به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز به نقل از هم میهن، بخشهای مهم این گزارش را در ادامه میخوانید:
کارگران داخل کافهها خواب بودند که نیروها آمدند. آنها سراسمیه خودشان را به محوطه رساندند و از آن حجم خودروها وحشتزده شدند.
با اینکه احسان شریفی، شهردار منطقه 5 گفته است که بارها نسبت به تجاوز به فضای عمومی شهرک به صاحبان این کافهها هشدار داده شده بود اما کافهداران میگویند که تاکنون چندینبار از سوی ماموران شهرداری ناحیه 6 به آنها تذکراتی درباره چیدمان سازه داده شده بود مثل اینکه گلدانها را بردارند یا مشمعها را پایین بیاورند و آنها هم هر بار این موارد را رعایت کرده بودند. آنها میگویند مشکل شهرداری با سازهها و ساختوسازها نبوده، با تجمع دختران و پسران بوده است. قبل از این هم بارها از سوی کلانتری 135 به آنها مراجعه کردهاند و نسبت به ماجرای حجاب تذکر دادهاند اما آقای فلاح که صاحب کافه طهرون است، میگوید: «به مامور کلانتری هم گفتم که ما نمیتوانیم خودمان به مشتریان تذکر دهیم. نیروی انتظامی با این همه نیرویی که دارد، نتوانسته از پس این موضوع بربیاید ما چطور اینکار را انجام دهیم.»
آقای چناری، صاحب کافه کارون است، سازهاش بهطور کامل تخریب شده، برآورد قیمتاش از میزان خسارت واردشده، یک میلیارد تومان است؛ سیستم صوتی، ویدئو پروجکشن، نورپردازی حرفهای و چراغهای آویز بهطور کامل تخریب شده و آکواریومی که 20میلیون تومان هزینهاش کرده بود از بین رفتهاند و ماهیهای آکواریوم هم مردهاند. آقای فلاح میزان خسارت وارده به مغازهاش را 500میلیون تومان اعلام میکند و مرد دیگری که آشپز کافه دوراک است، میگوید که هنوز خسارتها مشخص نیست.
بررسیهای میدانی از محوطه کافهها اما ماجرای دیگری را نشان میدهد. اولین کافه، کارون است که سقفاش بهطور کامل از بین رفته است، صندلیها را دوباره چیدهاند اما پوششی بالای سر صندلیها نیست. کنار آن کافه دیگری است، سقف این کافه هم که در محوطه خارجی است بهطور کامل پایین آمده، کافه تعطیل شده و بهگفته مغازه کناری، خسارتها صدها میلیون تومان است. در مقابل آن، دو کافه مازو و رادین است. کرکره هر دو مغازه پایین است. آقای فراهانی صاحب این دو کافه است و میگوید وقتی نیروهای شهرداری نتوانستند با ماشینها سقف را تخریب کنند، چندین نفر روی سقف رفتند و آنقدر بالا و پایین پریدند که طلقهای پلاستیکی خراب شد و روی زمین افتاد.
به گفته او، شهردار جدید پایش را در یک کفش کرده که باید اینجا جمع شود: «آن روز حدود 16-15خودرو سبک و سنگین بودند، چند ماشین شاسیبلند، دستگاه برش، لودر، چرثقیل و شاید نزدیک به 30 موتور یگان امداد همراه با ماشینهای کلانتری 135. حکم را نشان دادند و تخریب کردند. گفتند هرکسی مقاومت کند، دستگیر میشود.»
دختر جوانی قهوه بهدست از محوطه میگذرد، او میگوید که گاهی برای خرید و خوردن عصرانهای به این محل میآید. خبر تخریب کافهها را هم در اینستاگرام خوانده و میگوید که از این به بعد برای حمایت از این کافهداران، بیشتر از آنها خرید میکنم: «در این مدت تلاش کردم بیشتر از کافههایی که پلمب شده بودند خرید کنم تا کمکی به آنها کنم. قطعا از این به بعد بیشتر به اینجا میآیم.»
ربابه تبریزی، رئیس هیئتمدیره مرکزی شهرک اکباتان میگوید: درباره تخریب به هیچعنوان، مستندی وجود ندارد که چه اتفاقی افتاده است. عدهای میگویند به دلیل بیحجابی یا شلحجابی بعضی افراد، به آنها اخطار داده شده بوده است.هیچکس نمیداند مجوز ساخت این کافهها از کجا صادر شده است
یک سوال اساسی که وجود دارد این است که چرا برای یک سازه غیرقانونی که جلوی بلوک 19 ایجاد شده است و مردم درباره آن اعتراض دارند، هیچ ترتیب اثری داده نشده است. اگر درخواست مردمی بر این بوده که محوطه بیرونی این کافهها خراب شود، چرا به بقیه درخواستهای مردمی ترتیب اثر داده نمیشود؟ از سال 93 زمین کارگاه مترو بعد از اتمام، به شهرداری تحویل داده و بعد در آن سازه غیرقانونی ساخته شد. برای ما جالب است که اینهمه سال مردم تقاضا کردند که از سهمیه فضای سبز شهرک گرفته نشود. گفته شد برای ساخت این ساختمان، مبلغ زیادی تعلق گرفته است. درحالیکه ما خودمان نزدیک به 40 هیئت مذهبی داریم اما کسانی که در این ساختمان آمدهاند، گویا اهل شهرک نیستند. این سوال و حرف مردم است که یک جا ملاک مردماند و یک جا نیستند. قطعا مردم طرفدار قانون هستند اما اجرای قانون بر چه اساسی است؟