به گزارش سرویس سیاسی ساعدنیوز به نقل از فارس، «حالا که تهدید میکنی، من اصلا نمیآیم با تو مذاکره کنم، هر غلطی میخواهی بکنی، بکن.» اینها سخنان رئیس جمهور ایران خطاب به ترامپ است.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران، در جریان برگزاری 46 اُمین سالگرد انقلاب اسلامی در تهران نیز در سخنانی خطاب به ترامپ گفته بود که «تو اگر اهل مذاکره بودی چرا این غلطها را میکردی.»
اینها در حالی است که در دو هفته اخیر زلنسکی در یک دیدار تحقیر آمیز در مقابل ترامپ زبان زد خاص و عام شد. به گواه کارشناسان اوکراین امروز نمونهای آشکار از سرنوشت تلخ کشورهایی است که تمام توان و امید خود را به وعدههای غرب و آمریکا گره میزنند. این کشور که سالها با سیاستی یکجانبه به دنبال حمایتهای آمریکا و اروپا بود، اکنون ناچار است هم تحقیر را بپذیرد و هم منابع خود را واگذار کند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، که در ابتدای جنگ از سوی برخیها بهعنوان یک قهرمان معرفی میشد، حالا با تغییر موازنه قوا به سمت روسیه، برای نجات کشورش به دست و پای دونالد ترامپ افتاده و اعلام کرده که «من و تیمم آمادهایم که تحت رهبری قوی رئیسجمهور ترامپ برای دستیابی به صلحی پایدار کار کنیم». این سخنان، چیزی جز اذعان به شکست و التماس برای جلب حمایت غرب نیست.
اوکراین به دلیل وابستگی یکجانبه به غرب، هم خاک خود را از دست داد، هم منابع معدنیاش را در معرض تاراج قرار داد و هم جان هزاران شهروندش را فدای توهم حمایت غرب کرد. زلنسکی در اظهاراتی جدید، با وجود تحقیر شدن در کاخ سفید، بار دیگر دست نیاز به سوی آمریکا دراز کرد. او تأکید کرد که «اوکراین به کمک آمریکا نیازمند و وابسته است و قطع این کمکها تنها به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، کمک میکند.» همچنین درباره توافقنامه منابع معدنی، زلنسکی اعلام کرد که کشورش همچنان آماده امضای این قرارداد است و این توافق میتواند بار دیگر مطرح شود.
رهبر انقلاب اسلامی بارها هشدار دادهاند که پشتیبانی غرب از دولتهای وابسته، سرابی بیش نیست و این کشورها در نهایت به حال خود رها خواهند شد. حضرت آیت الله خامنهای اوکراینِ امروز و افغانستانِ دیروز را دو نمونه زنده از این حقیقت دانسته و تأکید کردهاند که «هم رئیسجمهور اوکراین و هم رئیسجمهور فراری افغانستان گفتند که ما به آمریکا و دولتهای غربی اعتماد کردیم، اما آنها ما را تنها گذاشتند». این واقعیت، چهره واقعی سیاست خارجی آمریکا را آشکار میسازد؛ کشورهای وابسته، حتی در بدترین شرایط، از حمایت این کشور بهرهای نخواهند برد.
تجربه اوکراین و افغانستان نشان میدهد که وابستگی به قدرتهای خارجی میتواند کشورها را به سرنوشتی ناخوشایند برساند. در مقابل، انقلاب اسلامی ایران توانست کشور را از وابستگی به غرب نجات دهد. ایران بهجای اتکا به وعدههای بیپایه قدرتهای خارجی، به تقویت توان داخلی در حوزههای سیاسی، اقتصادی، نظامی و اجتماعی پرداخته و توانسته است بهعنوان یک قدرت مستقل در معادلات جهانی حضور داشته باشد.اگر حکومت پهلوی ادامه پیدا میکرد، دیر یا زود به سرنوشت اوکراین گرفتار میشد، چراکه همانند اوکراین وابسته به غرب و آمریکا بود و تصور میکرد که حمایت این کشورها میتواند آن را حفظ کند اما تاریخ نشان داد که آمریکا حتی به متحدان خود وفادار نخواهد ماند. در پایان باید گفت که ایران با انتخاب مسیر استقلال، در برابر فشارها ایستادگی کرد و امروز جایگاه یک قدرت تأثیرگذار را در منطقه و جهان به دست آورده است.
در همین راستا فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت نیز در نشست خبری خود درباره تحقیر زلنسکی میگوید که «فشار حداکثری هم قبلاً آزموده شده و دیدیم که فشار حداکثری نمیگوییم اذیت نمیکند اذیت میکند ولی ما حاضر نیستیم که آنچه را که ملت اوکراین در مورد توهین به رئیس جمهورشان شاهد بودند ما هم شاهد یک همچین وضعیتی باشیم.»
شبکه های خارج نشین هم پس از این مواضع مقتدرانه مسئولان ایرانی، به شدت عصبانی شده و مواضع بهت برانگیزی اتخاذ کرده اند. به عنوان مثال شاهین مدرس، کارشناس شبکه ضد انقلاب اینترنشنال در سخنانی خطاب به رئیسجمهور ایران میگوید که «این سخنان متوهمانه و گزافه گویی است و جمهوری اسلامی در وضعیت تزلزل است».
قاسم یکله کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با فارس درباره عصبانیت ضد انقلاب از مواضع مقتدرانه پزشکیان میگوید که «ضد انقلاب خارج نشین به دنبال تحقیر ایران و ایرانی است و چون پزشکیان هیچ وقت زلنکسی نمی شود این ضد انقلاب به شدت عصبانی شده اند.یکله در پایان می گوید که «هویت ایران و ایرانی از هزاران سال قبل با غیرت و قدمت نهادینه شده است و ایرانی هیچ وقت زیر بار زور نرفته و عزت مندانه مسیر خود را پیش میبرد.
برای پیگیری اخبار سیاسی کلیک کنید.