دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / پوست و مو /

15 روش برای جلوگیری از جوش و آکنه 

یکشنبه، 22 مهر 1403
ساعدنیوز: داشتن عادات بهداشتی خوب، استفاده نکردن از لوازم آرایشی روغنی و در برخی موارد مصرف دارو همگی به جلوگیری از ایجاد آکنه و جوش کمک می کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز، داشتن عادات بهداشتی خوب، استفاده نکردن از لوازم آرایشی روغنی و در برخی موارد مصرف دارو همگی به جلوگیری از ایجاد آکنه و جوش کمک می کنند.

آکنه یک اختلال شایع پوستی است که موجب ایجاد جوش سرسفید، جوش سرسیاه، پوسچول و کیست های ملتهب می شود که بیش از نیمی از مردم جهان آن را تجربه کرده اند.

راه های زیادی برای جلوگیری از جوش و آکنه وجود دارد. که در ادامه 15 روش برای جلوگیری از آکنه و جوش و نکاتی برای کنترل جوش‌ها در صورت بروز آنها معرفی خواهیم کرد.

دلایل آکنه

آکنه زمانی ایجاد می شود که چربی، پوست مرده یا مواد دیگر، منافذ پوست را مسدود کنند. آلوده شدن این منافذ مسدود شده با باکتری پروپیونی باکتریوم آکنه (P. acnes) باعث التهاب شود. در برخی از افراد، تولید چربی زیادی در پوست باعث آکنه و مسدود شدن منافذ می شود. با این حال، عوامل متعدد دیگری نیز می توانند در ایجاد آکنه نقش داشته باشند، از جمله:

  • ژنتیک

  • نور بیش از حد خورشید

  • داروهای خاص

  • لوازم آرایشی روغنی

  • لباس های تنگ

  • اختلالات غدد درون ریز یا هورمونی

یک پزشک یا متخصص پوست می تواند عامل یا ترکیبی از عوامل ایجاد آکنه را شناسایی کند. با این حال، بسیاری از روش های درمان و پیشگیری، صرف نظر از علت، مشابه هستند. رعایت نکات زیر در پیشگیری از بروز آکنه و کاهش تعداد جوش ها موثر است.

روش های جلوگیری از آکنه و جوش

رای جلوگیری از جوش و سایر اشکال آکنه کارهای زیادی می توان انجام داد، برخی از این کارها عبارتند از:

  1. صورت را دو بار در روز بشویید

برخلاف تصور عموم، آکنه به ندرت در اثر کثیفی صورت ایجاد می شود. با این حال، پاک کردن آلودگی و چربی اضافی از روی پوست، پس از تعریق، با شستشوی منظم بسیار مهم است. بسیاری از افراد ترجیح می دهند از یک پاک کننده ملایم و آب گرم استفاده کنند.

با استفاده از یک مرطوب کننده بدون چربی بعد از شستشو می توان از خشک شدن بیش از حد پوست جلوگیری کرد. شستشوی زیاد صورت ممکن است باعث خشک شدن پوست و تشدید جوش ها شود. از طرف دیگر، خشکی پوست ناشی از شستشوی بیش از حد، باعث تولید چربی و در نتیجه آکنه بیشتر می شود.

  1. از شستشوی شدید خودداری کنید

برخی از افراد پوست را با لیف ها یا پدهای پارچه ای خشن پاک می کنند. این کار پوست را تحریک کرده و باعث التهاب و تشدید آکنه می شود.

برای جلوگیری از جوش زدن بهتر است یک پاک کننده ملایم را با دست های تمیز یا یک براش نرم بر روی صورت بزنید.

  1. از درمان های موضعی استفاده کنید

درمان‌های بدون نسخه، مانند کرم‌ها یا سرم‌ها، در کاهش جوش‌ها موثرند، به‌ویژه زمانی که در نواحی خاصی باشند.

