به گزارش سرویس سلامت خانواده سایت خبری ساعدنیوز، آمیزش مقعدی یکی از شیوههای نزدیکی جنسی است که در آن دخول آلت تناسلی به مقعد صورت میگیرد. این نوع آمیزش در برخی فرهنگها و بین برخی افراد به عنوان یک عمل جنسی معمول و پذیرفته شده دیده میشود، در حالی که در برخی دیگر ممکن است تابو یا موضوعی حساس باشد. در این مقاله از ساعدنیوز، به بررسی جنبههای مختلف آمیزش مقعدی، نکات ایمنی و بهداشتی، و همچنین تأثیرات روانی و جسمی آن خواهیم پرداخت.
بسیاری از مردم به خوبی میدانند که رابطه جنسی چیست یا رابطه جنسی عاشقانه چه تاثیری روی زندگی زناشویی دارد. آنها همچنین با فواید سکس و عوارض نداشتن سکس آشنا هستند. اما ممکن است در مورد سکس مقعدی از اطلاعات کافی برخوردار نباشند. چون معمولا در مورد این نوع رابطه کمتر صحبت میشود.
رابطه جنسی مقعدی اصطلاحی است که برای هر گونه فعالیت جنسی که مقعد را درگیر میکند، استفاده میشود. به عبارت دیگر، شامل وارد کردن آلت تناسلی، انگشت، زبان یا اشیاء به مقعد به منظور کسب لذت جنسی است.
مقعد پایانههای عصبی فراوانی دارد و به همین دلیل بسیار حساس است. افراد با انواع گرایش جنسی ممکن است رابطه آنال را لذتبخش بدانند. بهعلاوه، بعضی از مردم به دلیل کاهش میل جنسی و با هدف ایجاد تنوع در روابط خود به سکس آنال روی میآورند.
رابطه مقعدی در بعضی از افراد به رسیدن به ارگاسم کمک میکند. همچنین احتمال بارداری را کاهش میدهد. از سوی دیگر، این نوع رابطه میتواند به زندگی جنسی شما تنوع بدهد و باعث افزایش صمیمیت شما و همسرتان شود. با این حال، به یاد داشته باشید که سکس آنال برای همه مناسب نیست و نباید همسر خود را برای انجام آن تحت فشار قرار دهید.
رابطه مقعدی خطراتی دارد که باید از آنها آگاه باشید. چون با برنامهریزی دقیق میتوانید از بعضی از این خطرات پیشگیری کنید یا احتمال وقوع آنها را به حداقل برسانید.
رایجترین خطرات سکس مقعدی عبارتانداز:
پارگی مقعد: بافت خارجی مقعد دارای لایههایی از سلولهای مرده است که در برابر عفونت مثل یک سد محافظ عمل میکنند. بافت داخل مقعد از این سد محافظ طبیعی برخوردار نیست و به همین دلیل در برابر پاره شدن و گسترش عفونت آسیبپذیر است.
بیاختیاری مدفوع: یک عضله حلقوی شکل به نام اسفنکتر، مقعد را احاطه میکند و پس از اجابت مزاج سفت میشود. رابطه مقعدی در هنگام سفت بودن این عضله ممکن است دردناک و دشوار باشد. از سوی دیگر، سکس مقعدی مکرر اسفنکتر را ضعیف میکند. در نتیجه، نگه داشتن مدفوع تا زمانی که بتوانید به سرویس بهداشتی بروید دشوار میشود. تمرینات کگل برای تقویت اسفنکتر مفید هستند و احتمالا میتوانند به پیشگیری یا اصلاح این مشکل کمک کنند.
عفونت واژن یا مجاری ادراری: مقعد پر از باکتری است و این باکتریها میتوانند شما را آلوده کنند. از سوی دیگر، داشتن رابطه جنسی واژینال بعد از رابطه مقعدی ممکن است به عفونت واژن و مجاری ادراری منجر شود.
نکته مهم دیگری که باید بدانید این است که تماس دهان با مقعد میتواند هم شما و هم همسرتان را در معرض خطر ابتلا به هپاتیت، تبخال، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) و سایر عفونتها قرار دهد.
در همین ابتدای مقاله به این موضوع اشاره میکنیم که این مقاله رابطه مقعدی را از نظر پزشکی مورد بررسی قرار میدهد و این نوع رابطه از نظر دین اسلام، مکروه است. بسیاری از خانمها این رابطه را دوست ندارند و از انجام آن لذت نمیبرند. درصد کمی از خانمها به آن علاقهمندند و برخی از مردان بر انجام رابطه جنسی مقعدی، اصرار دارند، اگر به این رابطه علاقهای ندارید این موضوع را با همسرتان در میان بگذارید. اگر آقایی هستید که به این نوع رابطه علاقهمندید، همسرتان را مجبور به انجام آن نکنید.
با این حال، افراد مختلف میتوانند از رابطه جنسی مقعدی لذت ببرند. شاید بسیاری از افراد فکر کنند که با داشتن رابطه جنسی مقعدی، بارداری امکانپذیر نیست. درست است که احتمال باردار شدن از رابطه مقعدی کمتر از رابطه جنسی واژینال است، اما هنوز درصد کمی احتمال بارداری هست. هر زمان که آلت تناسلی به واژن نزدیک شود، همیشه این احتمال وجود دارد که منی وارد واژن و منجر به بارداری شود.
شاید برخی از افراد فکر کنند که رابطه جنسی مقعدی، باعث عفونتهای مقاربتی نمیشود، اما ابتلا به عفونتهای مقاربتی (STIs) از رابطه جنسی مقعدی حتی سادهتر است. بافت مقعد ظریف است و به راحتی پاره میشود که میتواند منافذ بیشتری برای ورود عفونت به بدن ایجاد کند.
همانند رابطه واژینال، در رابطه جنسی مقعدی هم بهداشت جنسی از اهمیت زیادی برخوردار است. برای اینکه از عوارض رابطه جنسی مقعدی در امان بمانید توصیه میشود:
مقعد خود را کاملا تمیز کنید. تنقیه یا دوش مقعد میتواند روده شما را تخلیه کند. در مورد روش درست انجام این کار حتما با پزشک مشورت کنید.
اگر از دستهای خود استفاده میکنید، قبل از داشتن رابطه مقعدی از کوتاه و تمیز بودن ناخنهایتان مطمئن شوید.
بعد از رابطه جنسی مقعدی و قبل از شروع رابطه جنسی دهانی یا واژینال، کاندوم را عوض کنید. این کار خطر ابتلا به بیماریهای عفونی از جمله عفونتهای دستگاه ادراری و واژینوز باکتریایی را کاهش میدهد. استفاده از دنتال دم یا کاندوم دهانی هم میتواند مفید باشد.
برای کاهش خطر پارگی بافت، از مقدار زیادی لوبریکانت (روانکننده) استفاده کنید. در صورت استفاده از کاندومهای لاتکس باید به سراغ لوبریکانتهایی بروید که بر پایه آب هستند.
اگر رابطه آنال دردناک است، آن را متوقف کنید.
اگر در معرض خطر ابتلا به HIV هستید، پزشک میتواند برای شما داروی PrEP تجویز کند که به معنی پیشگیری قبل از مواجهه است. البته برای محافظت از خود در برابر سایر بیماریهای مقاربتی باید همچنان از کاندوم استفاده کنید.
اگر به هر دلیلی رابطه مقعدی محافظتنشده داشتید، میتوانید برای محافظت از خود در برابر HIV، داروی PEP را در عرض 72 ساعت مصرف کنید. PEP به معنی پیشگیری بعد از مواجهه است.
واکسن HPV بزنید.
بعد از رابطه جنسی، مقعد خود را با آب و صابون ملایم تمیز کنید تا از عفونت جلوگیری شود.
رابطه جنسی مقعدی در بیشتر ادیان الهی، همچنین دین اسلام منع شده است. آمیزش مقعدی تنها با رضایت هر دو طرف امکان دارد اما به نظر بیشتر مراجع تقلید مکروه است. توصیه می شود عزیزان به دلیل اثرات منفی احتمالی از آمیزش مقعدی خودداری نمایند و یا تعداد دفعات انجام آن را کم کنند.
رابطه جنسی مقعدی، یک فعالیت جنسی است که مقعد را درگیر میکند و در حالی که میتواند برای برخی از افراد لذتبخش باشد، برخی دیگر به آن علاقهای ندارند. برخی از مشکلات سلامتی احتمالی مرتبط با رابطه جنسی مقعدی مانند درد و سوزش، خونریزی خفیف و بیاختیاری مدفوع وجود دارد. اقدامات ایمنی مانند استفاده از کاندوم، روغنکاری و رعایت بهداشت به کاهش احتمال عفونت و آسیب کمک میکند.
برای مشاهدهی مطالب بیشتر حوزهی سلامت خانواده اینجا کلیک کنید.
4 سال پیش