به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد نیوز به نقل از سلام نو، پارس آباد با وجود آنکه بخشی از استان اردبیل به حساب میآید؛ اما ارتفاع کمی از سطح دریا دارد. ارتفاع این شهر از سطح دریا به حدود 30 متر میرسد.
همین موضوع باعث شده تا پارس آباد دارای آبوهوای گرمسیری باشد.
تابستانهای پارس آباد گرم است و طاقت مسافران را سر میآورد. پس بهتر است تابستان را برای سفر به این شهر انتخاب نکنید. از اوایل پاییز هوا بهتدریج ملایم میشود.
دیگر آفتاب جانی ندارد و تابش آن دیگر سوزنده نیست.
در فصل پاییز تمامی مزارع برای خواب زمستانی آماده میشوند.
طبیعت رنگ میبازد و از ترس زمستان به هزاران رنگ در میآید. پاییز فصلی زیبا و عاشقانه برای سفر به پارس آباد به حساب میآید.
زمستانهای پارس آباد چندان سرد نیست. البته در این فصل با وجود آنکه گرمای هوا کمتر شده؛ اما از تماشای سرسبزی و زیبایی دشتهای وسیع پارس آباد بینصیب میمانید.
از اوایل بهار طبیعت بیجان، با نفس مسیحای بهار، جان دوباره میگیرد. درختان شکوفه میدهند.
گلها سر از خاک بیرون میآورند و رودها پرآب میشوند.
بسیاری از مسافران بر این باور هستند که بهار بهترین زمان سفر به پارس آباد محسوب میشود.
پس اگر شما نیز قصد سفر به پارس آباد را دارید، بهتر است بهار یا پاییز را برای سرتان انتخاب کنید.
جاذبههای تاریخی پارس آباد اردبیل
برج سنگی قارلوجا
یکی دیگر از دیدنی های موجود که در جوار رودخانه ارس می باشد، برج سنگی قارلوجا است و در روستایی با همین نام قرار دارد.
اگر تمایل داشتید از این سازه تاریخی که قدمت آن به قرن 7 و 8 هجری قمری می رسد دیدن نمایید، بهتر است مسیر رود ارس را در پیش بگیرید تا به روستای قارلوجا برسید.
در دوران صفویه یک سری بازسازی و مرمت بر روی این برج انجام شد تا از خرابی نجات یابد. معماری برج به شکل هشت ضلعی بوده و هر یک از این اضلاع 1.75 متر طول دارد.
یک سردابه در زیر این برج قرار دارد که احتمال می رود محل دفن یکی از ثروتمندان از ایلخانان مغول باشد.
در حال حاضر از ارتفاع این برج تنها 5 متر باقی مانده است. لازم به ذکر است که این جاذبه تاریخی در سال 1347 به ثبت ملی رسید و شما می توانید در حال حاضر برای تماشای آن اقدام نمایید.
یکی از مواردی که باید به ان دقت کنید این است که این جاذبه تاریخی شاید در کنار رود ارس باشد ولی بازدید از آن کمی دشوار خواهد بود چرا که فاصله آن با دیگر جاذبه های پارس آباد زیاد می باشد.
تپه نادری آخرین اثر ثبت شده در دوران پهلوی است که گفته میشود، نادرشاه افشار به سربازان دستور داد تا با مشتهای خود تپهای بسازند تا بتواند بر بلندای آن برای سربازان سخنرانی کند.
بیشتر سفالهای کشف شده از تپه نادری بدون لعاب، ساده و متعلق به دوران اسلامی است. این تپه تاریخی در 3 کیلومتری جاده اردبیل به تبریز قرار دارد و از مناطق دیدنی پارس آباد است.
جاذبههای زیبا و طبیعی پارس آباد
تالاب تپراق کندی
یکی دیگر از مناطق دیدنی پارس آباد که می توانید برای تماشای آن اقدام کنید، تالاب تپراق کندی می باشد.
این تالاب یکی از زیبا ترین و بهترین تالاب های طبیعت پارس آباد می باشد که با کشور آذربایجان 25 کیلومتر فاصله دارد.
تنوع گونه های گیاهی و جانوری در این ناحیه بالا بوده و پرندگان مهاجر زیادی به این تالاب برای مهاجرت می روند.
مساحت تالاب تپراق کندی 15 هکتار و عمق آن به 8 متر می رسد. اکثر آب این تالاب به واسطه رودخانه ارس تامین می شود و باید به این متذکر شد که این جاذبه یک تالاب نیمه طبیعی بوده و انسان نیز در بخشی از آن دخالت داشته است.
از جمله گونه های جانوری که در این منطقه یافت می شوند می توان به پرندگانی هم چون اردک سرسبز، اردک ارده ای، کفچه نوک، طاووسک، باکلان بزرگ، چنگر، خوتکا و… اشاره نمود.
در آخرین گزارشی که از تعداد گونه های پرنده در این تالاب ارائه شده، تعداد 10 گونه می باشد. لازم به ذکر است در سال 1388 به عنوان منطقه نمونه گردشگری به وسیله هئت دولت تصویب شد.
آدرس تالاب تپراق کندی: اردبیل، پارس اباد، 900 متری روستای تپراق کندی
حاشیه و ساحل رودخانه مرزی ارس یکی از جاذبههای طبیعی پارس آباد است.
این رود از نظر اقتصادی و کشاورزی در این منطقه اهمیت زیادی دارد. کنارهی رود ارس و جنگلهای اطرافش یکی از مناسبترین تفرجگاههای طبیعی منطقه است.
جزیرههای کوچکی که در مسیر رودخانه قرار دارند زیستگاه مناسبی برای پرندگان بومی و مهاجرند.
همچنین در نزدیکی رودخانه آثار باستانی زیادی مانند تپه نادری، که محل تاجگذاری نادرشاه افشار است، و قلعه تاریخی اولتان وجود دارد. جاذبه طبیعی تالاب تپراق کندی هم در اطراف رودخانه زیبای ارس قرار دارد.
اگر میخواهید از طبیعت شهر پارس آباد لذت ببرید باید به دشت مغان بروید. این دشت بزرگ که مابین کشور آذربایجان و استان اردبیل در سمت غربی دریای خزر واقع شده است.
این دشت زیبا دارای زمینهای هموار مجاور رود ارس و بخشهای ناهمواری است که ارتفاع آن به 700 متر نیز میرسد و وضعیتی کاملاً مناسب را برای توسعه کشاورزی و دام پروری پدید آورده است.
11 ماه پیش
11 ماه پیش