ایجاد جوش در نواحی زیر رایج است:

  • چانه

  • بینی

  • پیشانی

گزینه های درمانی اغلب حاوی اسید سالیسیلیک یا بنزوئیل پراکسید هستند. این درمان ها به اندازه درمان های تجویزی قوی نیستند، اما می توانند به جلوگیری از آکنه خفیف و کاهش جوش کمک کنند.

  1. مصرف غذاهای موثر در بروز آکنه را کاهش دهید

پزشکان از ارتباط بین غذاها و آکنه مطمئن نیستند. طبق یافته های آکادمی پوست آمریکا، غذاهای با شاخص گلیسمی بالا خطر ابتلا به آکنه را افزایش یا آن را تشدید می کنند.

این غذاهای خطرزا، شیرین و پر کربوهیدرات هستند. برای مثال:

  • بیسکویت ها

  • کیک ها

  • پای ها

محصولات لبنی، به ویژه شیر بدون چربی، خطر ایجاد آکنه را در افراد افزایش می دهند. گاهی بهتر است برای بررسی تاثیر غذاها در بهبود پوست گروه غذایی خاصی را در رژیم غذایی خود کاهش دهید.

  1. از فشردن یا کندن جوش ها خودداری کنید

فشردن جوش وسوسه انگیز است اما می تواند باعث التهاب و زخم شود. برای جلوگیری از ایجاد لک ها، به جای فشردن جوش از درمان موضعی استفاده کنید. اثر کردن آن مدتی طول می کشد اما با این کار می توان از ایجاد جوش های جدید نیز جلوگیری کرد.

  1. موها را تمیز نگه دارید

در صورت وارد شدن چربی اضافی مو به پوست، آکنه تشدید می شود. با شستن منظم موها می توان احتمال ایجاد آکنه به خصوص نزدیک به خط رویش مو را کمتر کرد.

محصولات مراقبت از موی حاوی روغن نیز می توانند باعث ایجاد جوش در سر و خط رویش مو شوند. استفاده نکردن از این محصولات احتمال ایجاد جوش را کاهش می دهد.

  1. استفاده از رتینوئیدهای موضعی را در نظر بگیرید

رتینوئیدهای موضعی حاوی مشتقات ویتامین A هستند و متخصصان پوست آنها را برای کنترل و پیشگیری از بروز آکنه تجویز می کنند. این درمان‌ها با تسریع روند از بین رفتن سلول های قدیمی پوست و تولید سلول‌های جدید به کاهش انسداد منافذ کمک می‌کنند. بیشتر رتینوئیدهای موضعی فقط با نسخه در دسترس هستند، از جمله ترتینوئین (Retin-A، Renova) و تازاروتن (Tazorac). برخی از رتینوئیدهای موضعی، مانند آداپالن (Differin) را می توان بدون نسخه خریداری کرد.

  1. در مورد آنتی بیوتیک ها با یک متخصص پوست صحبت کنید

آنتی بیوتیک های موضعی مانع از رشد بیش از حد باکتری P. acne در پوست می شوند. نمونه هایی از آنتی بیوتیک های موثر در درمان آکنه التهابی اریترومایسین و کلیندامایسین هستند که فقط با نسخه پزشک اجازه مصرف دارند.

استفاده از این آنتی بیوتیک ها به تنهایی، می تواند باکتری ها را در برابر درمان مقاوم کند. در نتیجه، پزشکان برای کاهش خطر ایجاد مقاومت به باکتری ها درمان های آنتی بیوتیکی را همراه با بنزوئیل پراکسید تجویز می کنند.

  1. هنگام بیرون رفتن از خانه از کرم ضد آفتاب استفاده کنید

آفتاب بیش از حد اثرات مخرب زیادی بر روی پوست دارد. آفتاب سوختگی همچنین باعث تولید بیش از حد چربی در پوست شده و آکنه را بدتر می کند. اما حتما باید از ضد آفتاب غیر کومدون زا و بی خطر برای صورت استفاده کرد.

