به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس دقایقی پیش به ریاست محمدباقر قالیباف شروع شد که موارد کاری آن به شرح زیر است:
طرح تدریس ادبیات زبانهای قومی و محلی در مدارس کشور موضوع اصل 15 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
طرح استفساریه قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای امر مسکن به شرکتهای تعاونی مسکن وسایر اشخاص حقیقی وحقوقی
لایحه معاهده میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت مالزی در زمینه معاضدت حقوقی متقابل در امور کیفری
لایحه معاهده میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت ازبکستان در زمینه انتقال محکومان
لایحه موافقتنامه انتقال محکومان میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری بولیواری ونزوئلا
لایحه عضویت ایران در اتحادیه بینالمللی انرژی خورشیدی
لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقتنامه وین درباره تأسیس طبقه بندی بینالمللی عناصر تصویری علایم و موافقتنامه استراسبورگ درباره طبقهبندی بینالمللی اختراعات
در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی، کلیات طرح تدریس ادبیات زبانهای قومی و محلی در مدارس کشور، موضوع اصل 15 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، با 104 رای موافق، 130 رای مخالف و پنج رای ممتنع تصویب نشد.
احسان عظیمیراد، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره طرح تدریس ادبیات زبانهای قومی و محلی در مدارس کشور (موضوع اصل 15 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران)، اظهار کرد: در اصل پانزدهم قانون اساسی بیان شده که زبان و خط رسمی کشور زبان فارسی است. کلیه متون رسمی ما و کتب درسی ما باید مبتنی بر زبان فارسی باشد. در اصل پانزدهم قانون اساسی قید شده که تدریس ادبیات زبانهای قومی و محلی در کنار زبان فارسی در مدارس آزاد هست، یعنی این طرح کاملاً منطبق بر اصل پانزدهم قانون اساسی است و بلکه میتواند یکی از الزامات آن باشد.
وی ادامه داد: همه نمایندگان عزیز ملت دغدغه اجرای سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش را دارند که جزء دغدغههای کلیدی رهبر عزیز انقلاب نیز هست. در سند تحول بنیادین در بخش هدفگذاریهای عملیاتی و راهکارها، به بسط عدالت در برخورداری از فرصتهای تعلیم و تربیت با کیفیت مناسب و در مناطق مختلف کشور اشاره شده است. در مناطق مختلف کشور، اقوام و گروههای مختلف زندگی میکنند و زبانهای مختلف و ادبیات محلی آنها باید مورد توجه جدی برای گسترش عدالت در نظام تعلیم و تربیت آن منطقه قرار بگیرد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در سند تحول بنیادین به نظام آموزش و پرورش اختیار داده شده است که میتواند و باید حداقل 10 درصد و حداکثر 20 درصد از برنامههای آموزشی خودش را برای معرفی حرفهها، هنرها، آیینها و رسومها مبتنی بر جغرافیا و مبتنی بر استان و در واقع با رعایت مناطق روستایی و عشایری به صورت اخص و ویژه انجام بدهد. حفظ هویت ملی، حفظ و تقویت هویت اسلامی ایرانی هدف اجرای این طرح است. همچنین دو ساعت از زمان آموزشی در مدارس به این طرح اختصاص پیدا خواهد کرد.
برای پیگیری اخبار سیاسی اینجا کلیک کنید.