد.
گرانیتی
اگر از بحث حمل کردن آن بگذریم، ساج های گرانیتی از بهترین های دسته ظروف سفری هستند. پخت و پز با این ظروف سفری ( سفر های ماشینی و تور ترجیحا ) حس و حال به شدت خوبی دارد. ظروف گرانیتی و چدن به خوبی عطر و طعم غذا را منتقل می کنند.
ویژگی های ظروف مسافرتی
همان طور که اشاره کردیم ظروف مسافرتی دارای محبوبیت زیادی هستند و بسیاری از افراد به جای تهیه ظرف های یکبار مصرف آن را خریداری می کنند و چند سال استفاده خواهند کرد. به همین دلیل بسیار مقرون به صرفه خواهند بود. در ادامه به ویژگی های مهم در راهنمای خرید ظروف مسافرتی اشاره می کنیم.
- سبک: یکی از مشکلاتی که اغلب افراد در هنگام مسافرت با آن روبرو هستند وزن زیاد وسایل است. حجم و وزن بالای وسایل سبب می شود تا سفر دشوار شود. هر چه سبک تر سفر کنید بهتر است. ظروف مسافرتی به دلیل ساختاری که دارند بسیار سبک هستند و جابجایی آن ها به مراتب آسان تر خواهد بود. تمام ظروف این سرویس در یک بسته بندی زیبا و جمع و جور قرار گرفته است.
- نشکن: شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که تمایلی به استفاده از ظروف یکبار مصرف نداشته باشید. زیرا این ظروف در برابر مواد غذایی و نوشیدنی های داغ مقاومت ندارند و لاستیک آن درون مواد غذایی نفوذ می کند. این امر برای سلامتی به شدت مضر است. به همین دلیل ممکن است ترجیح دهید از ظروف آشپزخانه چینی و آرکوپال استفاده کنید. این ظروف شکننده هستند و برای حمل در طول مسافرت گزینه مناسبی نمی باشند. اما ظروف مسافرتی علاوه بر وزن سبک دارای ویژگی جالبی مانند نشکن بودن هستند. زیرا اغلب از نوع پلاستیک می باشند.
- حفظ بهداشت: افراد در طول سفر بهداشت را کمتر رعایت می کنند و همین امر موجب بروز بیماری های مختلف می شود. اغلب بیماری ها مربوط به مواد غذایی و ظروف آن است. اما ما در راهنمای خرید ظروف مسافرتی می خواهیم نکته مهمی را به شما عزیزان بگوییم و آن هم بهداشتی بودن این ظروف است. سرویس های مسافرتی نه تنها به راحتی قابل شستشو می باشند بلکه از ایجاد قارچ و کپک نیز جلوگیری می کنند. این ظروف تنوع طرح و رنگ دارند و در تعداد مختلف در بازار موجود هستند.
نكاتی هنگام خريد و نگهداری ظروف مسافرتی
موقع خريد ظروف مسافرتی و ظروف پلاستيكی و زمان استفاده بهتر است نكات زير را در نظر داشته باشيد فقط ظروف مسافرتی استانداردی را بخريد كه نام و نشان تجاری معتبر و علامت استاندارد دارند. در كف يا بدنه ظروف بايد عنوان شركت توليد كننده وجود داشته باشد. هرگز به سراغ پلاستيک های بی نام و نشان ارزان قيمت نرويد كه نه كيفيت مناسبی دارند و نه از نظر بهداشتی تأييد شده هستند.
ظروف مسافرتی را بو کنید
برای این که ظروف مسافرتی با پلاستیک نو و با کیفیتی داشته باشید بهتر است قبل از خرید، آن را بو کنید. اگر بوی بدی داشت، بدانید در ساختار آن پلاستیک کهنه استفاده شده است. استفاده از ظروفی که با این پلاستیک ساخته شده اند هم برای سلامتی مضر است و هم معمولا از کیفیت خوبی برخوردار نیستند.
ظروف مسافرتی ضخیم و مات
موقع خريد دقت كنيد كه ظروف مسافرتی و ظروف پلاستيكی كاملا صاف و صيقلی و شفاف باشند و هيچ ناخالصی يا تكه های اضافه ای در گوشه و كنارشان به چشم نخورد يا كدر و مات نباشند. اين يكی از موارد نشان دهنده كيفيت و سلامت ظروف است. حتما دقت كنيد كه ظروف هيچ گونه شكاف، ترك يا خراشي روي بدنه خود نداشته باشند. چون محل تجمع ميكروب ها خواهند بود. كيفيت و نوع ماده استفاده شده در ظروف پلاستيكی، دما و نوع ماده غذايی و زمان تماس ماده غذايی با ظرف از مواردی است كه بايد موقع استفاده از ظروف پلاستيكی مورد توجه قرار داد. ظروف مسافرتی و ظروف پلاستیکی که خیلی نازک است و داخل آن رگه های مختلف به چشم می خورد، اصلا مناسب نیستند مخصوصا برای جهیزیه عروس خانم ها. در انتخاب ظروف دقت کنید که حتما از پلاستیک ضخیم ساخته شده باشند. پلاستیکی یک دست و محکم که می شود سال ها از آن استفاده کرد و مطمئن بود که مشکلی پیش نخواهد آمد. ظروفی را انتخاب كنيد كه قابليت انعطاف پذيری مناسبی داشته باشند و زيادی خشک و سفت نباشند، چون در اثر استفاده، فرم اصلی خود را حفظ خواهند كرد. هنگام شستن ظروف مسافرتی سعی كنيد از ابزار شست وشوی زبر كه باعث خط انداختن روی سطح آنها می شود خودداری كنيد. همچنين برای طول عمر بيشتر و سلامت ظروف، از مواد شوينده خيلی قوی برای شست وشو استفاده نكنيد. اگر ظروف مسافرتی یا ظروف پلاستيكی دچار خراش و شكستگی شدند بهتر است ديگر برای مواد غذايی از آنها استفاده نكنيد چون محل تجمع انواع ميكروب و باكتری خواهند شد. اگر هم ظروف در اثر استفاده يا حرارت يا تغيير دما، تغيير شكل يا رنگ دادند باز هم بايد آنها را دور انداخت چون مواد شيميايی آزاد می كنند كه می توانند سرطان زا باشند.
بنابراین یکی از مهم ترین وسایل مربوط به کوهنوردی و کمپینگ مجموعه ظروف مسافرتی می باشد. شما برای اینکه تمام ظروف مورد نیاز برای سفر را در کمترین فضای ممکن همراه خود داشته باشید به مجموعه ظروف مسافرتی نیاز دارید. که ساعدنیوز در مطالب فوق هر آنچه که باید درباره ظروف مسافرتی نیاز بود بدانید، ارائه داد. امیدوارم از محتوای خانه داری نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که به خانه داری علاقمند هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش سبک زندگی ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.