  1. در مورد قرص های هورمونی با پزشک صحبت کنید

در مورد آکنه های هورمونی زنانه، قرص های ضد بارداری با تنظیم هورمون های تشدید کننده آکنه در جلوگیری از بروز جوش موثر هستند. با این حال، این قرص ها خطراتی دارند، بنابراین بررسی فواید و عوارض جانبی قبل از تصمیم گیری برای مصرف ضروری است.

اسپیرونولاکتون، داروی درمان فشار خون بالا، ممکن است برای آکنه هورمونی شدید زنانه نیز موثر باشد. اما اسپیرونولاکتون عوارض جانبی زیادی دارد، بنابراین بهتر است برای بررسی همه گزینه ها با یک پزشک صحبت کنید.

  1. از استفاده بیش از حد از لایه بردارها خودداری کنید

لایه برداری فرآیند از بین بردن سلول های مرده از روی پوست است. اگرچه استفاده از لایه بردارها می تواند به بهبود آکنه کمک کند، اما لایه برداری بیش از حد باعث بدتر شدن جوش ها می شود. این تاثیر معکوس زمانی اتفاق می افتد که فرد چربی طبیعی پوست را بیش از حد از بین ببرد. در این شرایط پوست کمبود چربی را با تولید چربی بیشتر جبران کرده و منافذ را مسدود و جوش های بیشتری تولید می کند. در صورت استفاده بیش از حد از لایه بردار، ممکن است پوست پس از شستشو تحریک شده یا بیش از حد سفت شود.

  1. از محصولات مراقبت از پوست حاوی روغن استفاده نکنید

محصولات مراقبت از پوست حاوی روغن منافذ را مسدود می کنند. با انسداد منافذ علائم آکنه بدتر شده و احتمال ایجاد جوش افزایش می یابد. استفاده از محصولات موضعی مانند مرطوب کننده ها و ضد آفتاب های فاقد روغن در کاهش خطر انسداد منافذ موثر است.

  1. نور یا لیزر درمانی را در نظر بگیرید

گاهی متخصص پوست درمان فتودینامیک را برای درمان آکنه و جوش توصیه می کند. در درمان فتودینامیک، یک محلول موضعی روی پوست میزنند که آن را در برابر نور حساس تر می کند. پس از آن، متخصص ناحیه آکنه را با یک منبع نور متمرکز هدف قرار می دهد. با این کار سلول های مرده و باکتری های پوست از بین می رود. بسیاری از درمان های نوری و لیزری دیگری وجود دارند که می توانند با روش های مشابه ظاهر لک ها و جوش های آکنه را کم کنند.

  1. استرس را کاهش دهید

  2. محصولات مراقبت از صورت را تمیز نگه دارید

برای تمیز نگه داشتن پوست تا حد امکان، افراد باید آرایش، اسفنج‌های صورت و برس‌ها را مرتب با آب و صابون تمیز کنند تا از تجمع باکتری‌هایی که می‌تواند منجر به جوش‌ها شود، جلوگیری شود. قبل از استفاده مطمئن شوید که برس ها کاملا خشک هستند.


5 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
یادی کنیم از عاشقانه متفاوت و دهه 60 الیکا عبدالرزاقی و پوریا پورسرخ در میانه جنگ و موشک باران/ استایل‌هاشون آخر خاطره‌بازی و نوستالژیه👌
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
نگاهی به مانتوهای اصیل و سوزن دوزی شده هنرمندان زن محبوب ایرانی/ از یکتا ناصر تا شبنم قلی خانی همه طرفدار این سبک ظریف و خاص هستند+عکس
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه 1 آذر 1403 + جدول
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
مروری بر بازیگران و ورزشکارانی که همسر غیرایرانی دارند؛ از رضا صادقی و همسر آلمانی‌اش تا کریم انصاری فرد با همسری اهل یونان+عکس
(ویدئو) نعیمه نظام دوست اینم منِ بدون فیلتر در پشت صحنه سریال محبوب لالایی/ کلا 1 ساعت خوابیدم!
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی