نام : مالک
نام خانوادگی : رحمتی
تولد - شهادت : 1361 - 30 اریبهشت 1403
تحصیلات : دکترای حقوق خصوصی از دانشگاه خوارزمی
آخرین سمت : استاندار استان آذربایجان شرقی
مالک رحمتی متولد سال 1361 در مراغه استان آذربایجان شرقی بود. این سیاستمدار، حقوقدان و مدیر ارشد اجرایی بعد از فوت عابدین خرم، استاندار پیشین، با موافقت هیأت دولت به عنوان استاندار جدید آذربایجان شرقی منصوب شد.
مالک رحمتی در شهر مراغه استان آذربایجان شرقی به عنوان یک تورک زبان به دنیا آمده بود.
تحصیل کرده کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از دانشگاه امام صادق و دکترای حقوق خصوصی از دانشگاه خوارزمی در تهران بوده و دوره تخصصی MBA را هم گذرانده بود.
چند سال پیش با دختر سید مصطفی سیدهاشمی، معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و نماینده مجلس 4 دوره مراغه ازدواج کرده بود.
پدر همسر او، مصطفی سیدهاشمی، معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام و نماینده پیشین مجلس است، یکی از چهرههای سیاسی استان آذربایجان شرقی پس از انقلاب.
مالک رحمتی استاندار جوان استان آذربایجان شرقی 3 فرزند داشت او صاحب 2 فرزند دختر و یک فرزند پسر بود.
مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی از 1 بهمن 1402 میباشد، وی قبلاً ریاست سازمان خصوصی سازی را بر عهده داشت، رحمتی دارای مدرک دکترا و همچنین فعال آستان قدس رضوی و بنیاد شهید بوده است.
سال 1400 در 39 سالگی به سمت قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی منصوب گردید و تا سال 1402 این مسئولیت را برعهده داشت.
تیر سال 1402 به عنوان معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان خصوصی سازی منصوب شده بود و تا بهمن همین سال در این حیطه ها فعّالیت می کرد.
1 بهمن 1402 یک روز پس از درگذشت زین العابدین رضوی خرم، استاندار وقت آذربایجان شرقی با رای اعضای هیئت دولت او را به استانداری آذربایجان شرقی در 41 سالگی منصوب شد.
وی همچنین نخستین استاندار استان آذربایجان شرقی بود که پس از انقلاب سال 1357 متولد شده بود و از این جهت جوانترین استاندار دولت سیزدهم لقب گرفت.
بعد از چهار سال خدمت در آستان، قرار شد تا از خراسان به ماموریت خطیر و سنگین دیگری در دولت تحت عنوان مولدسازی و خصوصی سازی که یکی از بزرگترین ماموریت های دولت با مصوبه سران قوا و تایید مقام معظم رهبری بود، بروم.
با این حال به شکل ناباورانه و در اوج کار شبانه روزی، دکتر وحیدی با بنده تماس گرفتند و پیشنهاد استانداری آذربایجان شرقی را دادند.
بنده در این تماس نیز گفتم که ما سرباز نظام هستیم و هرجا که لازم به سربازی است، می رویم.
دیار آذربایجان با مردم غیورش، مهد تمدن، جریان ساز و تاریخ ساز بوده و این ماموریت، سخت ترین و سنگین ترین ماموریتی است که امروز بر دوش بنده حقیر است.
بزرگترین سرمایه ای که در این عمر داشته و من را یاری می کند، در کنار همراهی و تعامل، کمک و پشتیبانی مدیران ملی و رییس جمهور محترم و کابینه دولت، دعای خیر شما عزیزان و پدر و مادرم است.
افتخار می کنم که فرزند کارگر هستم و از طبقه ای آمده ام که درد کشیده ایم.
در مقطع کنونی موضوعات مختلفی مثل انتخابات مجلس، مدیریت بحران آبی و خشکی دریاچه ارومیه، توجه به آمایش سرزمین و توسعه متوازن استان اولویت هایی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
از طرفی، برای به سرانجام رساندن پروژه هایی مثل انتقال آب ارس به تبریز و تشکیل شرکت مس آذربایجان و سایر مسائل مبتلابه مهم آذربایجان شرقی برنامه های خود را در یک بسته کامل راهبردی ارائه خواهم کرد.
در سخنرانی ای گفته بود؛ روزی عزیزی به من گفت که جوری زندگی کنید که وقتی روحانی بالای منبر می رود، چیزی برای گفتن داشته باشد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی
رئیس بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس رضوی
عضو هیأت امنای بنیاد بهرموری موقوفات
عضو هیأت امنای دانشگاه علوم اسلامی رضوی
عضو هیأت امنای دانشگاه امام رضا علیه السلام
قائم مقام مدیر عامل و عضو هیات مدیره سازمان اقتصادی کوثر در حال حاضر
معاون مالی اداری و توسعه منابع سازمان اقتصادی کوثر (3) سال
مدیرعامل سابق و ناظر هیأت مدیره گروه سرمایه گذاری سبحان (سهامی عام) (3) سال
مدیر عامل و رئیس هیأت مدیره سابق گروه سرمایه گذاری توسعه صنایع و معادن کوثر (سهامی عام) (4) سال
سرپرست اسبق اداره سوم اداره کل سیاسی وزارت کشور (3 سال)
رئیس دبیرخانه کمیسیون احزاب و تشکلهای صنفی و تخصصی و اقلیتهای دینی وزارت کشور (3) سال
عضو هیات علمی و مدیر گروه حقوق دانشگاه آل طه
مدیر گروه حقوق خصوصی پژوهشکده مطالعات حقوقی ایران و جهان
عضو کمیته علمی انجمن مدیریت راهبردی (استراتژیک) ایران
عضو هیأت مدیره شرکت سرمایه گذاری بوعلی (سهامی عام)
رئیس هیات مدیره شرکت معدن فراور امداد (امکر) متعلق به مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره)
عضو کمیته مدیران انجمن ملی مدیریت مالی ایران
مشاور کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
عضو دوره هشتم و نهم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران
عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران
نائب رئیس انجمن سنگ ایران (سه دوره)
در پی سفر ابراهیم رئیسی برای افتتاح سد “قیز قلعه سی” در 30 اردیبهشت 1403 مالک رحمتی یکی از همراهان رییسی در بالگرد هوایی در بازگشت به سوی تبریز بود.
این بالگرد در منطقه حفاظت شده دیزمار دچار سانحه شد و بلافاصله گروه های امدادی به محل سانحه بالگرد اعزام شدند.
با این حال شرایط آب و هوایی تلاش امدادرسانی به محل سانحه را با سختی رو به رو کرده بود و در نهایت یک روز با کمک پهپاد ترکیه ای محل سقوط بالگرد کشف شد.
در این حادثه همه سرنشینان هلی کوپتر شامل، ابراهیم رئیسی، آیت الله آل هاشم، حسین عبداللهیان و مالک رحمتی به شهادت رسیدند.
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی در اینستاگرام از طریق صفحه خود با نام کاربری malekrahmati_ir با مخاطبان خود در ارتباط است.