به گزارش سرویس گردشگری ساعد نیوز، دور از زرق و برق کاخهای نیاوران و سعدآباد، در دل جنوبشرقی تهران، قصری خاموش و محصور در سکوت نظامی، یکی از مهمترین تصمیمهای تاریخ معاصر ایران را به چشم دیده است؛ کاخ فیروزه، اقامتگاه شخصی رضا شاه در روزهای پرآشوب قبلا از استعفا رضاخان پهلوی و واگذاری حکومت به محمدرضا.
کاخ فرحآباد مربوط به دوره قاجار در دوشانتپه است و در تهران، انتهای خیابان پیروزی (فرحآباد پیشین) جای گرفتهاست.
به دستور مظفرالدین شاه قاجار ساخت کاخ سلطنتی فرحآباد در سال 1281 خورشیدی در دهکده فرحآباد، در شرق تهران آغاز شد و در سال 1283 خورشیدی به پایان رسید. این کاخ که با الگو گرفتن از طرح کاخ تروکادرو پاریس، به شکل نیمدایره و با چند ردیف ایوانهای روباز دورتادور ساختمان ساخته شد. گنبد فیروزهای بر سقف کاخ ساخته شد
پس از مظفرالدین شاه، تا دوره سلطنت احمد شاه توجهی به کاخ نشد و در دوره او بود که کاخ به رونق گذشته بازگشت و عمارت اندرونی به آن افزوده شد. در دوره پهلوی نیز، رضا شاه اهمیتی به این کاخ نداد، و در دوره محمدرضا شاه بود که کاخ بازسازی و دگرگون شد. سپس در پیرامون و دامنههای سرسبز آن منطقه خانههای ویلایی اشرافی ساخته شد.
بعد از انقلاب ایران، این منطقه کاربری نظامی پیدا کرد. پس از چند سال این کاخ به موزه نیروی دریایی سپاه پاسداران تبدیل شد.
2 هفته پیش